eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

Las Naves proyecta el documental "Tigernut" que denuncia las malas prácticas de la mayor distribuidora mundial de chufas

Antxon Monforte, con un grupo de mujeres que trabaja la chufa africana en Brukina Faso.

El documental Tigernut. La patria de las mujeres íntegras lanza algunas reflexiones mediante diversas declaraciones de personas recolectoras africanas contrapuestas a las declaraciones de empresarios valencianos que importan la chufa de África, obteniendo precios mucho más económicos al no estar sometidos a la regulación que establecería la certificación de comercio justo y obteniendo esta chufa africana en condiciones deningrantes para las personas que la cultivan, habiendo incluso dejado sin pagar las cosechas en multitud de ocasiones.

Después del documental habrá un coloquio con el director del documental Andoni Monforte y la presidenta de la ONG CIM Burkina Llanos Rodríguez. Además participarán Óscar Ballesteros, técnico de Justicia Alimentaria; Mayte Bartual, técnica de proyectos de la ONG SETEM; y Rigobert Bambara, vecino de València y miembro de una cooperativa agrícola de Burkina Faso.

Seguir leyendo »

Marató ‘Blade Runner’ a la Filmoteca

Blade Runner

La Filmoteca programa el clàssic de Ridley Scott, ‘Blade Runner’ (1982), en la versió del director; i la seua seqüela tardana ‘Blade Runner 2049’ (2017), dirigida pel prestigiós director canadenc Denis Villeneuve. Una oportunitat per a conéixer l’univers d’una de les obres cinematogràfiques de ciència-ficció més influents del segle XX, adaptació de la novel·la de Phillip K. Dick ‘Somnien els androides amb ovelles elèctriques’.

ON? Edifici Rialto. Plaça de l’Ajuntament, 17. València

QUAN? Divendres 15 de juny a les 18.00 i 20.00 hores

Seguir leyendo »

“Les constel·lacions de Julio González”

El IVAM reúne 40 esculturas en un nuevo homenaje a la obra de Julio González

En aquesta nova presentació, plantejada des de la sensibilitat i perspectiva actuals, es buscarà emfatitzar els conceptes bàsics de l’experiència escultòrica, com són la manipulació estètica dels materials i la seua disposició espacial. Per a aconseguir aquest objectiu s’articularan diverses àrees temàtiques que configuraran marcs simbòlics i oferiran una vinculació amb altres esferes de la reflexió, l’expressió i el pensament: transformació de la mirada i la percepció, racionalitat i intuïció, arquitectura i espai, processos i consciència de la forma i estructura de l’objecte i ficció.

Des del 23 de març

IVAM. C. Guillem de Castro, núm. 118

Seguir leyendo »

Nit de videoart: 8.º Under the Subway Video Art Night

8º edició de Under the Subway Video Art Night (USVAN)

Per segon any consecutiu el Centre del Carme serà un dels espais que acollirà la 8º edició de Under the Subway Video Art Night (USVAN), juntament amb altres espais a Nova York, Sao Paulo, l’Havana i Bèlgica. És un esdeveniment enfocat exclusivament al videoart. Les projeccions que s’hi realitzen es projecten a les parets dels carrers, així com en espais d’art, galeries, centres culturals, etc., un projecte dirigit i comissariat per Antonio Ortuño.

Dissabte 2 de juny a les 20 h

Centre del Carme. C. del Museu, 2. València

Seguir leyendo »

'Tiempos modernos', en la Filmoteca

'Tiempos modernos'

La filmoteca tanca la temporada de Menuda Filmo amb ‘Tiempos modernos’. Un treballador és acomiadat d’una fàbrica en què, dia rere dia, repetia les mateixes funcions i que li ha provocat una depressió nerviosa. Al carrer, és detingut quan es troba per casualitat al capdavant d’una manifestació. L’última pel·lícula protagonitzada per l’entranyable personatge del rodamón Charlot és una divertidíssima crítica a la deshumanització que implica l’organització capitalista del treball.

Dissabte 2 i diumenge 3 de juny a les 18 h

Edifici Rialto. Plaça de l’Ajuntament, 17. València

Seguir leyendo »

Festival Tercera semana

Festival Tercera Semana

La tercera edició del Festival Internacional d’Arts Escèniques Tercera Setmana es durà a terme ‒com l’any passat‒ amb un caràcter descentralitzat i vertebrador als teatres, sales, places, carrers i espais no convencionals de les ciutats de Castelló, Alacant i València. Tot un esdeveniment escènic ple de teatre, dansa, circ, performances i noves propostes escèniques per tal de tancar la temporada 2017/2018.

Del 31 de maig al 3 de juny

Espectacles gratuïts i amb compra d’entrada

Seguir leyendo »

Còmicmania a la Tapineria

comicmania

Els amants del còmic tenen una cita imprescindible aquest cap de setmana al Mercat de Tapineria a València. A terra per primera vegada a la ciutat el britànic  David Lloyd , dibuixant de  V de Vendetta. També hi haurà el dibuixant de  Scalped, el serbi  R.M. Guera , que presenta treball nou:  Los malditos  (Planeta). Hi haurà un col·loqui d’autors espanyols que treballen per al mercat americà i escoltarem a altres que han sigut premiats recentment, com  Anabel Colazo , nominada en el saló del Còmic de Barcelona pel còmic  Encuentros cercanos, Agustín Ferrer , guanyador de premis a Héroes Comic Con València i el Saló del Còmic de Donostia per la novel·la gràfica  Arde Cuba . Estaràn les llibreries especialitzades, editorials i il·lustradors amb les darreres novetats o allò més clàssic.

Del divendres 25 al diumenge 27

Mercat de Tapineria. Tapineria, 15, València

Seguir leyendo »

Alfaro i Siza o els ponts entre l'arquitectura i escultura a Godella

Casa museo de Alfaro

Les escultures d'Andreu Alfaro no estaven tan allunyades de l'arquitectura. Això és el que mostra l'exposició Alfaro Siza, ideas encontradas on l'obra del valencià es troba amb la de l'arquitecte portugués Álvaro Siza per veure les idees comunes i diluïr els límits entre ambdues disciplines.

Siza és possiblement l'arquitecte portugués contemporani més important, i és una oportunitat única perquè els valencians ens acostem a les seues creacions. L'exposició recull dibuixos d'ambdós i comparacions d'obres que mostren les similituts en temàtiques, formes o la representació de la figura humana. S'inaugura el 24 de maig i és gratuïta.

Espai Alfaro, fins al 27 d'octubre

Seguir leyendo »

Cortos, música y artes escénicas para abrir junio en Requena

Requena y acción

Del 1 al 3 de junio Requena se convierte en la capital valenciana del cortometraje. Dos triunfadores en los Goya, Madre del director Rodrigo Sorogoyen (Que Dios nos perdone) y Los desheredados , dirigido por Laura Ferrés, participan en la Sección Oficial de la 5ª edición de “Requena y… ¡Acción!”, el festival de cortometrajes del interior del País Valenciano. Los deheredados ganó también la Semana de la Crítica en el Festival de Cannes de 2017.

El audiovisual valenciano estará de nuevo presente con cuatro cortometrajes. Destaca 9 pasos, filme del tándem formado por la valenciana Marisa Crespo y el castellonense Moisés Romera (Proyecta Films) y La disco resplandece, del ilicitano Chema García Ibarra, que consiguió una mención especial en la 64ª edición del Festival de San Sebastián, honor que también obtuvo en el festival de Sundance por su primer cortometaje Protopartículas. La representación valenciana la completan One way, dirigida por la valenciana Bea Cabrera y Scratch del realizador alicantino David Valero. La nueva selección también cuenta con varias coproducciones entre España y el extranjero, así como dos obras de animación y dos de género documental.

Del 1 al 3 de junio en Requena.

Seguir leyendo »

Dos horas de humor non-stop en el Olympia

Final del humor

El Circuito Café Teatro Caixa Popular cierra su decimoséptima temporada con La Gala Final de Humor, que concentra multitud de artistas de comedia que ha pasado este año en la programación del Circuito, como son: Manu Badenes, María Juan, Diego Varea, Manu Gorriz, Miki DKai, Iguales teatro (Amortajados), Chimichamgs (JU JA), Juanjo Albiñana, Patricia Espejo, Ruben Aparisi, Machirulos, Carol Tomás, Luci Mendoza. Además, la gala será presentada por la directora del Circuito María Minaya y participarán actores como Miquel Mars, Mónica Zamora, Sil de Castro…

Dos horas de carcajadas aseguradas para el martes 12 de junio en el Teatro Olympia de Valencia.

Seguir leyendo »