Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La alcaldesa de Marbella cancela en Luxemburgo la hipoteca de tres millones
La última entrega de MAR confirma el fraude fiscal de la pareja de Ayuso
Opinión - El problema de los tres gorros. Por Elisa Beni
Sobre este blog

La secció que es proposa pretén ser un espai dedicat a tot el relacionat amb les festes de València, en el qual les Falles i tots els sectors culturals vinculats a les mateixes tinguen un especial protagonisme.

Les comissions falleres no hauran de pagar a la SGAE per la música de les revetles

Revetla de la falla de la plaça del Doctor Collado.

Carlos Navarro Castelló

El president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, ha anunciat aquest dimecres que després de les negociacions mantingudes amb la SGAE a partir d'ara les comissions falleres deixaran d'estar obligades a pagar a la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) pels drets d'autor de les cançons i melodies que sonen durant les festes de Falles en les revetles o discomòbils.

Aix serà possible gràcies a l'assumpció per part de la JCF, mitjançant una addenda al conveni, dels pagaments relatius als drets d'autor marcats per la Llei de Propietat Intel·lectual i que fins ara havien de suportar les comissions falleres. En cas de no satisfer-los, els podia exposar a reclamacions o sancions si eren inspeccionades.

D'aquesta forma, segons han informat fonts de JCF, l'entitat ha aconseguit rebaixar els 60.000 euros que reclamava inicialment la SGAE i finalment abonarà 20.000 euros pels drets d'autor de les revetles.

A això se sumarà la partida destinada a finançar el pagament per la música de les cercaviles o l'Ofrena que toquen les diferents bandes. Per a cobrir aquesta despesa, JCF té pressupostada una partida de 55.000 euros.

Les mateixes fonts han comentat que l'acord aconseguit amb la SGAE serà vàlid fins l'any 2019 i cobrirà les comissions falleres que pertanyen a JCF.

Segons ha explicat Fuset al Ple de la JCF, després de la reunió mantinguda amb representants de la SGAE també s'ha aconseguit un ferm compromís per part de l'organisme privat reconegut legalment pel Ministeri de Cultura de renunciar a qualsevol tipus de reclamacions relacionades amb les activitats musicals gratuïtes realitzades durant els últims cinc anys, termini legal màxim en què les agències de gestió de drets poden realitzar les seues reclamacions emparant-se en la Llei de Propietat Intel·lectual.

Amb la renúncia de la SGAE a realitzar reclamacions a les comissions falleres, el ple de JCF ha aprovat per unanimitat l'ampliació del conveni a aspectes com l'ambientació musical i les revetles, que anteriorment no estaven inclosos en el conveni signat als anys 90.

Sobre este blog

La secció que es proposa pretén ser un espai dedicat a tot el relacionat amb les festes de València, en el qual les Falles i tots els sectors culturals vinculats a les mateixes tinguen un especial protagonisme.

Etiquetas
stats