eldiario.es

9

Síguenos:

Boletines

Boletines

Consells per al mundial de mitja marató: serà una carrera ràpida, però amb vent de cara fins al quilòmetre 13

El circuito del mundial de medio maratón de Valencia.

El circuit de l’IAAF/Trinidad Alfonso Campionat del Món de Mitja Marató València 2018 és dels més ràpids que es pot plantejar a la ciutat. La cursa d’aquest dissabte serà ràpida, però tindrà com a principal hàndicap els vents de 20 quilòmetres per hora de mitjana –pot haver-hi alguna ratxa de fins 70 km/h– que entraran de cara als corredors durant els 13 primers quilòmetres.

El recorregut s’ha ideat bàsicament per grans avingudes i carrers oberts, la qual cosa permet més facilitat de moviments per al corredor –més encara quan hi participen més de 14.500 persones–. Aquest punt favorable per al bon desplegament de les capacitats físiques es complica quan el vent fa acte de presència, ja que afecta directament el corredor. Segons AEMET, el vent entrarà per l’oest i el nord-oest, és a dir, donarà cara al corredor entre els quilòmetres 8 i 13, per la marginal esquerra de l’antic llit del Túria. Serà el moment més dur.

Aquest vent serà de cua per als corredors entre els quilòmetres 15 i 16 i entre els quilòmetres 19 i 21, quan els participants passen per la marginal esquerra del riu. Entremig, i quan la cursa s’enfile pel carrer de la Pau, la plaça de l’Ajuntament i Colom, pràcticament el vent no es notarà.

Seguir leyendo »

Consejos para el mundial de medio maratón: será una carrera rápida pero con viento de cara hasta el kilómetro 13

El circuito del mundial de medio maratón de Valencia.

El circuito del IAAF/Trinidad Alfonso Campeonato del Mundo de Media Maratón Valencia 2018 es de los más rápidos que se puede plantear en la ciudad. La carrera de este sábado será rápida, pero tendrá como principal handicap los vientos de 20 kilómetros hora de media -puede haber alguna racha de hasta 70 km/h- que entrarán de cara a los corredores durante los 13 primeros kilómetros.

El recorrido se ha ideado básicamente por grandes avenidas y calles abiertas, lo que permite una mayor facilidad de movimientos para el corredor -máxime cuando participan más de 14.500 personas-. Ese punto favorable para el buen despliegue de las capacidades físicas se complica cuando el viento hace acto de presencia, puesto que afecta directamente al corredor. Según AEMET, el viento entrará por el Oeste y el Noroeste, es decir, dará cara al corredor entre los kilómetros 8 y 13, por la marginal izquierda del antiguo cauce del Túria. Será el momento más duro.

Ese viento será de cola para los corredores entre los kilómetros 15 y el 16 y entre los kilómetros 19 y al 21, cuando los participantes pasen por la marginal izquierda del río. Entre medias y cuando la carrera se enfile por la calle la Paz, la plaza del Ayuntamiento y Colón, prácticamente el viento no se notará.

Seguir leyendo »

El mundial de mitja marató bat el rècord d'atletes d'elit i aficionats

El IAAF/Trinidad Alfonso Campionat del Món de Mitja Marató València 2018 no solament ha batut el rècord d'atletes d'elit (315) i països participants (87) en un Mundial, sinó que també batrà el rècord de participants en una prova de 21.097,5 metres a València, ja que en tancar el termini d'inscripcions de la Mass Race amb 14.577 corredors, supera així els 14.288 runners de l'últim Mitja Marató València Trinidad Alfonso EDP celebrat el passat mes d'octubre.

Un total 315 atletes seleccionats per federacions i països de tot el món es donaran cita el dissabte 24 a la vesprada a València, on prendran l'eixida en la Ciutat de les Arts i les Ciències a les 17:05 hores, seguits per més de 14.200 corredors populars vinguts de 83 països diferents. D'ells, un 18% dels corredors viatjaran des de fora d'Espanya per a gaudir d'aquesta experiència única a València Ciutat del Running. A més, la prova comptarà amb un 60% de representants de la Comunitat Valenciana que no volen perdre's l'oportunitat de córrer un Mundial a casa. Per la seua banda, el pròxim 24 de març correran més de 2.900 dones, sent un 21% de la participació total.

