Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Lola Johnson culpa Camps i Fabra de l’enganyifa amb l’adjudicatària de la Fórmula 1

Lola Johnson, a la dreta, amb el seu advocat, a la Ciutat de la Justícia de València.

Voro Maroto

L’exconsellera de Cultura i Esports i exportaveu del Consell, Lola Johnson, ha declarat aquest dimecres durant prop de quatre hores en el jutjat de València que investiga l’enganyifa de la Fórmula 1 a València. Johnson, una dona de molt de pes en diversos governs del PP en la Generalitat, ha descarregat en Francisco Camps i Alberto Fabra tota la responsabilitat de les relacions amb Valmor, l’empresa a qui es va adjudicar a dit la gestió del gran premi d’Europa i que va ser adquirida pel Govern valencià. El rescat va costar un euro i l’assumpció de 34 milions de deute.

La Fiscalia Anticorrupció imputa Camps, Jorge Martínez ‘Aspar’, soci de Valmor, i Johnson els delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics. L’exconsellera ha declarat a petició pròpia i, segons les seues paraules en eixir del jutjat, ha contestat totes les preguntes, incloses les de l’acusació pública. D’acord amb El Mundo, ha llevat importància al seu paper en l’assumpte i ha descarregat tota la responsabilitat en els dos expresidents, Camps i Fabra, i altres alts càrrecs amb jerarquia sobre ella, com els casos dels exvicepresidents José Císcar i Paula Sánchez de León.

Johnson, que fa poc va declarar en la comissió d’investigació parlamentària sobre l’accident del metro a València, ha negat frontalment la tesi que l’enganyifa de Valmor va ser responsabilitat seua. Dos dels assumptes investigats per Anticorrupció –el contracte amb Valmor i l’aval que la Generalitat va estendre a aqueixa empresa– serien, segons la seua declaració, imputables a Camps, responsable de les negociacions. El rescat de Valmor, a Fabra. L’ara senador no està imputat en l’assumpte.

Els socis de Valmor –José Luis Olivas, expresident de Bancaixa, i Fernando Roig, amo del Vila-real– i els alts càrrecs del Consell que han testificat en l’assumpte –l’exsecretari autonòmic de Turisme i Projectes Temàtics– han coincidit a destacar el destrellat econòmic de l’operació i la responsabilitat de la cúpula del PP valencià en l’afer. Camps va prometre que la Fórmula 1 no costaria ni un duro a l’erari públic. Al final, va necessitar més de 300 milions d’euros. Encara se’n deuen 100 només per les obres del circuit.

Etiquetas
stats