Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

eldiarioCV, per què no?

Simón Alegre

0

Em comenta un company d´este mateix mitjà certa polèmica suscitada per l´elecció de CV, en comptes de PV, a l´hora de batejar el naixent mitjà.

I com pense que no es tracta de reobrir cap disputa nominal, sinó d´una tria lligada a l´oficialitat, jo també la subscric.

De fet, vos anime a redescobrir les virtuts amagades de Comunitat Valenciana. Sí, reconec que sona asèptic i veïnal, però no deixa de constituir una manera avergonyida de defugir prejudicis localistes i provincians per a anomenar el nostre territori amb el seu topònim indiscutible, València.

D´altra banda, quina eixida real existia entre l´accidentalisme obsolet de Regne i el políticament connotat País? Al remat, a Emilio Attard no li acabaria per disputar ningú la primogenitura de la fórmula transaccional, però tal volta va tindre l´èxit pòstum de satisfer la gran majoria de valencians, és a dir, tots els que desitjaven enviar a pastar fang simètricament els dos bàndols irreconciliables.

Protegides les velles reminiscències nominals i la llibertat d´expressió pel circumloqui del preàmbul estatutari, cal fer l´esforç també de posar en relleu els bandejaments dels prejudicis. Per una qüestió d´higiene analítica. El primer, que el mer ús de País Valencià no adscriu indefectiblement l´emissor als camps del progressisme i el nacionalisme; el segon, que la construcció d´una autonomia inclou, però també supera, les respectables ideologies esmentades.

Massa temps hem arrossegat estos estigmes, derivats d´una comprensible confusió de conceptes sorgida arran de la improvisada transformació durant el tardofranquisme dels partits d´esquerra espanyols, els quals mutaren del seu jacobinisme proverbial a un nacionalitarisme epidèrmic.

A més a més, gastar Comunitat Valenciana i imprimir alhora força reivindicativa a un programa no és un oxímoron, com es pot comprovar en les pràctiques de la puixant formació Demòcrates Valencians.

Els més de trenta anys d´institucions autonòmiques han consolidat determinats consensos bàsics de la valencianitat i, tot i que també podríem asociar-los al regionalisme banal –Flor dixit-, preferix identificar-los amb la defenestració dels apriorismes més dogmàtics.

En este sentit, jo no vaig a tirar mà de cap aforisme per a dir-vos el que serà o no serà la nostra terra, sinó que ara per ara només vull felicitar a eldiarioCV per la seua decisió i, personalment, fer examen de consciència per a no reincidir en estes disquisicions, especialment amb la que està caiguent.

Excusatio non petita, accusatio manifesta.

Etiquetas
stats