A tres dies de la gran cita de l'atletisme mundial celebrada a València, ciutat en la qual en el passat any 2017 es van celebrar els rècords femenins, un de mundial i un altre nacional (Jepkosgei i Trihas Gebre), la ciutat està preparada per a viure una nova festa i gaudir dels 21.097,5 metres mundialistes recorreguts pels més de 14.500 atletes i populars. Milers de persones animant i més de 30 punts d'animació ompliran els carrers de la capital valenciana per a animar i encoratjar als corredors fins a la meta situada en la passarel·la blava turquesa sobre l'aigua en la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Seguir leyendo »

El mundial de medio maratón de Valencia bate el récord de atletas de élite y aficionados

El IAAF/Trinidad Alfonso Campeonato del Mundo de Media Maratón no solo ha batido el récord de atletas élite (315) y países participantes (87) en un Mundial, sino que también batirá el récord de participantes en una prueba de 21.097,5 metros en València, ya que al cerrar el plazo de inscripciones de la Mass Race con 14.577 corredores, supera así los 14.288 corredores del último Medio Maratón Valencia Trinidad Alfonso EDP celebrado el pasado mes de octubre.

Un total 315 atletas seleccionados por federaciones y países de todo el mundo se darán cita el sábado 24 por la tarde en València, donde tomarán la salida en la Ciutat de les Arts i les Ciències a las 17:05h, seguidos por más de 14.200 corredores populares venidos de 83 países distintos. De ellos, un 18% de los corredores viajarán desde fuera de España para disfrutar de esta experiencia única en Valencia Ciudad del Running. Además, la prueba contará con un 60% de representantes de la Comunitat Valenciana que no quieren perderse la oportunidad de correr un Mundial en casa. Por su parte, el próximo 24 de marzo correrán más de 2.900 mujeres, siendo un 21% de la participación total.

A tres días de la gran cita del atletismo mundial celebrada en Valencia, ciudad en la que en el pasado año 2017 se celebraron los récords femeninos, uno mundial y otro nacional (Jepkosgei y Trihas Gebre), la ciudad está preparada para vivir una nueva fiesta y disfrutar de los 21.097,5 metros mundialistas recorridos por los más de 14.500 atletas y populares. Miles de personas animando y más de 30 puntos de animación llenarán las calles de la capital valenciana para animar y alentar a los corredores hasta la meta situada en la pasarela azul turquesa sobre el agua en la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Seguir leyendo »

A un mes de la carrera de l'any

Primers cartells del Mundial de marató de València per animar els aficionats.

A partir del dissabte 24 de gener queda una mes just per al mundial de mitja marató de València, la que amb permís de la reina marató del pròxim mes de desembre serà la carrera de l'any i situa a la ciutat en la cronologia de la història de l'atletisme global.

Per què són tan importants els entrenaments de l'últim mes?

En estos moments la càrrega de quilòmetres que hem acumulat els aficcionats -que no els professionals- ha d'estar tocant el seu màxim. Hem d'haver aconseguit ja el pes ideal que ens fixem com a objectiu i hem d'haver fet un parell de llargues de fins a 18 quilòmetres per a poder aguantar amb garanties l'exigència de distància de la mitja marató.

Toca ara guanyar velocitat de creuer, aqueix ritme que ens ha de permetre mantenir un nivell d'exigència suficient per a complir l'objectiu de temps que ens hàgem marcat. Per això, en la pròximes setmanes haurem de centrar-nos en les sèries de mitg i un quilòmetre a un temps molt inferior al que vulguem aconseguir en la carrera.

Per exemple, si la idea és fer una mitjana de 4 minuts i 40 segons per a baixar de 1 hora 35 minuts en la carrera -com és el meu objectiu- haurem de fer sèries de 500 metres per sota de 4 minuts el quilòmetre i sèries d'un quilòmetre a 4' 10''. 

Això sí, no us oblideu de la carrera llarga de demà -màxim 18 o 19 quilòmetres- i de gaudir-la. No cal que siga a un ritme alt, és més important aconseguir fons i cremar els últims greixos. I estirar i fer abdominals per a compensar l'exigència en les cames que ens pot generar algun problema d'abductors en les pròximes setmanes.

