eldiario.es

Menú

La Fiscalia investiga a Rus per pagar 100.000 euros de més per uns terrenys

El PSPV denuncià que l'ajuntament de Xàtiva va abonar quatre vegadas el preu de mercat en l'ampliació de l'aparcament de l'hospital

- PUBLICIDAD -
Ximo Puig y Roger Cerdá, en la sede del PSPV.

Roger Cerdá, derecha, con Ximo Puig en la sede del PSPV.

La Fiscalia d’Alzira ha iniciat la investigació sobre de la denúncia feta pel PSPV de Xàtiva respecte al procés de compra dels terrenys del aparcament de l’Hospital Lluís Alcanyís que va costar 4 vegades més cars que el preu de mercat. Així ho ha informat el candidat socialista, Roger Cerdà, qui ha destacat que el fiscal en cap incoara diligències d’investigació i designara fiscal instructor el mateix dia de la presentació de la denúncia, el passat 10 de febrer; a més, el 23 de febrer, el fiscal instructor va sol·licitar un informe del secretari i del tècnic d’urbanisme de l’Ajuntament de Xàtiva sobre la legalitat del procés i sobre els motius per a dur a terme l’adquisició de terrenys d’aquesta manera.

Segons Cerdà, “la ràpida actuació del fiscal demostra la gravetat dels fets comesos per Rus en el cas de la compra dels terrenys per a l’ampliació del pàrquing de l’hospital”. El dirigent del PSPV, qui va signar la denúncia conjuntament amb el regidor socialista Ignacio Reig, recorda que “Rus va buscar un intermediari per a l’adquisició, el que va suposar quadruplicar el preu dels terrenys i que l’Ajuntament haja de pagar 100.000 euros més que si els hagués adquirit directament”.

Tal com informaren els socialistes, el cost final dels terrenys en qüestió va ser de 144.240 euros. Es van pagar a raó de 28,92 euros/m². No obstant això, segons un informe de l’oficina tècnica de l’ajuntament, el valor inicial dels terrenys era 35.146,92 euros, és a dir 7,22 euros/m².


- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha