Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

La Fiscalia investiga a Rus per pagar 100.000 euros de més per uns terrenys

Roger Cerdá, derecha, con Ximo Puig en la sede del PSPV.

elDiariocv

La Fiscalia d’Alzira ha iniciat la investigació sobre de la denúncia feta pel PSPV de Xàtiva respecte al procés de compra dels terrenys del aparcament de l’Hospital Lluís Alcanyís que va costar 4 vegades més cars que el preu de mercat. Així ho ha informat el candidat socialista, Roger Cerdà, qui ha destacat que el fiscal en cap incoara diligències d’investigació i designara fiscal instructor el mateix dia de la presentació de la denúncia, el passat 10 de febrer; a més, el 23 de febrer, el fiscal instructor va sol·licitar un informe del secretari i del tècnic d’urbanisme de l’Ajuntament de Xàtiva sobre la legalitat del procés i sobre els motius per a dur a terme l’adquisició de terrenys d’aquesta manera.

Segons Cerdà, “la ràpida actuació del fiscal demostra la gravetat dels fets comesos per Rus en el cas de la compra dels terrenys per a l’ampliació del pàrquing de l’hospital”. El dirigent del PSPV, qui va signar la denúncia conjuntament amb el regidor socialista Ignacio Reig, recorda que “Rus va buscar un intermediari per a l’adquisició, el que va suposar quadruplicar el preu dels terrenys i que l’Ajuntament haja de pagar 100.000 euros més que si els hagués adquirit directament”.

Tal com informaren els socialistes, el cost final dels terrenys en qüestió va ser de 144.240 euros. Es van pagar a raó de 28,92 euros/m². No obstant això, segons un informe de l’oficina tècnica de l’ajuntament, el valor inicial dels terrenys era 35.146,92 euros, és a dir 7,22 euros/m².

Etiquetas
stats