Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La alcaldesa de Marbella cancela en Luxemburgo la hipoteca de tres millones
La última entrega de MAR confirma el fraude fiscal de la pareja de Ayuso
Opinión - El problema de los tres gorros. Por Elisa Beni
Sobre este blog

Espai destinat a l'esport popular

Més d’11.000 esportistes ixen a córrer davall la lluna en la 15k Nocturna València

Milers de corredors van participar en la 15K Nocturna de València

elDiariocv

València —

València i més d’11.200 corredors van fer història en la quarta edició de la 15k Nocturna València Banc Mediolanum, l’única prova nocturna de la ciutat de València, que va tornar a omplir les vies principals amb corredors d’arreu del món que van gaudir d’una vetllada única corrent per València i completant el camí de 15.000 metres fins a la lluna.

En la part esportiva, el triomf va ser per a Ouais Zitane, que va liderar la prova des del primer moment, corrent en solitari i aconseguint parar el cronòmetre en 45:47. El marroquí va tornar a guanyar aquesta espectacular 15k Nocturna –en va ser el vencedor el 2013–, però va quedar lluny del rècord del circuit marcat per Jaouad Tougan el 2015 de 44:13. Al costat de Zitane van completar el pòdium masculí Jaouad Oumellal (47:36) i l’italià Alessandro Brancato (47:42).

D’altra banda, la batalla entre les dones va acabar amb una dominadora ben clara: Fátima Ayachi. Una de les favorites principals per a aconseguir el ceptre de campiona de la 15k Nocturna València Banc Mediolanum, va córrer durant els 15 quilòmetres molt prop de la millor marca femenina del circuit –obtinguda per ella mateixa el 2013, amb un temps de 52:50. En els metres finals, però, Ayachi no va poder continuar l’alt ritme i va parar el cronòmetre femení en un temps de 53:00. Van completar el pòdium les companyes del Club d’Atletisme Cárnicas Serrano, les valencianes Marta Esteban (2a classificada amb 53:51) i Isabel Checa (3a classificada, 56:46).

La Ciutat del Running es va bolcar al pas de la marea de corredors que van poblar els carrers de València. Ben enjorn, l’avinguda del Port es guarnia per donar l’eixida a una prova única, cada vegada més consolidada i amb una repercussió que traspassa fronteres. A les 22:00 hores, es donava el tret d’eixida acompanyat d’una mescla ben explosiva de sons que van fer volar les cames dels corredors, que esperaven ansiosos l’inici de la cursa nocturna més esperada de l’any.

Els milers de corredors, amb gran presència de participants de la Comunitat de Madrid, de la regió de Múrcia, d’Aragó, de Castella-la Manxa i de Catalunya, i també un centenar d’italians que van decidir córrer a València, van gaudir d’un traçat únic per a practicar la cursa a peu.

Al final, en tancar el cronometratge, la cursa va registrar en el pas de meta més de 9.200 participants que van poder completar el circuit i aconseguir la lluna en una nit per a recordar.

Sobre este blog

Espai destinat a l'esport popular

Etiquetas
stats