Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Marzà ja té l’informe definitiu sobre els sobrecostos de Ciegsa

El conseller d'Educació, Vicent Marzà

Moisés Pérez

València —

L’informe definitiu de la Intervenció General que estripa els comptes de Ciegsa, empresa encarregada de la construcció de col·legis sota sospita pels sobrecostos, ja està damunt la taula del conseller d’Educació, Vicent Marzà (Compromís).El document va en la mateixa línia que l’informe provisional. De fet, i sense esperar el beneplàcit de l’Advocacia de la Generalitat Valenciana, Marzà ha assegurat que la Fiscalia “ha d’estudiar-lo”.

El conseller ha assenyalat que l’informe parla de “sobrecostos”; d’una “estructura com a empresa que sobrepassava el que era necessari”; de salaris que “van molt més enllà de la mitjana de l’Administració Pública, amb una eficiència per davall”; d’“encàrrecs que no s’han fet” o de “faenes sense pressupost”. És a dir, d’“autèntiques barbaritats” que per al departament de Campanar “són alarmants”.

Marzà ha considerat que la gestió de Ciegsa no ha estat“gens ètica”. I, fins i tot, apunta que en “algunes qüestions va més enllà de si és ètica o no ho és”. Segons el titular d’Educació, la gravetat dels fets haurà de determinar-la un jutge. “Hi ha coses que no concorden i molt contundents que haurà de valorar la justícia”, ha rematat.

De fet, la formació a què pertany, Compromís, ha demanat en les Corts Valencianes una comissió d’investigació sobre l’empresa pública Ciegsa. “S’ha d’aclarir l’impacte sobre les arques públiques de les pràctiques irregulars de les empreses proveïdores dels barracons escolars, sancionades per la Comissió Nacional de Mercats i Competència”, ha sol·licitat el diputat autonòmic de la coalició Josep Nadal, en referència a allò que ha publicat El Mundo, que desvelava un càrtel d’empreses que entre els anys 2008 i 2012 es van repartir les adjudicacions per a construir aules prefabricades.

“Des de les Corts demanem que es depuren responsabilitats polítiques d’aquesta empresa pública, verificar la legalitat de la seua activitat, quantificar els seus possibles sobrecostos i identificar les mesures necessàries per a evitar aquestes pràctiques en un futur”, ha demanat Nadal.L’escàndol de Ciegsaarrand’haver-se desvelat que els seus col·legis són un 36% més cars que els de la Generalitat Valenciana comença a agafar cos.

Etiquetas
stats