Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

'The Black Mark': un retrat sobre els gais als concerts de metall arriba a Las Naves

'The Black Mark': un retrat sobre els gais als concerts de metall arriba a Las Naves.

elDiariocv

«The Black Mark» és un diari, però també una cerca. El seu autor, Aitor Saraiba, ha viatjat carregat amb la seua càmera durant tres anys per diferents països, per captar en els concerts de metall underground el col·lectiu d’homes gais. En eixe viatge també s’endinsa en aquesta cultura musical, en el descobriment de grups de música i discos que no es troben amb facilitat, segons un comunicat de Las Naves.

L’autor explica que alguns viatges van ser realment solitaris i altres viatges es van convertir en una celebració i festa en si mateixos. Saraiba relata que va conéixer a Christophe Szpajdel, famós dins del metall underground perquè ha realitzat els logotips a moltes bandes, a Portugal. «Per vint euros em va dissenyar el logotip per aquest projecte fotogràfic, molt similar als dels grups que anava a veure en aquests concerts. Vaig fer pegats, i a cada xic gai ficat en l'escena del metall underground que he anat coneixent, li donava un dels pegats. Sempre els deia que si un dia anaven a Los Angeles, o si passaven per França o acabaven a Londres i veien a algú amb aquest pegat, ja sabien per què el portaven», explica.

El viatge de Saraiba s'ha fet en autobusos, en trens travessant muntanyes gelades, en avions internacionals, en xicotets avions low cost, en cotxes d'amics i de desconeguts. «He dormit en hotels que mai podria permetre'm pagar, també en sofàs, tendes de campanyes i estacions de tren, en llits compartits amb algun desconegut al que no tornaré a veure mai. I en cadascun d'aquests passos, la meua xicoteta càmera analògica i la música que eixia pels meus cascos van ser la meua única companyia», descriu l’autor. Aquesta exposició és el resultat d’eixe viatge.

Etiquetas
stats