eldiario.es

Menú

Les primeres Falles de la UNESCO, davant del repte d’arribar a l’excel·lència

L’Ajuntament impulsarà un comité per a estudiar quines són les possibilitats de millora i de treball per a buscar l’excel\·lència en cada un dels àmbits de la festa.

La idea és afavorir els sectors més tradicionals de la festa, com les bandes de música, la pirotècnia o la indumentària.

- PUBLICIDAD -
Una multitudinaria Crida celebra que las Fallas son Patrimonio de Humanidad

Imatge de la Crida de la Humanitat EFE

El món faller va viure una jornada inoblidable el 30 de novembre, data que passarà a la història com el dia que la UNESCO va reconéixer les Falles com a festa única al món, entre moltes altres coses, perquè és el garant que nombrosos arts i oficis artesanals pervisquen en el temps.

Una vegada aconseguida la declaració tan anhelada com a patrimoni de la humanitat, però, quins canvis hi haurà en la festa i cap a on s’ha de dirigir?

"Les Falles UNESCO no són les Falles 2017, són les Falles, d’enguany, i esperem que les de 50 anys més; per tant, aquesta declaració ens obliga a buscar l’excel·lència i a tractar de preservar els valors patrimonials que han merescut aquest reconeixement".

D’aquesta manera ha explicat el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, la filosofia de treball que aplicaran a partir d’ara en la festa.

Segons Fuset, "el més important que aporta aquest reconeixement és poder explicar al conjunt de la ciutadania, començant per la mateixa societat valenciana, tots aquests valors culturals que té la festa que moltes vegades queden eclipsats".

Així doncs, per a aconseguir arribar a la mencionada excel·lència de la festa, des de l’Ajuntament s’impulsaran diverses línies d’actuació.

D’una banda, es duran a terme mesures mitjançant ajudes directes i indirectes per a afavorir els sectors més tradicionals de la festa: “Per exemple, hem començat a donar ajudes a les comissions falleres per a la contractació de bandes de música; pel que fa al tema de la indumentària també tractem de ser rigorosos potenciant la indumentària tradicional; en literatura volem promoure un llibret de la mateixa falla municipal; quant a pirotècnia també hi hem fet una aposta ben clara, el museu faller ja està integrat en una xarxa de museus i treballem per a poder ampliar-lo".

Per a Fuset, "aquesta és la faena que necessita la declaració de la UNESCO, potenciar cada un dels elements que ens hem compromés a preservar".

D’altra banda, impulsarà "un comité integrat per tots els agents de la festa i de la societat valenciana per abordar quines són les possibilitats de millora i de treball per a buscar l’excel·lència en cada un dels àmbits de la festa".

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha