Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

Guerra al soroll: 3.000 desallotjaments en botellones i 350 locals multats

Copas y botellón

Carlos Navarro Castelló

Els problemes de contaminació acústica generats pel botellón i, en general, per l’oci nocturn són un dels principals motius de queixa dels veïns de València.

De fet, segons l’últim informe de l’Ajuntament de València corresponent al mes de març, més del 22% del total de reclamacions presentades a través del registre municipal són en relació amb molèsties per sorolls.

Davant d’aquesta situació, la Policia Local no s’ha quedat de braços plegats. Segons han informat fonts de l’entitat, des del mes de gener passat s’ha posat en marxa un dispositiu específic en les diferents zones d’oci nocturn amb l’objectiu de reduir els problemes que generen les concentracions de gent al carrer, siga en terrasses o fent botellón.

Les mateixes fonts han informat que entre el gener i el març, el dispositiu s’ha saldat amb el desallotjament de 2.969 persones, la majoria per beure en el carrer, amb el decomís de 531 botelles d’alcohol, amb 14 denúncies per consumir alcohol a la via pública i amb 350 a locals, la majoria per incomplir els horaris de les terrasses.

Per zones, la plaça del Cedre és la més castigada pel botellón amb 2.030 persones dispersades, set multes per beure al carrer i 152 botelles decomissades en tres mesos. A més, els agents van denunciar 66 establiments.

Li segueix el barri de Sant Josep, que inclou la plaça de Xúquer i la zona universitària del Doctor Lluch, amb 550 desallotjaments, 222 botelles decomissades, quatre multes per fer botellón i 16 locals denunciats.

El centre històric també és un dels enclavaments més problemàtics, especialment el barri del Carme. S’hi han produït 180 desallotjaments, 145 botelles requisades, tres sancions per beure al carrer i 89 a bars i pubs.

En la resta de zones d’oci en què s’ha posat en marxa el dispositiu, el problema del botellón és menys notori, ja que tant els desallotjaments com les begudes decomissades i les sancions per aquest concepte són testimonials. No obstant això, sí que són nombroses les denúncies a establiments. En aquest sentit, a Cánovas n’hi ha hagut 82, a Russafa 54, a Juan LLorens 31 i a la Ciutat Universitària 12.

Crida l’atenció que tan sols s’han posat 14 denúncies a particulars per la pràctica de botellón. Respecte d’això, fonts policials han explicat que, perquè la multa siga vàlida, la normativa exigeix que els agents prenguen dues mostres diferents del contingut de la botella, que posteriorment s’han d’analitzar per a determinar si és alcohol.

Aquest tràmit, segons les mateixes fonts, genera uns problemes logístics que dificulten molt l’aplicació de la norma. Per aquest motiu, els agents opten més per dispersar la gent que hi ha al carrer i, si és el cas, denunciar altres aspectes com embrutar o orinar a la via pública.

Etiquetas
stats