eldiario.es

Menú

El foc consumeix l'obra d'Okuda en la nit de Sant Josep més freda en vint anys

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, amb la fallera major infantil, Daniela Gómez, encenen la falla infantil municipal

El vent i el fred han marcat la Nit de la cremà a València i la resta de municipis que celebren les Falles a la Comunitat Valenciana. Amb una temperatura de tan sols 8 graus i unes ratxes de vent que han tirat al sòl els remats de diferents monuments per tota la província, entre ells el de la falla guanyadora en secció especial a Sagunt, la policromàtica obra d'Okuda, que presidia la Plaça de l'Ajuntament a València, ha sigut l'última a caure presa de les flames en la capital.

Revivim la caiguda del ninot central de la Falla Municipal. #Cremà18 #SomFoc #SomPatrimoni @festesdeVLC @JCF_Valencia pic.twitter.com/aOdyz03Db5

Així, primer han sigut els monuments infantils, des de les 22 hores i fins a les 23 hores, quan ha pres la falla infantil municipal solament uns minuts després que ho fera la de Mestre Gozalbo-Conte Altea, guanyadora del primer premi en secció infantil. Posteriorment, a partir de la mitjanit, el cel de València s'ha tenyit de tons grocs i ataronjats per les flames que han acabat amb els monuments grans, per a acabar amb la guanyadora del primer premi en secció especial (Convent Jerusalem-Matemàtic Marzal) a les 00.30 hores, i passada la una de la matinada la falla municipal dissenyada per Okuda.

Seguir leyendo »

El fuego consume la obra de Okuda en la noche de San José más fría en veinte años

El concejal de Cultura Festiva, Pere Fuset, junto a la fallera mayor infantil, Daniela Gómez, prenden la falla infantil municipal

El viento y el frío han marcado la 'Nit de la cremà' en Valencia y el resto de municipios que celebran las Fallas en la Comunitat Valenciana. Con una temperatura de apenas 8 grados y unas rachas de viento que han tirado al suelo los remates de distintos monumentos por toda la provincia, entre ellos el de la falla ganadora en sección especial en Sagunto, la policromática obra de Okuda, que presidía la Plaza del Ayuntamiento en Valencia, ha sido la última en caer presa de las llamas en la capital.

Revivim la caiguda del ninot central de la Falla Municipal. #Cremà18 #SomFoc #SomPatrimoni @festesdeVLC @JCF_Valencia pic.twitter.com/aOdyz03Db5

Seguir leyendo »

El viento derriba el remate de varias fallas en Sagunto, Alaquàs y Cullera a pocas horas de la 'cremà'

La falla La Victoria de Puerto de Sagunto

La acción combinada de viento y lluvia ha provocado el derrumbe de los remates de tres fallas de Sagunto, una de Alaquàs y otra en Cullera, han informado a EFE fuentes de las comisiones afectadas.

La caída más espectacular ha sido la de la falla de la Victoria de Puerto de Sagunto, que había obtenido el primer premio de la sección Especial en esa ciudad de la comarca del Camp de Morvedre y que ha caído sobre las 20.30 horas de este lunes a consecuencia del viento y la lluvia y sin causar daños personales.

Seguir leyendo »

Reyes Martí, una dona regna en el temple de la pirotècnia a València

La pirotècnica Reyes Martí prepara una mascletà a la plaza de l'Ajuntament de València

En un mes marcat per les reivindicacions feministes, que va tenir com a punt culminant les mobilitzacions del passat 8 de març amb centenars de milers de persones en el carrer, una dona s'ha convertit en una de les principals protagonistes de les Falles de València.

Es tracta de la pirotècnica Reyes Martí, que ha disparat la mascletà a la Plaça de l'Ajuntament d'aquest dilluns -tradicionalment disparava el dia de la Dona-, ha sigut la primera dona a protagonitzar la Nit del Foc del passat diumenge 18 de març i serà la responsable de la cremà d'aquest dilluns, 19 de març, de les falles municipals (infantil i gran).

Seguir leyendo »

Convent Jerusalem, millor falla de València amb el seu imponent bosc de dues cares

El monumento de Convent Jerusalem-Matemàtic Marzal

La falla de Convent Jerusalem-Matemàtic Marzal s'ha fet amb el primer premi de la Secció Especial de les Falles de València 2018 amb l'imponent i colorit bosc de dues cares que l'artista Pere Baenas ha plantat per al 125 aniversari de la comissió, sota el lema 'Per naturalea'.

Convent, que ja va guanyar el premi a la millor falla infantil en 2017, recupera dos llocs i torna a guanyar cinc anys després, al capdavant d'un podi que completen Cuba-Literat Azorín i Monestir Poblet-Aparicio Albiñana -última guanyadora- en segona i tercera posició. El quart lloc ha recaigut en la Plaça del Pilar i el cinquè en Na Jordana, que s'ha fet amb el màxim guardó en Enginy i Gràcia.

