Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Vila-real denuncia Canal 9 per no pagar el patrocini de la seua mascota

L’amo del Vila-real, Fernando Roig, i Carlos Fabra posen amb la camiseta del Vila-real, patrocinada per l’Aeroport de Castelló quan encara no funcionava.

Voro Maroto

El Vila-real reclama tres milions d’euros a Canal 9, la televisió pública tancada per la Generalitat d’Alberto Fabra (PP) i actualment en liquidació, per l’impagament, després de la fosa a negre de les emissions, dels drets adquirits per a explotar comercialment la mascota del club, els partits amistosos i els partits del segon equip, que mai no ha superat la Segona B del futbol espanyol, una categoria menor i sense interés televisiu.

El Vila-real, a més, demana 2,5 milions per danys i perjudicis. La denúncia es va presentar el maig del 2015, al cap d’any i mig del tancament de la cadena, i no ha transcendit fins a la presentació de l’últim informe dels liquidadors de RTVV. Aquests, entre els deutes i les obligacions de l’empresa, adverteixen de “la demanda interposada per una entitat esportiva, que puja a 5.500.000 euros”.

El Vila-real és propietat de Fernando Roig, un dels empresaris contactats per la Generalitat per a armar Valmor, l’empresa que va gestionar –amb un fracàs ben sonor – la Fórmula 1 a València. El seu equip va rebre 150 milions en contractes de RTVV. També en va gaudir com a patrocinador principal de l’Aeroport de Castelló, ja que en lluïen la publicitat en la camiseta malgrat que la instal·lació pública encara no funciona.

La societat reclama el pagament íntegre de la temporada 2013-2014 d’acord amb allò que es va acordar en el contracte signat per la televisió pública i el club. Aquest acord entre les dues parts, mai revelat per l’empresa pública, el va fer públic EU. En el document consta el pagament anual per l’explotació comercial de la mascota del Submarí Groc, Groguet: més de mig milió d’euros per temporada.

RTVV va decidir no pagar les quantitats que es devien al Vila-real, perquè entenia, segons va dir EU al seu dia, que no es rebien les contraprestacions pactades. La denúncia va ser posterior. Un altre jutjat investiga els contractes amb els clubs de futbol i, en general, la gestió en Canal 9, que va es va tancar amb 1.200 milions de deute.

 

 

Etiquetas
stats