eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

L'art també és balla al Centre del Carme

Una experiència sensorial en què els elements visuals i musicals s’entrellacen per a produir un diàleg artístic que dona vida a noves formes d’expressió. Això és el festival Volumens que se celebra per segon any consecutiu al Centre del Carme els pròxims 28 i 29 de setembre.  La unió entre l'art visual i la música porta més de 20 artistes i 18  hores d’experiència audiovisual immersiva que convertiràn al museu en un laboratori d’experimentació tot el cap de setmana.

Entre els artistes que venen destaquen Oscar Mulero, que presentarà per primera vegada a València el seu aclamat treball ‘Monochrome’; el  francés Kangding Ray en format live A/V junt amb l’artista Martinovna,  que oferirà en primícia ‘Hyper Opal Manti’; l’hipnotisme musical de  Suso Saiz, acompanyat a les visuals per Sergi Palau, i eels valencians Güiro Meets Rússia, amb els seus brillants paisatges atmosfèrics.

Un cartell marcat per una important presència femenina amb les actuacions de Martinovna, Julia Pé, Eva Melkeis, Liana Guadaño (Los Puzzle), Lucía Gea i Lola Marco.

Seguir leyendo »

Mercury Rev protagoniza Un día Tranquilo en la Rambleta

Un Día Tranquilo es un festival para ponerte a vibrar con la mejor música de la escena independiente sin aglomeraciones y con buena acústica. El 21 de septiembre Rambleta.

Tranquilo Música inauguran el otoño con este festival donde el grupo estadounidense Masego, y los británicos The Monochrome Set y Findlay tocarán por primera vez en Valencia. Junto a ellos estarán los legendarios Mercury Rev, quienes vuelven a la ciudad después de diez años para celebrar dos décadas en los escenarios. Celebrates Deserter’s Songs 20th Anniversary es una apabullante colección de canciones ensoñadoras y en formato acústico, como una reencarnación indie de The Band.

También tocarán los valencianos La Plata, el grupo que ha sorprendido la escena indie con su primer álbum. Un día Tranquilo es un festival para vivir la escena independiente sin prisas: se trata de paladear distintos géneros, sentir la magia de grupos emblemáticos y descubrir la electricidad de nuevas propuestas que ya han alcanzado gran reconocimiento y comienzan a rodar por España.

Seguir leyendo »

Silenci! els cossos parlen a Sueca

Callem, prou de paraules. És el moment de fixar-se en les sutileses, en els gestos. És la Mostra Internacional del Mim que se celebra per 29ena edició del 19 al 23 de setembre a Sueca.

Més de 50 espectacles de 25 companyies en cinc dies. La 29ena Mostra de Mim de Sueca no baixa el llistó i ha programat cinc dies intensos per reafirmar com el festival de mim més important de l'estat. Entre els plats forts d'enguany hi ha Dancing With Frogs, dirigida per Sol Picó; Rito, dels il·licitans d'OtraDanza, amb direcció d'Asun Noales, i les estrenes deLook at me de la companyia local Maduixa i Alba, una visió lliure sobre La casa de Bernarda Alba, de Lorca, a càrrec del mestre del gest contemporani, el francés Yves Marc.

Alba de Yves Marc s'estrena per primera vegada a Espanya i Marc a més serà qui enguany es faça càrrec de les classes magistrals. El fundador del Theatre du Mouvement i referent europeu del mim contemporani, convidarà al públic a recórrer la història amb la qual ha construït la seua identitat artística actual a través de la gestualitat i la teatralitat del moviment. Un art basat en els principis fundadors dels grans mestres del passat -Etienne Decroux, Jacques Lecoq, Marcel Marceau-, que voreja la dansa dramàtica i el teatre d’objectes, fins a convertir el cos de l’actor en el centre mateix de la creació artística.

Seguir leyendo »

Improvisació fins a esclatar a riure a Onda

Torna el Festival de la Improvisació Vila d'Onda. Del dilluns 10 al diumenge 23, hi haurà 24 espectacles de dansa, teatre gestual i música improvisada, però també ld'impro magia, impro clown o lletring catch (escriptura improvisada en directe). Un festival diferent que, donat l'èxit de l'any passat, repeteix a les comarques de Castelló.

Hi haurà actuacions internacionals com la suiza Imkubik o l'argentina Global Impro però també d'altres molt medàtiques. La televisiva Ana Morgade participarà el divendres 14 amb la companyia Jamming. Morgade condueix el Club de la Comedia a La Sexta i ha passat per El hormiguero, Zapeando o Estas son las noticias. Fins i tot ha presentat les campanades algun any.

La representació valenciana és extensa amb projectes com Subit (dijous 13), Impronenas (dissabte 22), ImproVivencia i Guerrilla Impro (divendres 21), David Fajardo (diumenge 23) el col·lectiu Hotel Postmodern i els seus duels d'escriptura en Letring Catch el dissabte 22.

Seguir leyendo »

Torna la música clàssica al Palau

El Palau de la Música de València torna a sonar a música clàssica desprès de les vacances d'estiu. Comença amb un concert gratuït organitzat pels Amics de l'òpera i les Arts de la Comunitat Valenciana el dijous 13 a la Sala Rodrigo. És un recital d'òpera i sarsuela amb Javier Camarena al piano i les veus de Sonia de Munck (soprano), Marina Rodríguez Cusí (mezzosoprano) i Alejandro del Cerro (tenor).

