Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

La secció que es proposa pretén ser un espai dedicat a tot el relacionat amb les festes de València, en el qual les Falles i tots els sectors culturals vinculats a les mateixes tinguen un especial protagonisme.

Els ‘Moros i Cristians’ prenen el centre de València aquest cap de setmana pels actes de cara al 9 d’Octubre

Milers de persones junt amb el Palau de la Generalitat

Carlos Navarro Castelló

El centre històric serà l’escenari aquest cap de setmana dels primers actes amb motiu de la festivitat del 9 d’Octubre, amb especial protagonisme de les tradicionals desfilades de ‘Moros i Cristians’.

Enguany les activitats programades per l’Ajuntament de València es coordinaran amb la programació global de la Generalitat, “fet que suposa una imatge global, molt potent i adaptada”, que es podrà veure en opis (objectes publicitaris il·luminats) i amb una edició pròpia de cartells per a poder repartir-los entre les persones interessades, segons ha explicat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

A més, destaca la col·laboració de diverses entitats, com per exemple la Federació de Folklore o la Federació Valenciana de Moros i Cristians, que han integrat les seues activitats en el programa oficial.

Així doncs, els actes arrancaran dissabte a les 20.00 hores amb la representació de les ambaixades de la conquesta a la plaça dels Furs.

Diumenge a les 11.30 hores hi haurà un alardo d’arcabusseria que anirà des de la plaça de la Reina, pel carrer del Micalet, la plaça de la Mare de Déu, el carrer de Cavallers, la plaça de Manises i el carrer dels Serrans fins a la plaça dels Furs.

Actes del dissabte 7 i del diumenge 8 d’octubre

Els actes es reprendran amb més força el dissabte 7 d’octubre amb la III Entrada Infantil de Moros i Cristians per l’itinerari següent: plaça del Comte de Bunyol, el carrer de Cavallers, el carrer dels Serrans i la plaça dels Furs.

El diumenge 8 d’octubre, vespra de la festivitat, s’exposarà la Reial Senyera al Saló de Cristall de l’Ajuntament de València de 10.00 hores a 21.00 hores. El mateix dia a la mateixa ubicació tindrà lloc la interpretació del Cant a la Senyera (lletra de Carles Salvador i música d’Agustí Alaman) a les 18.00 hores, a les 18.30 hores i a les 19.00 hores.

Paral·lelament, a les 19.00 hores tindrà lloc a la plaça de l’Ajuntament una mostra de balls, música i cançons valencianes, amb l’actuació del Grup de Danses de Quart de Poblet, l’Associació Cultural el Ramell de Castelló i el Grup de Danses de Moncada.

En acabar, hi haurà dansada popular, amb la col·laboració de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana.

A més, a les 19.30 hores hi haurà un concert al Palau de la Música a càrrec de l’Orquestra de València i de la Banda Municipal de València.

Finalment, a la mitjanit, tindrà lloc el XXXVIII Festival de Pirotècnia València, al vell llit del Túria, entre els ponts de l’Exposició i el de les Flors, a càrrec de Pirotècnia Valenciana (Llanera de Ranes).

Actes del Nou d’Octubre

Finalment, el dia gran a partir de les 12.00 hores tindrà lloc la tradicional processó cívica i l’ofrena floral a Jaume I. Posteriorment, es dispararà una mascletà a la plaça de l’Ajuntament a càrrec de la pirotècnia Caballer FX (Vilamarxant).

De vesprada, a les 17.00 hores, se celebrarà la XIV Entrada de Moros i Cristians Ciutat de València, per l’itinerari següent: Glorieta, carrers de la Pau, de Sant Vicent, plaça de l’Ajuntament i carrer del Marqués de Sotelo (organitzada per la Federació Valenciana de Moros i Cristians).

Sobre este blog

La secció que es proposa pretén ser un espai dedicat a tot el relacionat amb les festes de València, en el qual les Falles i tots els sectors culturals vinculats a les mateixes tinguen un especial protagonisme.

Etiquetas
stats