eldiario.es

9

Síguenos:

Boletines

Boletines

‘Entre, hacia, hasta, para, por, según, sin’ a Castelló

Exposició: ‘Entre, hacia, hasta, para, por, según, sin’

Una exposició que es fixa en el que succeeix abans, després o entre les posicions estables i llegibles. Es decanta per intentar agafar les coses borroses fins i tot la menudesa del que succeeix en els buits entre una cosa i la següent, entre una obra i la següent, entre una acció i la següent. La mostra rastreja interferències aparentment menors que, no obstant això, modifiquen els recorreguts previstos. Una cosa semblant al gest d’aquell xiquet que de sobte mira la càmera, perplex, i salta les normes de la ficció perquè alguna cosa el supera.

Fins al 9 de juny

Espai d’Art Contemporani de Castelló. Carrer Prim, s/n

Seguir leyendo »

Exposició: ‘Picasso – Cela: dibuixos, escrits i ceràmiques. Col·lecció Gabarrón’

Exposició: ‘Picasso – Cela: dibuixos, escrits i ceràmiques. Col·lecció Gabarrón’

Una mostra que presenta la relació d’amistat entre dos genis, Pablo Picasso (1881-1977) i Camilo José Cela (1916-2002), entre l’artista més important i influent del segle XX i el nostre premi Nobel de literatura i artista de la paraula, dos personatges excepcionals de la nostra història i de la nostra cultura contemporànies. Documents i imatges que simbolitzen els fils enganyosos i fructífers que els unien en aquells anys de relació i el record de moments que van viure amb deliciosa complicitat.

ON? Carrer de Sant Pius V, 9. València.

QUAN? Fins l’1 de setembre

Seguir leyendo »

Dansa València arriba a la 32 edició

32a edición de Dansa Valencia

La 32a edició de Dansa València converteix, amb el lema ‘Sona dansa’, la música i el so en eix temàtic d’una setmana que ofereix alguns dels espectacles més destacats del panorama actual de la dansa amb muntatges com ‘Animal de séquia’ de Sol Picó, ‘Tabula rasa / Viejas’ de Cienfuegosdanza o ‘Canvas of Bodies’ de Taiat Dansa. Un esdeveniment que és, alhora, una trobada entre creadors, creadores i professionals, una celebració i un espai de reflexió i transformació col·lectiva.

ON? Teatre Principal de València (Carrer Barques, 12), Teatre Rialto (Plaça de l’Ajuntament, 17) i altres espais de la ciutat.

QUAN? Fins al diumenge 14 d’abril

Seguir leyendo »

‘Tot explota’ en el Rialto

A l’imperi de la classe mitjana les ideologies es converteixen en grups de consum. Comprem samarretes d’Inditex amb eslògans feministes i la paraula ‘revolució’ apareix en les campanyes de les grans multinacionals després del 15M. On comença i acaba la classe mitjana? En un país amb poca indústria, existeix la classe obrera? Ho és un futbolista? Estem explotats? Comprenem el significat d’explotació? I finalment, quan explotarà tot?

ON? Teatre Rialto. Plaça de l’Ajuntament, 17. València.

QUAN? Del 22 de març al 7 d’abril. Dijous i diumenge, a les 19.00 hores; divendres i dissabte, a les 20.00 hores.

Seguir leyendo »

Els pallassos de ‘Rhumans’

L’obra Rhumans convida a viatjar i a reflexionar sobre la figura del pallasso, amb un ‘collage’ musical farcit de números de creació pròpia i algun clàssic, tot amanit d’acidesa, de dolçor o de picant per a estimular els músculs del riure. No us estranyeu de res: potser se us faran grans les sabates, o potser us veureu reflectits a la pista com si els pallassos us hagueren raptat el cor. I podreu adonar-vos que ‘riure’ no és tan sols una paraula, sinó quelcom més profund: les fites que el sostenen són infinites.

