eldiario.es

Menú

El foc consumeix les primeres falles patrimoni de la Unesco

Els bombers de València i del Consorci Provincial han supervisat la 'cremà' de 340 falles en diverses localitats de la província

- PUBLICIDAD -
Valencia quema, orgullosa y abarrotada, sus primeras Fallas de la Humanidad

Un moment de la cremà de la falla municipal, plantada a la plaça de l'Ajuntament EFE

El ritual purificador del foc que cada any marca a València el final de les festes de Falles, però també l'inici de les següents, ha començat al voltant de les 22 hores amb la cremà de les falles infantils i ha culminat passada la mitjanit, quan han començat a cremar els monuments principals.

L'olor a fum, l'expectació i òbviament també la tristesa que genera entre els fallers aquest amarg espectacle contrasta amb la intensitat amb la qual han viscut aquests últims dies entre petards, música i festa.

Així, els bombers de València i del Consorci Provincial han supervisat en les últimes hores la cremà de 340 falles, 90 d'elles en la capital i altres 250 en les principals localitats de la província, que s'han cremat sense incidències, segons han informat els cossos de bombers.

Com és habitual cada 19 de març, les flames consumeixen centenars de monuments fallers a València, localitats de la província i fins i tot d'Alacant i Castelló, alguns d'ells considerats de risc per les seues característiques o proximitat a edificis.

Així, només en la ciutat de València els bombers han estat controlant fins a passades les 4 de la matinada l'encès d'uns 90 monuments (d'un total de 350), mentre que el personal del Consorci Provincial vés-la per la seguretat en la crema d'altres 250 falles.

Més de 400 efectius de seguretat només a València

En la ciutat, un total de 221 bombers i 204 policies locals integren l'operatiu especial establit per l'Ajuntament de València per a la Nit de la Cremà, a més d'altres 22 voluntaris de Protecció Civil.

En la resta de la província s'han declarat de risc un nombre superior a les 250 falles.

Els municipis on s'atén un major nombre de falles que han sigut declarades de risc de mitjà a molt alt són Alzira, amb un total 36 monuments; Sagunt, amb 28 falles; Torrent (27), Gandia (21), Xàtiva (19) i Paterna (19).

Després d'haver analitzat un total de 498 monuments fallers en 78 municipis, el Consorci ha destinat a aquest operatiu de la cremà un total de 138 vehicles i 440 efectius.

A aquests efectius s'ha sumat el suport de bombers forestals de la Generalitat de les tres províncies, Unitats de les Brigades Forestals de Divalterra i del SEPEI d'Albacete.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha