Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal
Sobre este blog

La secció que es proposa pretén ser un espai dedicat a tot el relacionat amb les festes de València, en el qual les Falles i tots els sectors culturals vinculats a les mateixes tinguen un especial protagonisme.

El foc consumeix l'obra d'Okuda en la nit de Sant Josep més freda en vint anys

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, amb la fallera major infantil, Daniela Gómez, encenen la falla infantil municipal

elDiariocv

València —

El vent i el fred han marcat la Nit de la cremà a València i la resta de municipis que celebren les Falles a la Comunitat Valenciana. Amb una temperatura de tan sols 8 graus i unes ratxes de vent que han tirat al sòl els remats de diferents monuments per tota la província, entre ells el de la falla guanyadora en secció especial a Sagunt, la policromàtica obra d'Okuda, que presidia la Plaça de l'Ajuntament a València, ha sigut l'última a caure presa de les flames en la capital.

Així, primer han sigut els monuments infantils, des de les 22 hores i fins a les 23 hores, quan ha pres la falla infantil municipal solament uns minuts després que ho fera la de Mestre Gozalbo-Conte Altea, guanyadora del primer premi en secció infantil. Posteriorment, a partir de la mitjanit, el cel de València s'ha tenyit de tons grocs i ataronjats per les flames que han acabat amb els monuments grans, per a acabar amb la guanyadora del primer premi en secció especial (Convent Jerusalem-Matemàtic Marzal) a les 00.30 hores, i passada la una de la matinada la falla municipal dissenyada per Okuda.

La cremà, igual que ha succeït amb la mascletà del mig dia del dilluns i la Nit del Foc, ha estat protagonitzada per la pirotècnica castellonenca Reyes Martí, la primera dona a ser la responsable dels trets dels principals espectacles pirotècnics de les festes falleres a València.

Sobre este blog

La secció que es proposa pretén ser un espai dedicat a tot el relacionat amb les festes de València, en el qual les Falles i tots els sectors culturals vinculats a les mateixes tinguen un especial protagonisme.

Etiquetas
stats