eldiario.es

Menú

La comissió d’investigació de les residències cita Blasco i els Cotino

L’exconseller Rafael Blasco, a la presó pel cas Cooperació, podria eixir de la presó de Picassent per a declarar en les Corts

La comissió que investigarà el procés d’adjudicació de les places de residències d’accessibilitat per a les persones dependents del grup Savia interrogarà 89 persones

- PUBLICIDAD -
El Tribunal de Cuentas condena a Blasco y a 5 procesados a devolver 1,6 millones de euros

El exconseller de Bienestar Social con el Partido Popular Rafael Blasco EFE

Els exconsellers populars Rafael Blasco i Juan Cotino, o els empresaris Enrique Ortiz i Vicente Cotino, implicats en diferents causes judicials per corrupció i frau fiscal, són alguns dels 89 citats a declarar davant les Corts en la comissió d’investigació creada aquest dimecres per a estudiar el procés d’adjudicació de les places de residències d’accessibilitat per a les persones dependents, en concret en els centres del grup Savia.

Aquesta comissió s’ha constituït a proposta del grup Ciutadans, i hi participen tant el PSPV, com Podem i Compromís. El PP no hi està, segons han explicat des d’aquests grups, perquè no va donar suport a la creació d’aquest grup de treball en el ple.

En aquest sentit, la setmana que ve s’aprovarà el pla de treball i el calendari de declaracions. La comissió interrogarà tots els exconsellers, exdirectors generals i exsecretaris autonòmics de Benestar Social, així com també a la titular actual, Mònica Oltra (Compromís). En el cas de Blasco, la seua declaració implicarà que abandone temporalment la presó de Picassent, on compleix condemna pel cas Cooperació.

La comissió pretén aclarir si va haver-hi tracte de favor en l’adjudicació de més de 6.600 places de persones grans, ja que un 40% van anar a parar a empreses vinculades a la família Cotino.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha