Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Dimiteix l’alcalde de Benissa, assessor del president de la Diputació d’Alacant, esguitat per Taula

Juan Bautista Roselló, exalcalde de Benissa (Alacant)

elDiariocv

Alicante —

Se’n va tot un referent polític de la Marina Alta al llarg de les últimes dues dècades. El popular Juan Bautista Roselló, alcalde de Benissa des del 1999, ha anunciat aquest dilluns la seua dimissió com a tal i com a regidor. El substituirà al capdavant de l’Ajuntament el segon en la llista electoral del PP, Arturo Poquet Ribes.

Amb Roselló al capdavant, el PP es va consolidar com a força dominant al municipi, ja que va aconseguir el triomf en diverses conteses electorals. En l’última, celebrada el 2015, els populars van perdre, però, la majoria absoluta i ara governen en minoria. Aquesta circumstància, i el fet que Benissa s’haja vist esguitada per un dels últims casos de corrupció dels populars valencians, l’operació Taula, ha provocat que haja estat fins ara una legislatura molt complicada per al PP i el seu alcalde.

A més, Roselló ja no es dedicava a temps complet a l’Ajuntament, perquè actualment és un dels càrrecs de confiança a Alacant de l’actual president de la Diputació, l’alcalde de Calp i també popular César Sánchez.

Comissió d’investigació

El seu govern en minoria va facilitar que l’oposició (formada pels partits Reiniciem, PSPV, Compromís i Ciutadans) es posara d’acord per a crear una comissió d’investigació sobre la gestió de les adjudicacions d’obra de Rosselló en l’Ajuntament de Benissa, que el PP va haver d’acceptar per no empitjorar la situació política i evitar foragitar qualsevol possibilitat d’una moció de censura.

La conclusió de la comissió és que es van donar anomalies ben cridaneres en les adjudicacions que durant anys va fer el govern del PP de Benissa a Construcciones Francés, mercantil d’un dels empresaris detinguts en una de les principals operacions contra la corrupció dels populars valencians, la del cas Taula.

La veritat és que les obres de Construcciones Francés gairebé sempre van costar més del que inicialment havien previst les administracions que les van finançar, això és, l’Ajuntament, la Diputació, la Generalitat o fons estatals. Així doncs, els treballs de l’Antic Seminari van eixir a licitació per 412.000 euros i van acabar costant més de 514.000.

La rehabilitació de la Casa de la Puríssima estava prevista per 648.000 euros i va acabar costant 872.000. I l’ampliació d’aquests edificis històrics va passar d’1,1 milió d’euros a 1,5. En aquestes últimes certificacions es va generar la factura per duplicat de 229.000 euros, que va ser reingressada per l’empresa a requeriment de l’Ajuntament. Tenint en compte que en aquests immobles va haver-hi un projecte complementari de 360.000 euros, el cost total de la Puríssima ha superat els 3 milions, a falta de la liquidació final.

Per acabar, pel que fa al passeig de Dolors Piera, les faenes es van adjudicar a Construcciones Francés perquè va presentar l’oferta més avantatjosa amb 164.000 euros. No obstant això, les obres –en què va haver d’intervenir, a més, una altra mercantil– van acabar costant aproximadament uns 300.000 euros a càrrec dels pressupostos municipals.

Sobrecostos, sí; pagament de comissions, no

Roselló ha admés alguns sobrecostos, però ha negat que es degueren al pagament de comissions. En el comunicat enviat per a justificar la seua renúncia Roselló no ha explicat molt més sobre les raons de la seua marxa: “Els motius de la meua renúncia són diferents, però el més important és que pense que ha arribat el moment d’un relleu al capdavant de l’alcaldia de Benissa, que detinc ja fa molts anys.

La persona que ha d’ocupar aquest lloc és el segon en la llista electoral, Arturo Poquet Ribes. Ell és un persona amb experiència, formació i, sobretot, molt bon judici, que representarà molt bé el Partit Popular en la corporació actual, que és qui ha obtingut la majoria democràtica més àmplia en les últimes eleccions municipals.

Etiquetas
stats