Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera
Sobre este blog

Espai destinat a l'esport popular

Marató València modifica el recorregut i arrancarà 30 minuts abans

Una imatge de la Marató de València.

Carlos Navarro Castelló

Una cursa més espectacular, més ràpida i més confortable per als participants i per als veïns de València.

Aquests són els objectius que la Marató València Trinidad Alfonso EDP, organitzada per la S.D. Correcaminos i l’Ajuntament de València, s’ha proposat aconseguir amb els canvis que ha plantejat en el recorregut per a l’edició del 2016.

Així, el nou itinerari afectarà 486 cruïlles de vies (26 més que l’any passat) i en l’organització de les proves que se celebraran el 20 de novembre (Marató i 10K) participaran 450 policies locals i 220 voluntaris.

A més, s’avança mitja l’horari d’eixida, concretament a les 8.30 hores, per a minimitzar els efectes en el trànsit. L’organització ha garantit l’accessibilitat de tots els veïns afectats per la cursa, als quals se’ls informarà puntualment.

Fins ara, les inscripcions en la Marató són un 20% superiors a les de l’any passat a hores d’ara, amb més de 13.000 corredors. Per a la Mitja Marató, que se celebrarà el 23 d’octubre, amb l’eixida a les 9.00 hores, ja se superen un 15% les xifres de l’exercici passat amb més de 8.000 inscrits. En la 10k ja s’han completat les 8.500 places.

Així, els corredors que acudisquen a la cita del 20 de novembre trobaran, per exemple, menys revoltes, més protecció arquitectònica i, fins i tot, un trajecte més pla si és possible, principalment a partir dels quilòmetres on acostuma a sorgir ‘el mur’.

Perquè un dels canvis més notables és que se suprimeix la lleugera costera que presentava el carrer de Burjassot, acusada especialment pels corredors quan recorrien el quilòmetre 30. Ara, els corredors passaran per aquest punt a l’avinguda de Ferran el Catòlic, una de les noves zones de pas més cèntrica i plana.

En concret, les variacions principals sobre l’actual circuit cal buscar-les en el fet que s’ha eliminat el tram que transcorria per l’avinguda d’Alfauir i l’avinguda de Valladolid, i s’ha optat ara pel carrer de Dolores Marqués.

Així mateix, se suprimeix el nombre més gran possible de revoltes de 90 graus i s’evita dues zones amb quatre revoltes gairebé contínues; s’ha triat, doncs, un traçat més lineal i ràpid en els punts quilòmetres 34 i 38.

D’altra banda, la marató també canvia el carrer d’Eugenia Viñes (quilòmetre 3) pel del Doctor Lluch. A més, encara que es manté el tram per l’anomenada ronda Nord (quilòmetre 12), el 2016 es correrà per la banda esquerra de la via, que està més protegida del vent pels edificis pròxims.

Amb totes aquestes modificacions sobre un traçat per si mateix excepcional s’espera millorar encara més l’experiència del corredor en la Marató de València i, al mateix temps, minimitzar l’impacte que la prova té a la ciutat durant la celebració.

Un recorregut de deu per a la 10K

El recorregut de la prova de 10 quilòmetres que acompanya la Marató de València també ha estat objecte d’una transformació substancial.

L’essència es manté, perquè tant l’eixida com la meta continuaran sent compartides amb els maratonians.

No obstant això, com a novetat a partir d’enguany, els corredors d’aquesta cursa paral·lela podran gaudir més del centre de la ciutat i dels racons més emblemàtics, com el carrer de la Pau, la plaça de l’Ajuntament o el pas pel carrer de Colom.

Així mateix, cap destacar que els dos últims quilòmetres passen a ser una línia recta en lleu descens fins a arribar a la passarel·la de la Ciutat de les Arts i les Ciències, un avantatge per a millorar la marca personal de cada participant.

La Mitja Marató València, encara més ràpida

Coneguda perquè és una de les deu millors mitges maratons del món, la prova de 21.097,5 metres per excel·lència a Espanya revalidarà aquesta característica amb lleus variacions en el circuit.

Entre aquestes hi ha la tornada a meta, que transcorrerà en el quilòmetre 18 pel pont del Regne de València, en lloc de fer-ho pel pont de les Flors, per a evitar, així, dues revoltes més pronunciades.

I, també, la meta se situarà 30 metres més a prop de l’edifici Veles e Vents, de manera que la zona immediatament posterior a l’arc siga més àmplia i més còmoda per als finishers (o arribats), els voluntaris i els equips mèdics.

Amb tots aquests canvis l’organització de Marató València Trinidad Alfonso EDP i Mitja Marató València Trinidad Alfonso evidencia l’aposta per consolidar l’excel·lència que acredita l’etiqueta d’or que la IAAF (Associació Internacional de Federacions d’Atletisme) va concedir a totes dues proves al gener. Una fita que converteix València, la Ciutat del Running, en la referència espanyola de les curses a peu.

Sobre este blog

Espai destinat a l'esport popular

Etiquetas
stats