Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

La secció que es proposa pretén ser un espai dedicat a tot el relacionat amb les festes de València, en el qual les Falles i tots els sectors culturals vinculats a les mateixes tinguen un especial protagonisme.

Concerts, revetles, bandes... La música s’apodera de València per Falles

Revetla de la falla de la plaça del Doctor Collado

Carlos Navarro Castelló

València —

La música és una de les grans protagonistes de la festa fallera durant gairebé les 24 hores del dia. D’una banda, cada comissió fa cercaviles per les seues diferents demarcacions acompanyades de bandes de música o de xarangues ben animades.

Aquestes desfilades es traslladen al centre històric els dies 16, 17 i 18 de març amb motiu tant de la recollida dels premis dels diferents monuments i concursos fets durant tot l’any, com de l’ofrena de flors, que recorre els carrers de Sant Vicent i de la Pau, la plaça de la Reina i acaba a la plaça de la Mare de Déu.

A poqueta nit, recullen el relleu les revetles populars que organitzen les diferents falles, que permeten ballar ‘a la lluna de València’ i consumir copes i refrescos a preus assequibles fins a les 4.00 de la matinada, siga a l’aire lliure o dins dels envelats.

En aquest sentit, destaquen les d’algunes zones d’oci de la ciutat, com el Carme, Russafa o Cánovas.

A la primera d’aquestes zones, darrere de la Llotja, destaca la que organitza la falla de la plaça del Doctor Collado, una de les més famoses de València. Per a aquestes festes, aquesta comissió tan emblemàtica farà discoteca mòbil a la mateixa plaça les nits de l’11 i del 16 de març, i revetla amb orquestra les nits del 17 i del 18 de març.

Molt a prop d’aquesta falla, la comissió de la plaça d’Alfons el Magnànim-Nau- Bonaire organitza revetles les nits de l’11, 15, 16, 17 i 18 al costat del parterre, mentre la de la plaça del Patriarca celebra una revetla al seu envelat el 17 de març i un concert d’Octava Polar a la mateixa plaça la nit del 18.

També al centre històric, a la porta del barri del Carme, la falla de la plaça del Negret té discoteca mòbil les nits de l’11, 17 i 18 de març.

Fora del centre històric, Russafa és un altre dels punts calents pel que fa a revetles. En aquest sentit, destaca la coneguda com a Santa Revetla, una de les més importants que tindrà lloc la nit de l’11 de març al carrer de l’Arquebisbe Melo organitzada per Cadis- Mossén Femenia (coneguda com a Noscarmientas), Doctor Serrano-Carles Cervera-Clero i Regne de València-Sant Valer.

Posteriorment, la falla Noscarmientas organitzarà una discoteca mòbil la nit del 15 de març al seu casal i les nits del 16, 17 i 18 de març a la porta del casal, al carrer del Mossén Femenia.

A la zona de Cánovas, la falla Joaquín Costa-Comte d’Altea organitzarà discoteca mòbil les nits del 16, 17 i 18.

També hi ha vida, però, més enllà del centre. Per exemple, la falla Llorers-Arquitecte Lucini farà aquest dissabte una macrofesta amb Moar-By Fercho Energy. També hi haurà discoteca mòbil el 16, el 17 i el 18 de març.

La comissió de Malilla-Illa Cabrera té revetles les nits de l’11, 16, 17 i 18 de març.

Concerts dels Vivers

Els jardins dels Vivers seran, un any més, l’escenari del tradicional concert de Falles que enguany se celebrarà l’11 de març.

En aquest sentit, l’Ajuntament de València, que col·labora econòmicament amb aquest concert amb una partida de 6.050 euros, ha recordat que es tracta d’un clàssic de les celebracions prèvies a la festa gran que, a més, contribueix a fer-la més atractiva.

L’esdeveniment, organitzat per Cadena 100 Valencia, començarà amb el pop en valencià de L’Emperador, grup de Canals que hi actuarà com a teloner.

A continuació, sonarà el pop-rock dels també valencians El Viaje de Elliot, amb Fran Roldán com a líder i vocalista. Finalment, pujarà a l’escenari David de María amb el seu últim àlbum, Séptimo cielo.

Pel que fa a les invitacions, de caràcter gratuït, es podran recollir en diferents punts de distribució fins a completar-ne l’aforament a la seu de la Cadena 100.

Sobre este blog

La secció que es proposa pretén ser un espai dedicat a tot el relacionat amb les festes de València, en el qual les Falles i tots els sectors culturals vinculats a les mateixes tinguen un especial protagonisme.

Etiquetas
stats