Sort, que ja solament queda un mes.

Seguir leyendo »

A un mes de la carrera del año

Primeros carteles del Mundial de maratón de València para animar a los aficionados.

Hoy sábado 24 de enero queda una mes justo para el Mundial de medio maratón de València, la que con permiso de la reina maratón del próximo mes de diciembre será la carrera del año y sitúa a la ciudad en la cronología de la historia del atletismo global.

¿Por qué son tan importantes los entrenamientos del último mes?

En estos momentos la carga de kilómetros que hemos acumulado los aficionados -que no los profesionales- debe estar tocando su máximo. Debemos haber conseguido ya el peso ideal que nos fijamos como objetivo y debemos haber hecho un par de largas de hasta 18 kilómetros para poder aguantar con garantías la exigencia de distancia de la media maratón.

Seguir leyendo »

Com t’ajuda el fisioterapeuta quan ja ha passat la carrera?

Bon dia, corredors! Per fi ha arribat el moment de participar en la carrera i ja heu corregut. Espere que sense cap contratemps, i sobretot que n’hàgeu gaudit amb bona salut.

I ara que ja hi hem participat, què fem? En aquest apunt us expliquem una mica com heu d’acudir al fisioterapeuta després d’haver-hi participat.

Per regla general, l’ideal és acudir al fisio des que acaba la carrera fins 48 hores després. Moltes vegades, hi ha un envelat de servei de fisioteràpia al costat de la línia de meta per a tractar els corredors tot just haver acabat l’esdeveniment. Si teniu l’oportunitat d’acudir-hi, no ho dubteu.

Seguir leyendo »

¿Cómo te ayuda el fisioterapeuta cuando ya ha pasado la carrera?

¡Buenos días corredores!  Por fin ha llegado el momento de participar en la carrera  y  ya habéis corrido. Espero que sin ningún contratiempo, y sobre todo que hayáis disfrutado con buena salud.

Y ahora que ya hemos participado, ¿Qué hacemos? En este post os explicamos un poco cómo debéis  acudir al fisioterapeuta  tras haber participado.

Por regla general, lo ideal es acudir al fisio desde que termina la carrera hasta 48 horas después. En muchas ocasiones, hay una carpa de servicio de fisioterapia al lado de la línea de meta para tratar a los corredores nada más terminar el evento. Si tenéis la oportunidad de acudir, no lo dudéis.

Seguir leyendo »

¿Cómo actúa la fisioterapia cuando estamos entrenando a tope?

Una fisioterapeuta realiza un masaje de descarga a una corredora.

Si no tienes ninguna lesión en particular, ¡Perfecto! Pero conviene que acudas a tu fisioterapeuta para recuperarte de tus tiradas largas semanales de tu entrenamiento específico, para ponerte a punto y que continúes con un estado óptimo de salud. También para que actuemos a tiempo ante cualquier problema que se pudiese presentar. Es preferible que las sesiones se realicen los días de descanso, o en su defecto, los días donde la carga del entrenamiento sea de menor intensidad. Los fisioterapeutas comprobamos que se están cumpliendo los hábitos de prevención y los consejos que os hemos dado en la sesión anterior.

Procedo a enumerar a continuación las técnicas que utilizamos:

Seguir leyendo »

La importància de l’abans. Com pot ajudar-te la fisioteràpia abans de començar a preparar-te per a una carrera?

Un fisioterapeuta treballa en la recuperació d'un corredor.

Bon dia, corredors! Espere que us haja agradat la publicació anterior. Hi vam veure una mica les raons per les quals la fisioteràpia és una cosa essencial a l’hora de preparar-te i participar en una carrera, i també els seus objectius.

Hui anem ens centrarem en la manera com actua la fisioteràpia en el moment inicial, és a dir, abans de començar amb l’entrenament fort i l’esdeveniment esportiu en si.
Per a començar, cal saber que la teua primera sessió de fisioteràpia convé fer-la almenys set setmanes abans de la carrera. Et preguntaràs, “tanta antelació, per què?”. La prevenció és vital per a prevenir complicacions i futures possibles lesions.

En què consisteix la primera sessió?

Seguir leyendo »