eldiario.es

9

"Estaria d'acord amb una Cort d'Honor d'homes i dones?": València ultima un CIS faller

L'Ajuntament ha realitzat 1.100 enquestes a fallers majors d'edat en les quals s'aborden qüestions com la instal\·lació de carpes o l'horari de les revetles.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha destacat que un 87% dels entrevistats han acceptat contestar i d'ells un 99,6% han completat el qüestionari.

La Corte de Honor fallera durante la presentación de las telas para el próximo año

La Cort d'Honor fallera.

"Estaria d'acord amb fer coincidir els principals dies de festa amb el cap de setmana?"; "i amb que la representació festiva de les Falles, la Cort d'Honor, estiga integrada per homes i dones?".

Aquestes són algunes de les preguntes que inclou l'enquesta sociològica que aquest mateix dimarts ha acabat l'Ajuntament de València, a través de l'empresa especialista en aquest tipus d'estudis Investgroup, entre el món faller amb l'objectiu de conèixer la seua opinió sobre temes d'actualitat i sobre possibles canvis en la festa que es pogueren plantejar en el futur.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha informat amb un responsable de l'empresa i el coordinador del pla estratègic de Falles, Gil Manuel Hernández, que s'han realitzat prop d'1.100 enquestes a fallers majors d'edat, sobre un total de 46.000 censats amb edats iguals o superiors als 18 anys, "una mostra amplíssima tenint en compte que per exemple els estudis del Centre d?investigacions Sociològiques (CIS) es realitzen amb unes 2.000 enquestes sobre una població de 35 milions d'espanyols majors d'edat".

Segons Fuset, un 87% dels entrevistats han acceptat contestar i d'ells un 99,6% han completat el qüestionari, "la qual cosa evidencia l'alt grau d'acceptació de les preguntes, així com les ganes que té el món faller de donar la seua opinió sobre determinats temes".

Entre les preguntes, també destaquen les relacionades amb les dates de muntatge de les carpes, amb la conveniència d'avançar els horaris dels castells o del tancament de les revetles, així com de retardar el de la despertà.

També es refereix a la possibilitat de fomentar l'ús de materials respectuosos amb el medi ambient en els ninots i les falles, de donar més protagonisme a les integrants de les corts d'honor, d'eliminar l'obligatorietat que les falleres porten la banda, o sobre la conveniència de convocar un congrés faller per a actualitzar el reglament de la festa i de realitzar consultes directes al col·lectiu per a millorar la participació.

L'enquesta té una pregunta també en la qual es demana a l'entrevistat que es definisca religiosament entre "catòlic practicant", "catòlic no practicant", "creient d'una altra religió", "no creient", "ateu" o "no contesta". Una altra pregunta sobre el partit polític o coalició que li agradaria que guanyara a l'entrevistat unes eleccions.

Sobre ambdues qüestions que han suscitat polèmica, el representant d'Investgroup ha explicat que aquestes preguntes es realitzen en tota enquesta sociològica amb l'objectiu de creuar dades i conèixer el perfil dels enquestats: "Perquè l'enquesta siga vàlida i homologable s'han de realitzar, és la metodologia que s'usa en qualsevol estudi estàndard com pot ser el del CIS".

A més, ha garantit que les dades dels enquestats són confidencials, estan subjectes a la llei de Protecció de Dades i solament se sol·liciten per a garantir la qualitat de l'enquesta i que les entrevistes són reals.

Sobre les mateixes, ha explicat que s'han fet de forma personal i a la vora de diferents casals repartits per tota la ciutat.

Sobre aquest tema, Fuset ha afegit que "les entrevistes han sigut voluntàries" i que "l'entrevistat podia decidir lliurement si una pregunta no la contestava o si abandonava el qüestionari, cosa que ha sigut molt minoritària, com demostra que el 99,6% dels que han realitzat l'enquesta l'han completat".

L'Ajuntament donarà a conèixer pròximament el resultat d'aquesta enquesta que s'emmarca en el pla estratègic de les Falles que està elaborant la regidoria de Cultura Festiva com a conseqüència de la declaració de la festa com a Patrimoni de la Humanitat.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha