eldiario.es

9

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

Es Google l'Alexandria moderna?

'Alexandria'

Si Alexandria era la base de dades més gran del món antic, Google és l’Alexandria moderna? Qui sóc jo segons la nova Alexandria? Qui decideix la informació personalitzada que m’arriba? Es pot destrossar la vida d’una persona en 280 caràcters? Deixem gravada en zeros i uns, per sempre, una imatge de nosaltres que no controlem? Som esclaus de la nova Alexandria?.

ON? Teatre Rialto. Plaça de l’Ajuntament, 17. València

Seguir leyendo »

'Traços i puntades per al record'

'Traços i puntades per al record'

L’11 de març de 2004 (11M) és una data que ha quedat marcada en la memòria col·lectiva, un punt d’inflexió en la nostra societat. Des d’aquell dia moltes persones s’han solidaritzat amb els afectats i persones pròximes, i han aportat el seu granet d’arena per a continuar avançant. Pintures, escultures, gravats, fotografies, tapissos de ‘patchwork’, poemes i cançons són algunes de les modalitats en què la solidaritat ha pres forma. Aquesta exposició recull una selecció de la col·lecció d’art de l’Asociación 11M Afectados del Terrorismo, que es presenta com un reconeixement i agraïment a totes aquestes mostres de suport.

ON? Carrer del Museu, 2. València

Seguir leyendo »

XI La Cabina, Festival Internacional de Migmetratges de València

Festival de mediometrajes 'La Cabina'

Torna a València la cita amb el migmetratge de la mà de La Cabina, festival internacional de referència dedicat a les pel·lícules d’entre 3 i 60 minuts de durada. La Filmoteca acull la secció oficial de migmetratges, que enguany està composta per setze pel·lícules, molt diverses pel que fa a la temàtica, el gènere i la procedència geogràfica. Com a novetat, el festival ha volgut posar el focus en la singularitat de cada un dels títols seleccionats, de manera que reestuctura la programació i projecta un migmetratge per sessió, sempre acompanyat de presentació i col·loqui a càrrec d’una persona de l’equip de la pel·lícula.

ON? Edifici Rialto. Plaça de l’Ajuntament, 17. València

Seguir leyendo »

Pablo Rus Broseta dirige el concierto lírico ‘Noves Veus’ en Les Arts y el Auditori de Castellón

Una ópera en el Palau de Les Arts

Pablo Rus Broseta (Godella, 1983) dirige el concierto lírico ‘Noves Veus’, con el que se presenta la X promoción del Centre Plácido Domingo, el sábado 17 de noviembre, en el Palau de les Arts, y el domingo 18, en el Auditori de Castelló.El joven maestro valenciano debuta con la formación titular de Les Arts, la Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV), con un programa integrado por páginas operísticas de Gluck, Mozart, Donizetti y Rossini.

Seguir leyendo »

El festival de les llibreries

Festival de les llibreries

Del 9 al 17 de novembre les llibreries valencianes es convertiran en escenaris teatrals, espais gastronòmics o sales de concerts i de cinema. Amb motiu del dia de les llibreries, 16 de novembre, el Gremi de Llibrers de València, juntament amb la Fundació FULL, organitzen per segon any consecutiu la campanya ‘Llibreries’ Fest’, abans anomenada ‘Llibreria, espai cultural’. Totes les activitats són gratuïtes.

La iniciativa consisteix en l’exhibició de diferents activitats culturals, creatives i originals, dins de les llibreries. L’objectiu principal és acostar als veïns a un espai que s’obri i canvia el seu paper inicial per tal de difondre altre tipus de manifestacions culturals.

Enguany aquesta iniciativa adopta el format de festival i és per això que participen més llibreries que l’any passat. També s’ha ampliat el ventall d’activitats que estan adreçades a tot tipus de públic, des dels més menuts fins als més grans. Segons Ignacio Larraz, president del Gremi de Llibrers de València, “són activitats molt interessants perquè van més enllà dels llibres i cobreixen les distintes manifestacions culturals: teatre, música, cinema o gastronomia”.

Seguir leyendo »

'Sugar: Con faldas y a lo loco'

'Sugar: Con faldas y a lo loco'

El musical de éxito internacional transformará durante cuatro días el teatro de Rambleta en una sala de fiestas clandestina de Chicago, reviviendo la legendaria comedia de enredos de 1959, en la que dos músicos de jazz son testigos de la muerte de un mafioso y se ven obligados a huir de la ciudad.

Seguir leyendo »

'Escena kids', teatro en Puerto de Sagunto

Cartel de la primera edición de 'Escena Kids'

Escena Kids, organizado por la delegación de Turismo del Ayuntamiento de Sagunt en colaboración con la Agencia Valenciana de Turismo (AVT) -tras firmar un convenio de colaboración-- y del festival Sagunt a Escena, tendrá lugar en la Gerencia de Puerto de Sagunt los días 3 y 4 de noviembre.

Bajo el lema 'El festival de teatre per a pasar-ho en gran', Escena Kids contará con espectáculos itinerantes, títeres, taller de maquillaje, de radio y de percusión, zona de juegos, food trucks, lounge bar y un mercadillo, que esperan congregar a más de 3.000 personas para ir "ganando prestigio" edición tras edición y convertirse en "referente" en artes escénicas infantiles en España, así como internacional del turismo cultural y familiar.

Seguir leyendo »

Ángeles Marco. “Vertigen”

Performance de Àngeles Marco

Una mostra antològica sobre una de les artistes més importants de la generació de creadors que va protagonitzar la renovació de l’escultura a Espanya entre les dècades dels anys huitanta i noranta del segle XX. S’hi presenten 120 obres entre dibuixos, escultures, instal·lacions i material abundant d’arxiu inèdit. També rescata de l’oblit alguns dels seus treballs menys coneguts.

ON? Carrer de Guillem de Castro, núm. 118

QUAN? Fins al 6 de gener de 2019

Seguir leyendo »

'Cronología de las bestias'

'Cronología de las bestias'

La història d’una família destrossada a causa de la desaparició del seu fill fa més de deu anys i que ha d’enfrontar-se a les seues pròpies foscors davant del seu retorn sobtat. Un retrobament inesperat que els obliga a defensar-se fins a les últimes conseqüències. Descobriran que la mentida requereix compromís. Una família incapacitada per suportar el dolor que els causa allò que va succeir, decideix defugir de la realitat mentint-se i enganyant-se. Amb Carmen Machi, Pilar Castro i Santi Marín.

ON? Teatre Principal. Carrer Barques, 15. València

QUAN? Fins al 4 de novembre. De dijous a dissabte a les 20.00 hores

Seguir leyendo »

Maria Arnal i Marcel Bagés tanquen la gira a València

María Arnal & Marcel Bagés,

Maria Arnal i Marcel Bagés tanquen la seua gira a València el proper 7 de novembre al Teatre Olympia.  Un any i mig de gira amb més de cent cinquanta concerts a una desena de països, com els Estats Units, Rússia, França, Portugal, Regne Unit, Marroc, Bulgària, Kazakhstan i la seva primera incursió a l’Amèrica Llatina amb estrenes a Asunción (Paraguai) i Lima (Perú).

A més de l’aplaudiment unànime al seu pas per festivals com Primavera Sound, Bilbao BBK Live, Noroeste o Veranos de la Villa, el duo establert a Barcelona ha sigut reconegut amb una dotzena de guardons, entre ells, 4 Premios MIN de la Música Independiente, el Premi Ciutat de Barcelona i el Premi Altaveu. En definitiva, un any i mig de somni per demostrar que l’autoria encaixa perfectament en el seu projecte de continuació de la cadena de transmissió de la música popular.

Seguir leyendo »