Així ho ha anunciat el president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, passades les 21.15 hores d'aquest divendres, després de la deliberació del jurat i els premis de totes les seccions.

Seguir leyendo »

Convento Jerusalén, mejor falla de Valencia con su imponente bosque de dos caras

El monumento de Convento Jerusalén-Matemático Marzal

La falla de Convento Jerusalén-Matemático Marzal se ha hecho con el primer premio de la Sección Especial de las Fallas de València 2018 con el imponente y colorido bosque de dos caras que el artista Pere Baenas ha plantado para el 125 aniversario de la comisión, bajo el lema 'Per naturalea'.

Convento, que ya ganó el premio a la mejor falla infantil en 2017, recupera dos puestos y vuelve a ganar cinco años después, al frente de un podio que completan Cuba-Literato Azorín y Monestir Poblet-Aparicio Albiñana -última ganadora- en segunda y tercera posición. El cuarto puesto ha recaído en la Plaza del Pilar y el quinto en Na Jordana, que se ha hecho con el máximo galardón en Ingenio y Gracia.

Así lo ha anunciado el presidente de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, pasadas las 21.15 horas de este viernes, tras la deliberación del jurado y los premios de todas las secciones.

Seguir leyendo »

Segon atac homòfob en poques hores contra falles igualitàries a València

El monument infantil de la falla de Dalt-Sant Tomás que ha sigut objecte d'un atac homòfob.

Si fa poques unes hores la falla l'Amistat de València denunciava un atac vandàlic i homòfobo contra una parella de ninots del mateix sexe que apareixien besant-se, ara li ha tocat el torn al monument infantil de la comissió Alta-Sant Tomás, en el barri valencià de El Carme, que també ha sigut víctima d'un nou atac de caràcter homòfob, tal com ha denunciat aquest divendres el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, a través del seu compte de Twitter.

Tota la meua solidaritat a la falla infantil del Carrer de Dalt - St. Tomas dedicada a la diversitat i igualtat sexual que esta nit ha sigut destrossada per complet. Pareix que l'homofòbia no suporta les #falles inclusives. pic.twitter.com/Ui2TXTKScG

Seguir leyendo »

Segundo ataque homófobo en apenas unas horas contra fallas igualitarias en Valencia

El monumento infantil de la falla Alta-Santo Tomás que ha sido objeto de un ataque homófobo

Si hace apenas unas horas la falla l'Amistat de Valencia denunciaba un ataque vandálico y homófobo contra una pareja de ninots del mismo sexo que aparecían besándose, ahora le ha tocado el turno al monumento infantil de la comisión Alta-Santo Tomás, en el barrio valenciano del Carmen, que también ha sido víctima de un nuevo ataque de carácter homófobo, tal y como ha denunciado este viernes el concejal de Cultura Festiva, Pere Fuset, a través de su cuenta de twitter.

Tota la meua solidaritat a la falla infantil del Carrer de Dalt - St. Tomas dedicada a la diversitat i igualtat sexual que esta nit ha sigut destrossada per complet. Pareix que l'homofòbia no suporta les #falles inclusives. pic.twitter.com/Ui2TXTKScG

Seguir leyendo »

Maestro Gozalbo-Conde de Altea gana el primer premio de Infantil de Sección Especial con 'Mira adentro'

La falla infantil de Maestro Gozalbo-Conde de Altea

La falla infantil de Maestro Gozalbo-Conde de Altea se ha alzado con el primer premio de la Sección Especial de las Fallas de València 2018, por delante de Convento Jerusalén-Matemático Marzal y Duque de Gaeta-Pobla de Farnals.

'Mira adentro', del artista Iván Tortajada, también se ha hecho con el primer galardón de Ingenio y Gracia, según ha anunciado el conceajl de Cultura Festiva y presidente de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, tras la deliberación del jurado designado por las propias comisiones.

Esta falla ha plantado sobre las calles del Ensanche de València una composición que destaca por el colorido y la cantidad de elementos, bajo la idea de "antes de pedir, mira dentro de tu corazón lo que estás dispuesto a dar".

Seguir leyendo »

L'estètica tradicional segueix triomfant: Almirante Cadarso guanya el Ninot Indultat amb una escena de dues xiquetes en pijama

El Ninot Indultat de les Falles 2018

El tradicional i costumista segueix triomfant en l'Exposició del Ninot enfront d'altres apostes més arriscagades i innovadores.

Així, la falla Almirante Cadarso-Conde Altea ha aconseguit per quart any consecutiu salvar al seu ninot de les flames amb una figura de dues xiquetes en pijama al costat d'una llibreria.

L'escena és obra de l'autor Manuel Algarra i compta amb una alta qualitat en la pintura i el modelatge, com sol caracteritzar a aquest consagrat artista.

Seguir leyendo »