També gratuïts són: el concert de la Jove Orquestra Simfònica de la Federació de Societats Musicals, com a part de les celebracions pels 50 anys de la federació, amb l'Orfeó Valencià, iel 15 de setembre a les 19.30; el concert matinal de la banda de música La Lira, de Chest,  el diumenge 16 i el concert de música de dolçaina, corda i percussió de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana el mateix diumenge 16 a les 19.30 h.

Dijous 13 de setembre, dissabte 15 i diumenge 16

Seguir leyendo »

"Hacia el fin de la tranquilidad"

Hacia el fin de la tranquilidad

L’art és capaç de testimoniar l’esdevenidor de la col·lectivitat. Aquesta exposició recull la memòria d’un període molt concret entre dues crisis financeres: les ‘puntcom’ i les hipoteques ‘subprime’. A través de l’obra de 14 artistes, aquesta mostra és una reflexió sobre les tensions latents que van passar desapercebudes prèvies a la gran crisi global. Una revisió de la memòria col·lectiva sobre aquella època a partir de moments singularitzats i significats mitjançant peces de videoart.

Fins al 23 de setembre

Entrada gratuïta

Seguir leyendo »

Museus en diàleg

Museus en diàleg

Aquesta exposició suposa la primera col·laboració entre el Museu de Belles Arts de Castelló i el MACVAC – Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni de Vilafamés. Es proposa un diàleg entre un total de 40 obres, 20 de cada museu. Un col·loqui entre peces d’arqueologia i etnologia, ceràmica, pintura i escultura del Museu de Belles Arts amb altres obres plàstiques del MACVAC de diferents moviments artístics, com ara l’expressionisme, el constructivisme, l’abstracció geomètrica, l’art cinètic o l’op art, entre d’altres. Un intent d’establir noves mirades sobre les comparacions proposades.

Fins al 14 d’octubre

Entrada gratuïta

Seguir leyendo »

Primers Moments

El principal objectiu d’aquesta exposició és mostrar les obres d’art contemporani adquirides per la Generalitat Valenciana. Es tracta d’un primer acostament, els “primers moments”, que aporta una visió general del panorama artístic contemporani existent al territori valencià. Els criteris d’elecció de les obres no han tingut en compte pautes generacionals ni s’han restringit per temàtiques. Unes propostes que porten a la reflexió sobre els debats més actuals.

ON? Centre del Carme. Carrer del Museu, 2. València

QUAN? Fins al 16 de setembre de 2018

Seguir leyendo »

365_ALC_RETRAT

El segon moment del cicle “Tot el que veus és art” està dedicat al retrat. S’hi presenten una selecció de treballs que ens confirmen que aquesta temàtica està vigent en l’actualitat per l’enorme capacitat de transmetre emoció i pel temperament viu i expositiu que tenen. Fotografia, pintura, instal·lació i escultura es mostren ací en les seues nombroses transicions: l’autoretrat, l’homosexualitat, l’erotisme, el retrat davall de l’aigua, l’hiperrealisme, l’abstracció, l’expressionisme, l’obra seriada, el retrat en grup o l’experimentació.

Fins al 23 de setembre

Entrada gratuïta

Seguir leyendo »

Las Amazonas de Sagunt a Escena

Pentesilea fue la reina de las guerreras amazonas en la mitología griega y quién les dirigió hacia la Guerra de Troia.  Ese mito  de las mujeres guerreras ha atravesado la Historia con la fuerza de una de sus lanzas más afiladas. Son fuente de inspiración permanente. En la Ilíada de Homero; en el universo del género del cómic; en la música, óperas como Pentesilea de Schoeck; en el teatro la Pentesilea de Heinrich Von Kleist; en el cine la reciente Wonder Woman…  Y  siguen en nuestro universo.

Mujeres que, con la fuerza de las armas, se rebelan ante el abuso físico de los hombres. Hartas de ser sometidas, crean un nuevo Estado sin hombres y una nueva ley. Sólo copularán con hombres que hayan vencido y cazado con un único fin: procrear para mantener su estirpe de hembras. Si nacen varones morirán. El amor posesivo está prohibido. Enamorarse es un peligro. A-Mazonas. Mujeres sin pecho. De un solo pecho. Guerreras entrenadas con extrema dureza que deciden amputarse para ser más eficaces. El cambio de roles es posible. Y aparece Pentesilea transgrediendo el orden, cayendo enamorada a los pies de Aquiles. Las advertencias de la Madre de las Madres se las lleva el viento. Se enciende la pasión. Y estalla la tragedia.

Y así, entre músicas y alaridos de elefantes y jaurías de perros, entre danzas y cantos de guerra, aquí están, pisando el foro de Sagunto, Pentesilea y sus tres princesas, Asteria, Meroe, Protoe, y la Madre de las Madres con su coro de Amazonas, y Aquiles con sus dos reyes cómplices, Ulises, rey de Ítaca y Diomedes, rey de Etolia.

Seguir leyendo »