Diumenge, 17 de març

Teatre Principal de Castelló. Plaça de la Pau, s/n. Castelló de la Plana

Seguir leyendo »

‘Tota la ciutat parlava d’això’

Un dels eixos fonamentals de la col·lecció de pintura espanyola de l’IVAM és el conjunt d’obres d’artistes associats a l’informalisme espanyol, representats per Antoni Tàpies, Manolo Miralles i Antonio Saura. En tres dècades d’història, l’IVAM ha aumentat aquest partimoni amb obres d’artistes nacionals més joves. En aquest sentit, l’exposició presenta també el treball d’autors que des de València van donar pas a l’abstracció i que van fundar el grup Parpalló en 1959 com Joaquin Michavila, passat pel nou realisme d’Eduardo Arroyo i l’Equip Crònica.

Fins al 15 de juny.

Entrada gratuïta

Seguir leyendo »

La col·lecció de l'IVAM viatja al Museu de Belles Arts

El Museu de Belles Arts de València i l'IVAM han traçat una línia de treball conjunta per als pròxims anys que s'inicia amb l'exposició ‘Teníem tot al nostre favori en el Museu de Belles Arts, a través de la qual es genera un diàleg entre els diferents moviments artístics i es mostra com les creacions dels segles XX i XXI recuperen una vegada i una altra els gèneres clàssics de l'art a través de la natura morta, el retrat i el paisatge. Així, un total de 66 obres de 24 artistes d'art modern i contemporani de la col·lecció de l'IVAM comparteixen espai amb obres de 36 creadors de la col·lecció permanent del Museu de Belles Arts, datades entre els segles XIV i XX.

ON? Carrer de Sant Pius V, 9. València

QUAN? Fins al 31 de març

Seguir leyendo »

PichiAvo i l’art del grafiti en el Centre Cultural del Carme

‘EVREKA’ representa la trobada i consecució de dos universos creatius en teoria antològics, l’estudi i l’espai públic, ecosistemes artístics on es desenvolupa actualment la creació de l’obra de PichiAvo, i com es trasllada aquesta manera d’entendre i plasmar l’art a dues ubicacions diferents i compatibles. És la culminació d’obres que conversen amb l’entorn arquitectònic i el públic, amb la selecció per a aquesta exposició d’un llenguatge plàstic que conté elements de la cultura i l’art clàssic entrellaçats amb elements propis de les noves expressions de l’art contemporani com són el grafiti i l’‘street art’.

ON? Carrer del Museu, 2. València

QUAN? Fins al 5 de maig

Seguir leyendo »

‘Llum i moviment’ en el MACA

A partir dels anys cinquanta sorgeix a Europa un nova avantguarda formada per una nova generació d’artistes que vol transformar no només l’art sinó també la realitat. Com a reacció a l’informalisme i al ‘tachisme’, aquests artistes proposen una visió que trenca dràsticament amb la tradició oposant-se al mite de l’obra d’art i l’artista, al culte totèmic de l’objecte únic, definit i etern. ‘Llum i moviment’ obri una nova perspectiva sobre la rica vivacitat d’una tendència internacional en què el moviment arriba al seu zenit creatiu.

Fins al 26 de maig

Entrada gratuïta

Seguir leyendo »

'El pulso del cuerpo', a examen en Bombas Gens

'El pulso del cuerpo. Usos y representaciones del espacio'

Esta exposición constituye la segunda presentación pública de la Colección Per Amor a l’Art. En esta ocasión, se reúnen los trabajos de numerosos artistas procedentes de distintos países y épocas para plantear un acercamiento a la construcción social del espacio, a las formas en que representamos, reproducimos, conocemos o habitamos los lugares.

Autores como Henri Cartier-Bresson, Helen Levitt, Robert Frank, David Goldblatt, Takashi Hamaguchi o Paul Graham, se centran en capturar la dimensión de lo colectivo, estableciendo una conexión entre el lugar, la experiencia, el cuerpo y las relaciones humanas. Otros artistas reproducen de forma más íntima el cuerpo configurando composiciones en las que este se funde con el espacio -Francesca Woodman- o se resiste a desaparecer, como Óscar Muñoz.

La ciudad también se ve representada como lugar de modernidad o de conflicto entre la arquitectura y la memoria o entre los intereses públicos o privados, como ocurre en las obras de Yto Barrada, Edward Ruscha o Xavier Ribas. También aparece representada, a modo de inventario, por Bernd y Hilla Becher, Humberto Rivas, Manolo Laguillo o José Guerrero.

Seguir leyendo »