Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L’empresari Enrique Ortiz confessa el finançament il·legal de les campanyes del PP valencià

El constructor Enrique Ortiz i la exalcaldesa d' Alacant, Sonia Castedo.

elDiariocv

El PP de la Comunitat Valenciana va finançar il·legalment les seues campanyes electorals del 2007 i del 2008 (les victòries electorals més destacades en territori valencià), segons ha confessat el constructor alacantí Enrique Ortiz. Així ho avança la Cadena SER, que explica que l’empresari, imputat en el cas Gürtel, ha reconegut l’acusació d’haver pagat actes electorals a Orange Market, empresa que organitzava els actes de campanya del PP i que cobrava amb factures falses per serveis no prestats.

En aquesta branca de Gürtel investigada per l’Audiència Nacional hi ha cinc membres de la cúpula del PP de Francisco Camps (excepte el mateix Camps) investigats, amb deu empresaris de la construcció adjudicataris d’obra pública, entre els quals figura el mateix Ortiz, i els capitostos de la trama, per un delicte electoral i falsedat documental. Els acusats s’enfronten a penes que poden arribar a 27 anys de presó, però Ortiz reconeix íntegrament el finançament irregular del PPCV en el seu escrit de defensa, confessió que acompanya amb els 40.000 euros que li reclama el jutge en la interlocutòria d’obertura oral. Amb aquesta acció l’empresari demana un atenuant de “confessió tardana dels fets” i que la pena se li rebaixe de quatre anys a un any i tres mesos de presó. Ortiz esperaria aconseguir, així, que la pena de presó se substituïra pel pagament d’una multa.

En els escrits d’acusació ja es deia que “amb el propòsit d’obtenir un desplegament més ampli en els processos electorals, el Partit Popular de la Comunitat Valenciana va contractar amb Orange Market serveis que es van pagar de manera irregular”. Aquests pagaments s’haurien fet parcialment en efectiu i la resta a través dels empresaris acusats consignant aquestes factures falses. Cap dels dos tipus de pagaments s’haurien reflectit en la comptabilitat oficial del PP, segons el mateix escrit, per això els fets “van infringir la genèrica prohibició legal d’abonament de les despeses de partits polítics per terceres persones”. El delicte, a més, s’agreujaria, perquè els empresaris tenien la prohibició expressa de fer-hi donacions, ja que eren adjudicataris de contractes públics.

Enrique Ortiz també està imputat en altres casos de presumpta corrupció vinculats al PP a Alacant, com Brugal i Rabassa, pels quals l’empresari hauria obtingut tractes de favor dels exalcaldes de la ciutat, Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo, amb els quals hauria mantingut una estreta relació personal.

Etiquetas
stats