Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

La Jove Orquestra de la Generalitat arriba a Sagunt a Escena

La Jove Orquestra de la Generalitat durant un concert

elDiariocv

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana actuarà el dijous 27 de juliol a les 22.30 hores al Teatre Romà de Sagunt dins de la programació del festival Sagunt a Escena que està desenvolupant-se en Sagunt i el Port de Sagunt des del passat 18 de juliol.

Aquest concert forma part de la gira que la Jove Orquestra està realitzant per terres valencianes que posa punt i final a la seua trobada d’estiu que s’ha celebrat des del passat 10 de juliol al Palau de les Arts i el Conservatori Superior de Música de València.

En aquesta Trobada el director convidat ha sigut Pablo Rus Broseta i el director assistent Vicente Leal i la plantilla de la Jove Orquestra en aquesta ocasió ha estat formada per 80 músics tots ells menors de 26 anys.

El programa d’aquest concert que oferirà la Jove Orquesta en Sagunt a Escena és el següent , de Claude Debussy ‘Prélude à l’aprés-midi d’un faune’; de Maurice Ravel ‘La Valse’ i de Dimitri Shostakovich la ‘Simfònia nº 10’.

Sobre el programa d’aquest concert el director Pablo Rus Broseta ha dit: ‘’Pierre Boulez va dir sobre el ‘Preludi a la migdiada d’un faune’ que va ser a partir d’aquesta peça en què la música va començar a respirar d’una manera diferent. Solem parlar sobre el color o l’harmonia de la música impressionista francesa, òbviament conceptes essencials. Boulez la va encertar amb aquest concepte nou, ja que el fraseig i el discurs musical van canviar per sempre després d’aquesta peça clau per al desenvolupament de la música en els segles XX i XXI. Ravel, en peces com ’la Valse’ va humanitzar d’alguna manera els conceptes purament sensitius de l’impressionisme amb el seu art càlid, pròxim i honest.

Probablement en les antípodes d’aquestes idees es trobe Dimitri Xostakóvitx. Els esdeveniments polítics i socials entorn de la seua música només ens descobrixen una part del seu missatge. La seua qualitat sonora i la forma en què modela el so orquestral ens descobrixen la seua personalitat, de vegades d’una manera molt subtil.

Personalment m’atrauen les propostes artístiques heterogènies, per aquesta raó vaig idear aquest programa, a més de la idea de treballar amb els músics de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana la flexibilitat davant d’un repertori divers’’.

Els altres tres concerts que la Jove Orquestra oferirà en aquesta gira seran a les localitats de Biar, l’Auditori de Peníscola i l’ADDA d’Alacant.

El director de l’orquestra Pablo Rus Broseta va estudiar composició i saxofon en el Conservatori de València i posteriorment es va formar en Direcció d'orquestra a Lió, en el Conservatori d'Amsterdam i en la Universität der Künste de Berlín. Ha rebut la valuosa aportació dels mestres Bernard Haitink, Pierre Boulez, David Zinman, Kurt Masur i Steven Sloane. Ha sigut director assistent en l'Orchestre Philharmonique de Liège en la temporada 2009/2010, en l'Acadèmia Nacional d'Òpera d'Holanda en 2010 i en la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana des de 2010 fins a 2013. En 2011 va fundar l'orquestra de cambra Grup Mixtour, que encara dirigeix en l'actualitat, l’objectiu de la qual és revitalitzar l'experiència del concert clàssic a través d'una programació eclèctica de música de diferents èpoques i amb diverses estètiques.

Etiquetas
stats