eldiario.es

9

‘Preguntes i respostes’

Exposició 'Preguntes i respostes', al Centre del Carme

Preguntes i respostes en una proposada/exercici de Luis Camnitzer sobre aquesta col·lecció i que parteix de la idea que les obres són respostes dels artistes a diferents problemes, tant de caràcter social com del mateix àmbit de la creació. En aquesta exposició es presenten les obres adquirides l’any 2018, que s’incorporen a la Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana, peces que se sumen a una selecció d’obres i artistes, reflex de l’heterogeneïtat i el dinamisme que caracteritza la nostra escena creativa.

ON? Carrer del Museu, 2. València

Seguir leyendo »

Matins a Les Arts: ‘Orquestra de la Comunitat Valenciana’

Orquesta de Valencia

L’Orquestra de la Comunitat Valenciana obri el cicle de sessions matinals a Les Arts amb un concert de música de cambra amb obres d’Antonín Dvořák i de Xavier Montsalvatge. Com a acompanyament, el públic podrà contemplar una exhibició amb indumentària de producció pròpia de dues òperes contemporànies dels dos compositors: ‘Peter Grimes’, de Benjamin Britten, i ‘La Bohème’, de Giacomo Puccini.

ON? Palau de les Arts. Av. del Professor López Piñero, 1

Seguir leyendo »

Cinema i col·loqui: ‘Diecisiete’

Diecisiete, un film de Daniel Sánchez Arévalo

‘Diecisiete’ arriba a la Filmoteca de València amb una projecció i col·loqui amb el director Daniel Sánchez Arévalo moderat per Mikel Labastida. Héctor té 17 anys i en porta dos intern en un centre de menors. Insociable i poc comunicatiu, a penes es relaciona amb ningú, fins que s’anima a participar en una teràpia de reinserció amb gossos. Allí, el xic estableix un fort vincle indissoluble amb una gossa. Però un dia és adoptada i Héctor no pot acceptar-ho. Tot i que li queden menys de dos mesos per a complir el seu internament, decideix escapar-se per a anar a buscar-la.

ON? Centre del Carme Cultura Contemporània. Carrer del Museu, 2. València

Seguir leyendo »

El cicle 'Crims i ombres' presenta pel·lícules protagonitzades per Marilyn Monroe i Humphrey Bogart

Cartel de 'Pitfall' (1948), protagonizado por Dick Powel y Lizbeth Scott.

L'Institut Valencià de Cultura recupera a la Filmoteca durant el mes d'octubre cinc clàssics de cine negre dins del cicle 'Crims i ombres' dedicat al gènere policíac.

Aquesta nova fase del cicle s'inicia el dimarts, 1 d'octubre, amb una doble sessió i amb dues pel·lícules molt diferents.

A les 18.00 hores es projecta 'Objetivo señalado' (1951), un thriller històric dirigit per Anthony Mann, ambientat durant la Guerra de Secessió i centrat en els esforços d'un detectiu per impedir l'assassinat de Lincoln. A les 20.00 hores podrà veure's 'Pitfall' (1948), un curiós melodrama criminal dirigit per André Toth i protagonitzat per Dick Powel i Lizbeth Scott.

Dins del cicle també podrà veure's 'Manos peligrosas' (1953), un dels millors thrillers d'espionatge de la Guerra Freda dirigit per Samuel Fuller i protagonitzat per Richard Widmark i Jean Peters, i 'El cuarto poder' (1952), un híbrid de melodrama periodístic i cine negre dirigit per Peter Brooks i protagonitzat per Humprey Bogart.

El cicle es tanca a l'octubre amb 'Niágara' (1953), un thriller psicològic rodat en color, ambientat a les cèlebres cascades, dirigit per Henry Hathaway i protagonitzat per Marilyn Monroe i Josep Cotten.

Seguir leyendo »

'Dinamarca'

'Dinamarca' en el IVC

L’obra transcorre durant els anys de l’ocupació nazi de Dinamarca. Sis personatges van entreteixint una teranyina apassionant de relacions i conflictes que basculen de l’esfera més íntima i familiar a la lluita entre la Resistència i els grups paramilitars pronazis, de l’univers sentimental a l’ambició professional i dels desitjos sexuals més amagats a la crisi de la fe religiosa. Dinamarca tanca la trilogia ‘Europa en guerra’ dels germans Sirera.

ON? Teatre Rialto. Edifici Rialto. Plaça de l’Ajuntament, 17. València

QUAN? Del 3 d’octubre al 3 de novembre

Seguir leyendo »

‘Reinventant la representació: l’art holandés d’entreguerres’

‘Reinventant la representació: l’art holandés d’entreguerres’

De manera excepcional, i per primera vegada a Espanya, s’exhibeix un conjunt important d’obres d’aquest crucial període creatiu de l’art holandés cedides pel Haags Gemeentemuseum de la Haia, que anteriorment va tindre el suport de la col·lecció de l’IVAM en la mostra dedicada a Julio González en 2017. Aquest nou cas d’estudi permetrà contextualitzar una part dels fons del museu centrats en les qualitats expressives i representacionals de l’art figuratiu d’entreguerres, amb representants tan emblemàtics com George Grosz, Max Beckmann i Otto Dix juntament amb les aportacions més existencials dels artistes holandesos.

ON? Carrer de Guillem de Castro, 118. València

QUAN? A partir del 25 de setembre

Seguir leyendo »

'Jazz als barris'

Uno de los conciertos celebrados el año pasado en la playa de Valencia

El ciclo 'Jazz als barris' acercará los ritmos del blues, lindy hop, swing clásico y jazz a las calles de Valencia. El ciclo  se desarrollará hasta el 7 de septiembre y llevará este sábado a la Plaza de la Virgen de la capital valenciana música y bailes de swing jazz con la actuación de Le Dancing Pepa Swing Jazz, según ha informado el Ayuntamiento de Valencia en un comunicado.

Asimismo, ha indicado que este concierto, una nueva cita del XXIII Festival de Jazz de València, será de acceso libre y tendrá lugar a las 21.00 horas.

Las próximas citas del ciclo de jazz en València, todas a las 21.00 horas, serán el 5 de septiembre en la playa de Las Arenas con Bertrand Kientz Quintet y la Sedajazz Big band y su espectáculo 'Latin Jazz Party', y el 7 de septiembre en la plaza de Patraix con Eva Romero & Jazzbona Big band.

Seguir leyendo »

Exposició: ‘Volcà d’Agras. Drets miners’

Lara Almarcegui. Volcán de Agras. Derechos mineros

El projecte de l’artista Lara Almarcegui focalitza l’atenció en els drets miners. Per a fer-ho, ha pres com a lloc d’investigació un espai del context valencià, en concret, el volcà d’Agras, a Cofrents, que va ser explotat com a pedrera per la indústria cimentera des de mitjan anys 70 fins als anys 80. Almarcegui proposa una reflexió entorn de la propietat dels drets d’exploració, investigació i explotació dels minerals que es troben en el subsol. Aquests drets són de propietat pública i són gestionats per les administracions, les quals els cedeixen a tercers.

ON? IVAM. Carrer de Guillem de Castro, 118. València

Seguir leyendo »

‘Medio siglo que cont[arte]’

Cartel de la exposición Centre del Carme 'Medio siglo que cont[arte]'

Amb motiu del 50 aniversari de la Universitat Politècnica de València, el Centre del Carme acull l’exposició ‘Medio siglo que cont[arte]’, que ofereix al públic l’oportunitat de conéixer el Fons d’Art de la UPV, per mitjà de 30 obres seleccionades d’entre les més de 3.000 que componen la col·lecció. Una exposició oportuna en un edifici vinculat a l’art contemporani i a l’ensenyament de les belles arts.

ON? Carrer del Museu, 2. València

Seguir leyendo »

Sagunt a Escena: Viejo amigo Cicerón

Viejo amigo Cicerón

Sagunt a Escena celebra enguany la XXXVI edició, una edició amb el lema ‘PARAULES I SONS’: les ‘paraules’ de les quals es componen els extraordinaris textos i els ‘sons’ que són la base dels altres espectacles programats. ‘Viejo amigo Cicerón’ és una obra centrada en la figura del cèlebre orador romà, protagonista destacat de les intenses lluites i violentes transformacions esdevingudes en el segle primer anterior a la nostra era. Ciceró personifica la integritat moral de qui manté la coherència de les seues conviccions polítiques encara en les circumstàncies més adverses.

 

ON? Teatre romà de Sagunt. Carrer del Castell, s/n. Sagunt

Seguir leyendo »