Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Immobiliàries i bancs tenen la majoria de l'horta afectada per la revisió urbanística de Barberá

Una zona d´horta junt a València / @PoblesValABando

Per L´Horta, el col·lectiu mobilitzat per la preservació dels paratges naturals de la ciutat, ha fet un “mapa de l'especulació a l'Horta de València” on denuncia l'acaparament de més del 50% d´estos terrenys per part d´una quinzena de bancs i empreses immobiliàries.

Sempre segons Per L'Horta, “a partir de l'any 2003 una quinzena d'empreses promotores es llançaren a adquirir terrenys no urbanitzables, fins i tot abans que s'anunciara la revisió oficial del Pla General d´Ordenació Urbana (PGOU) en abril de 2004”. Es a dir, “arriscant-se a adquirir uns terrenys no urbanitzables amb l'esperança que el procés de reclassificació es duguera a terme d'ací a poc temps”.

“Els anys de màxima eufòria compradora es produïren en 2005 i 2006, entre l'anunci de la revisió i l'esclat de la bombolla immobiliària a finals del 2007”, quan l'activitat compradora es va frenar en sec. En el seu moment, defensa Per L´horta, “l'operació era especialment lucrativa en tractar-se de parcel·les de sòl no urbanitzable protegit. Així, terrenys amb un aprofitament molt limitat i, per tant, amb un valor immobiliari molt baix, passarien a adquirir un valor molt major després de la reclassificació”.

L´ajuntament de València ha paralitzat la revisió del PGOU davant la impossibilitat, entre altres coses, de respondre l´allau de al·legacions rebudes. Per L´Horta denuncia que el projecte ara paralitzat era “bàsicament especulatiu. València disposa de més de 57.000 habitatges buits i solars per a construir altres 38.000 i té en perspectiva seguir perdent població. En un context així es fa molt difícil d'entendre la urgència mostrada per l'Ajuntament de València per aprovar abans d'eleccions un PGOU que havia estat oblidat al calaix ençà 2010, llevat que pensem en l’interés d’immobiliàries i bancs”.

“Repartiment organitzat de l'horta”

Segons Per L'Horta, “les dades suggereixen que es va produir un repartiment organitzat de l'horta, en cap cas es detecta una competència entre immobiliàries pels mateixos sectors”. Encara que l´estudi “no té una extensió suficient per a comptabilitzar el total de la superfície acumulada per les promotores, sí que deixa clara la important dimensió de les adquisicions. Escollint preferentment les parcel·les de major superfície en cada zona, ha resultat que, en conjunt, més de la meitat de les parcel·les investigades eren propietat d'immobiliàries. A més, és molt ressenyable la tendència d'aquestes empreses a concentrar les seues compres en sectors determinats”.

Esta és la infografia de l'especulació feta Per L'Horta.

Etiquetas
stats