eldiario.es

9

Síguenos:

Boletines

Boletines

Xisco Mensua: 15.600 días

‘Xisco Mensua. 15.600 días’

‘15.600 días’ recorre més de quaranta anys de treball de Xisco Mensua (Barcelona, 1960). No obstant això, a pesar de l’ampli espai temporal que comprén, el conjunt que hi ha ací reunit es refereix paradoxalment a un únic esforç, a una única temptativa: envoltar la vida mateixa de tot el que té d’irrepresentable. És com un diari d’incerteses obstinat i inabastable que es pregunta sobre la relació entre discurs i experiència, sobre el cos i el món i els llenguatges. Però un diari que mai diu jo, sinó nosaltres, un text continu, ininterromput, en què la individualitat es dissol en el pensament col·lectiu.

ON? Carrer del Museu, 2. València

Seguir leyendo »

Festival Tercera Setmana

Festival Tercera Semana

Tercera Setmana, el festival internacional d’arts escèniques, arriba a Castelló amb una programació centrada en les companyies valencianes i amb diverses estrenes absolutes. Espectacles de carrer, obres per a públic infantil, intervencions urbanes i teatre per a adults en un programa variat en què destaquen obres com ‘El bramido de Düsseldorf’, de la companyia uruguaiana Marea; ‘Celebraré mi muerte’, de Teatro del Barrio; ‘Los limones, la nieve y todo lo demás’, de Matarile; ‘La Resistencia’, de Buxman Producciones; i ‘Flam’, de la Companyia FFF.

ON? Teatre Principal de València, Centre del Carme i altres espais de la ciutat de València

Seguir leyendo »

'La mirada del reflejo', una muestra de Concha Sales inspirada en Chicago

Cartel exposición

 

La mirada del reflejo en una exposición de fotografía y obra gráfica de Concha Sales basada en una selección de fotografías acerca de los reflejos visualizados en superficies arquitectónicas y la escultura de Kapoor “Cloud Gate” en Chicago.

Las fotografías de los reflejos fueron realizadas en un periodo del 2015 al 2018, en las cuatro estaciones del año, mostrando los cambios en el colorido y la luminosidad de los reflejos según las estaciones.

Seguir leyendo »

‘VALENCiANA (la realitat no és suficient)'

VALENCiANA (la realitat no és suficient)'

Aquest és un viatge per deu anys de la nostra història recent. També és la història d’una amistat. I, també, un catàleg d’horrors provocats per mitjans, per polítics i per alguns homes que no estimen les dones. A l’inici dels anys noranta, després d’anys d’eufòria, de modernització i de projecció internacional, el país s’enfronta a una important crisi econòmica i de valors. Tres joves amigues, que es van conéixer estudiant Periodisme, veuen com els seus camins es van separant a mesura que aquesta crisi es fa gran. Un viatge de més de 10 anys per una història d’amistat, de música electrònica, de televisió i de pors contemporànies.

ON? Teatre Principal. Carrer Barques, 15, València

Seguir leyendo »

‘Daniel G. Andújar. Sistema Operativo. Colecciones’

‘Daniel G. Andújar. Sistema Operativo. Colecciones’

Aquesta mostra sobre la trajectòria de Daniel García Andújar (Almoradí, 1966) reuneix una selecció de projectes duts a terme entre la dècada dels noranta i l’actualitat. Des de ‘Master Pieces. Hack The Museum – El museo del pueblo (2017-2018)’ fins a ‘El canon protegido – Los desastres de la guerra. Caballo de Troya o Burning the Canon’, proposta amb què l’artista alacantí va participar a la Documenta 14 de Kassel/Atenes en 2017. L’exposició analitza críticament els vincles entre iconografia bèl·lica, cànons de representació del cos i memòria identitària, així com el debat sobre la reapropiació cultural i del patrimoni.

Des del 16 de maig

Centre Cultural Las Cigarreras. Carrer Sant Carles, 78. Alacant

Seguir leyendo »

‘Voltaire/Rousseau. La disputa’

'Voltaire-Rosseau, la disputa'

Un pamflet anònim acusa Jean-Jacques Rousseau per haver abandonat els seus cinc fills. Rousseau recorre a Voltaire per a esbrinar junts qui és l’autor d’aquesta abominació. Això ens dona l’oportunitat d’assistir a una gran escena domèstica, en què els dos filòsofs enfronten les seues idees sobre Déu, la igualtat, l’educació i el teatre. Dues maneres igualment generoses però molt diferents de concebre la societat.

Dimarts 28 de maig a les 20.30 hores

Seguir leyendo »

‘Fragments que representen el món’

‘Fragments que representen el món’

‘Fragments que representen el món’ és la segona exposició del cicle ‘Totalitat i infinit: Economies de la transferència en un altre(s) temps(s) per a l’art’. Aquest segon moment expositiu es planteja com un cicle d’intervencions progressives en l’espai on cinc artistes constitueixen en un relat fragmentat carregat de futur i presagis. D’aquesta manera els llocs s’envaeixen i els residus s’assenten per a obrir-nos a la relliscada de l’imprevist, aquell que flueix de tota acció comunicativa que es presta a l'intercanvi de papers de l’emissor i receptor.

ON? Carrer del Museu, 2. València

Seguir leyendo »

'Somni' al Teatre Principal de Castelló

'Somni' de Nuria Vizcarro

Una nit d’estiu humida, clar. Fa olor de pi i de suor, de sofre i de mar, de port i de peix, de sexe, brut, salat, fa calor, clar. Els vaixells es desfan al nostre pas i caminem entre pins i fàbriques, tot alhora, tot d’una, sense talls, tot és una mateixa cosa, tot és un embolic. Si miràrem atentament, no sabríem mai si estem en un bosc o enmig de les restes d’un naufragi. Una producció de l’Institut Valencià de Cultura, basada en ‘Somni d’una nit d’estiu’ de William Shakespeare.

Divendres 10 i dissabte 11 de maig a les 20.30 hores. Diumenge 12 de maig a les 18.00 hores.

Seguir leyendo »

'Kassandra'

'Kassandra'

No parla la nostra llengua, però té nocions d’anglés suficients per a fer-se comprendre. Va nàixer amb cos masculí, però va transformar el seu aspecte per ser la xica que és hui. Quan va acabar la guerra, Agamèmnon la va portar com a esclava a Europa. Ara viu exiliada del seu país. Sobreviu oferint el seu cos a desconeguts. La seua història no és com la va narrar Èsquil i Eurípides fa milers d’anys.

Divendres 10 de maig a les 20.30 hores

Seguir leyendo »

‘Entre, hacia, hasta, para, por, según, sin’ a Castelló

Exposició: ‘Entre, hacia, hasta, para, por, según, sin’

Una exposició que es fixa en el que succeeix abans, després o entre les posicions estables i llegibles. Es decanta per intentar agafar les coses borroses fins i tot la menudesa del que succeeix en els buits entre una cosa i la següent, entre una obra i la següent, entre una acció i la següent. La mostra rastreja interferències aparentment menors que, no obstant això, modifiquen els recorreguts previstos. Una cosa semblant al gest d’aquell xiquet que de sobte mira la càmera, perplex, i salta les normes de la ficció perquè alguna cosa el supera.

Fins al 9 de juny

Espai d’Art Contemporani de Castelló. Carrer Prim, s/n

Seguir leyendo »