eldiario.es

Menú

El Tribunal de Comptes investiga un exalt càrrec del PP per comprar ous Kinder o pits de pollastre amb diners públics

Compromís va denunciar que Cristina Serrano, exsubsecretària de la Conselleria de Medi Ambient, va carregar a una caixa opaca de la Generalitat despeses fins i tot de llet descremada o estades en hotels de luxe la nit de Cap d’any

- PUBLICIDAD -
Cristina Serrano, en el centro, en un acto del PP de Orihuela.

Cristina Serrano, al mig, en un acte del PP d’Oriola PP

El Tribunal de Comptes ha obert un procediment de reintegrament per dèficit comptable referit a les despeses de caixa fixa de l’exsubsecretària de la Conselleria de Medi Ambient Cristina Serrano, durant la legislatura 2011-2015 amb el PP al capdavant del Consell, han confirmat fonts de la Generalitat.

El Tribunal de Comptes investiga un presumpte dèficit comptable en els fons públics de la Generalitat per aquesta qüestió, pel fet d’haver-se observat preteses irregularitats en la gestió economicofinancera de la Generalitat.

Aquest procediment ha eixit a informació pública, perquè durant els pròxims deu dies els legalment habilitats per al manteniment o l’oposició a la pretensió de responsabilitat comptable puguen personar-se en les interlocutòries, segons l’anunci que publica hui el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

El grup de Compromís en les Corts va denunciar el setembre del 2013 davant de la Fiscalia del Tribunal de Comptes les irregularitats en la utilització de les despeses de caixa fixa per alguns membres del Govern valencià.

L’objectiu de Compromís era que s’iniciara “un enjudiciament comptable” perquè els responsables d’aquests “despeses injustificades tornaren els fons a les arques públiques.

La llavors portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, va explicar que, a pesar de l’“opacitat” del Consell, havien accedit a una sèrie de factures abonades amb càrrec a caixa fixa “que clarament incompleixen la normativa”, la còpia de les quals s’adjuntaven a la denúncia.

Com a exemple d’aqueixes despeses, Compromís esmentava la compra de pits de pollastre a la Villeroy, llet descremada, ous Kinder o una factura d’hotel de cinc estreles del dia de Cap d’any que ascendia a 444,27 euros.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha