eldiario.es

9

La igualtat i la integració en els monuments fallers tindran premi per primera vegada

La primera edició dels Premis Caliu tindrà una dotació global de 7.000 euros a repartir en diferents categories

Podran participar les falles grans de la ciutat de València adscrites a Junta Central Fallera (JCF)

La pirotecnia Vulcano ha homenajeado al colectivo LGTB con los colores de la mascletà lanzada el 14 de marzo de 2017.

La pirotècnia Vulcano va homentjar el col·lectiu LGTB amb els colors d'una mascletà.

Amb una dotació total de 7.000 euros, l'Ajuntament de València llança la primera edició dels Premis Caliu per a les falles grans de la ciutat integrades en la Junta Central Fallera (JCF).

Un projecte conjunt de la Regidoria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i de la Regidoria de Cultura Festiva que vol premiar les falles que tinguen un contingut que promoga la igualtat, la diversitat i que lluite contra l'exclusió.

"Les falles tenen un gran potencial per a vehicular i per a fer partícep tota la ciutat dels valors d'igualtat, diversitat i convivència que volem promoure i visibilitzar des de l'Ajuntament", ha exposat la regidora Isabel Lozano.

Al mateix temps, el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, ha aprofitat l'ocasió per a "animar les comissions falleres i els mateixos artistes fallers perquè els seus monuments parlen de diversitat i d'inclusió.

Cartel de los Premios Caliu

Cartell dels Premis Caliu.

L'objecte d'aquesta convocatòria és fomentar la creació de nous projectes que, pels seus elements, tractament dels temes i materials, tinguen un concepte igualitari i divers, contribuint amb això a la superació de barreres i estereotips. Es tracta d'escenificar el principi d'igualtat de tracte i no discriminació per motiu de sexe, d'orientació sexual, identitat de gènere, ètnia, cultura, procedència, religió, creença, situació de pobresa, diversitat funcional o qualsevol altra causa, tot contribuint a la prevenció de la intolerància, l'odi o qualsevol forma de discriminació.

El primer premi tindrà una dotació de 3.000 euros; el segon, de 2.000 euros; el tercer, de 1.000 euros, i el quart i el cinquè de 500 euros. Es podrà participar en els Premis Caliu des de l'endemà de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província fins al 9 de març del 2018.

També es publicarà en les pàgines web de l'Ajuntament de València i de la JCF. Tota la documentació s'ha de presentar en la Secretaria de la JCF, en l'avinguda de la Plata, 117, en horari de 17.30 a 20 hores, de dilluns a divendres.

El jurat del premi estarà presidit per la regidora d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, i tindrà quatre vocals, que seran professionals amb experiència en l'àmbit de la defensa de la igualtat i la diversitat de la societat valenciana, així com de l'àmbit de les Falles.

La reunió i decisió del jurat tindrà lloc el 16 de març i la convocatòria comptarà amb la col·laboració i participació de la nova Delegació de Solidaritat, Igualtat i Diversitat de la JCF.

El nom d'aquests premis procedeix d'una paraula valenciana de l'himne faller, i que té tres accepcions que, segons la regidora Isabel Lozano, reflecteixen el significat dels premis: "mescla de brasa incandescent i de cendra que queda en un foc quan s'apaga definitivament la flama"; "ambient agradable, d'afecte, de sentiment, de passió"; i al caliu d'algú o d'alguna cosa, que vol dir "al seu abric, sota la seua protecció".

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha