Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

“El PP és un partit de gent treballadora que ha estudiat en l’escola pública”

Elena Bastidas (PP), en la seu del partit a València amb el cartell electoral.

Voro Maroto

Elena Bastidas (Alzira, València, 1969) ha estat alcaldessa de la seua ciutat 12 anys, presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i diputada provincial. Després del bac electoral del PP en les eleccions valencianes del maig, Mariano Rajoy i Isabel Bonig, la líder valenciana del partit, han confiat en ella com a número 1 del PP per València per a les eleccions generals.

Els empresaris valencians fa uns quants anys que són molt crítics amb els governs del PP pel mal finançament autonòmic, la falta d’inversions o l’endarreriment en infraestructures bàsiques com el corredor mediterrani.

No és veritat que el PP haja maltractat la Comunitat Valenciana. Durant aquesta legislatura l’Estat ens ha transferit 40.000 milions per afrontar inversions en sanitat, dependència, educació o que la Generalitat poguera pagar els proveïdors. Som la segona autonomia que més fons han rebut durant aquests quatre anys. Lamente que aqueixa vehemència dels empresaris no es donara en una altra època, quan era més que necessària. En tot cas, aqueixes crítiques responen a la mala fe o al desconeixement. I els problemes de la Generalitat vénen, cal recordar-ho, per l’infrafinançament provocat pel model aprovat pel govern socialista presidit per José Luis Rodríguez Zapatero.

Aquest mateix dimecres una gran part de la societat civil va protestar per la postració del corredor mediterrani, una infraestructura bàsica per a la competitivitat de l’economia valenciana.

Els uns protesten i els altres gestionem. El govern Rajoy ha invertit o ha consignat 5.000 milions en el corredor. Zapatero ens en va deixar un Power Point. Ni un duro. Aqueixa infraestructura és vital. Un govern del PP acabarà aqueixa infraestructura i assumeix el compromís de millorar el finançament i les inversions fins un 10% del PIB, el pes de la Comunitat Valenciana en l’economia espanyola.

El Consell presentarà un recurs d’inconstitucionalitat per l’infrafinançament valencià.

Si Ximo Puig, president de la Generalitat, està tan enfadat, hauria de destituir la seua consellera de Sanitat, Carmen Montón, i queixar-se al candidat socialista a la presidència del Govern, Pedro Sánchez, que van votar a favor de la injustícia més gran comesa contra els valencians: aprovar el sistema de finançament fet el 2009 que tant ens perjudica. Aqueix recurs és una argúcia política sense sentit que, a més, és deslleial amb una altra institució, el Govern central. Rajoy ha dit clarament que millorarà el finançament valencià, i així serà.

Rajoy no ha tingut ministres valencians, coincidint amb els escàndols de corrupció que afectaven el PP valencià mai venia per ací i fins i tot un ministre, Cristóbal Montoro, va menystenir Alberto Fabra, expresident de la Generalitat. Té algun pes el PP valencià en el PP estatal?

Una anàlisi històrica demostra que el PP valencià sempre ha tingut pes en el PP espanyol, encara que, no podem negar-ho, el partit ha passat per moments molt complicats els últims anys, amb casos que ens han avergonyit. La situació ha canviat. La lliçó està apresa. El castic electoral ha estat molt sever. Ens hem regenerat i renovat i tenim un nou PP de la Comunitat Valenciana. Rajoy ja visita la nostra terra sovint, ha presentat el programa ací i ací tanca la campanya. Confia en nosaltres i nosaltres en ell. 

Les enquestes apunten que Ciutadans llevarà molts votants al PP. Per què?

Ciutadans és un calaix de sastre on militen molts emprenyats procedents d’altres partits, sobretot el PP. Ací està Toni Cantó, que en cinc mesos ha canviat de partit [estava en UPyD] i de posició, ha renunciat als seus principis i pot ser diputat presentant-se, contra el reglament intern del partit, a les primàries de Ciutadans. És un partit sense ideologia, pur màrqueting, que a mitjà termini està abocat a fracassar. No tenen ni pudor ni vergonya: el seu únic objectiu és pescar vots, com prova que al seu dia es van presentar a unes eleccions amb un partit d’extrema dreta. Ciutadans està en estat de gràcia, però quan tinga història, quan perda la virginitat, es coneixerà la verdadera cara del partit.

Quina valoració fa de l’arrancada del Consell de PSPV-PSOE i Compromís?

Frases grandiloqüents buides de contingut i res més, amb incompliments notables: reobertura de Canal 9 el Nou d’Octubre, rebaixa de les taxes universitàries, eliminació d’alguns copagaments. I atacs a la llibertat intolerables, com els que pateix l’escola concertada, que no és incompatible amb una educació pública i de qualitat. A més, la descoordinació i la desconfiança entre ambdós partits la patim els valencians.

Fa més de 20 anys que està en política. Vosté pertany a la casta?

Tot el que he aconseguit ha estat a pols. Ningú, llevat de la meua família, m’ha ajudat o pagat res. No som elitistes ni classistes com Ciutadans, ni presumim dels nostres màsters com Albert Rivera ni de la nostra experiència laboral com [Begoña] Villacís. Nosaltres som un partit de gent normal, treballadora i que ha estudiat en l’escola pública.

S’identifica amb el lideratge d’Isabel Bonig, una dona que s’identifica amb Margaret Thatcher?

És una gran líder. Prové de la gestió municipal, arriba i entusiasma la gent i té l’experiència necessària per a dirigir l’oposició i ser una gran presidenta de la Generalitat. Té el suport del partit i és clar que hi ha líder per a estona. Espere que el PP articule processos de participació perquè les bases trien els seus dirigents i estic segur que la militància estarà amb Bonig.

Quins seran els seus objectius en el Congrés dels Diputats?

Millor finançament, accelerar les obres del corredor mediterrani, recuperar a l’agricultura com a motor de l’economia regional i garantir el proveïment d’aigua als valencians.

stats