eldiario.es

9

‘La vida de Brian’ inaugura la programació de la Filmoteca d’Estiu 2019

Del 2 al 31 d’agosts es projectaran títols com Campeones de Javier Fesser, El silencio de los otros d’Almudena Carracedo i Robert Bahar, El desentierro de Nacho Ruipérez, entre altres

Una escena de 'La vida de Brian' de Monty Python

Una escena de 'La vida de Brian' de Monty Python

L’Institut Valencià de Cultura ha donat a conéixer la programació de la XX edició de la Filmoteca d’Estiu que se celebra als jardins del Palau de la Música del 2 al 31 d’agost.

En aquesta edició, la Filmoteca d’Estiu s’inaugura el divendres 2 d’agost, a les 22.30 hores, amb la projecció de la comèdia musical La vida de Brian (1979), tercer llargmetratge de la companyia còmica britànica Monty Python.

Dirigida per l’actor Terry Jones i amb George Harrison com a coproductor, La vida de Brian és una de les comèdies britàniques més reeixides de tots els temps i una divertida i intel·ligent paròdia de la vida de Jesucrist per mitjà del seu coetani i veí Brian Cohen. La cèlebre comèdia de Monty Python també podrà veure’s el dissabte 3 i el diumenge 4 d’agost.

Conformada per onze pel·lícules, la programació de 2019 es divideix en els cicles ‘Pel·lícules de culte’ i ‘Cinema de hui’, en què es recuperen algunes de les pel·lícules premiades en els Goya, els Oscar i els Premis del Cinema Europeu.

En el cicle ‘Cinema de hui’ figuren El silencio de los otros d’Almudena Carracedo i Robert Bahar, Goya al millor documental (5 i 6 d’agost); Green Book de Peter Farrelly, Oscar a la millor pel·lícula (10, 11 i 12 d’agost); Cold War de Pawel Pawlikowski, Goya a la millor pel·lícula europea (19 i 20 d’agost), i el biopic musical Bohemian Rhapsody de Bryan Singer, guanyadora de quatre premis Oscar (22 i 23 d’agost).

També podran veure’s Campeones de Javier Fesser, Goya a la millor pel·lícula (24, 25 i 26 d’agost) i El desentierro de Nacho Ruipérez, millor pel·lícula en la primera edició dels Premis de l’Audiovisual Valencià (30 i 31 d’agost). La projecció del dia 30 serà presentada al públic per Nacho Ruipérez.

En el cicle ‘Pel·lícules de culte’ podrà veure’s Blade Runner (1982) de Ridley Scott (8 i 9 d’agost) i tres clàssics en versió original amb subtítols en valencià: el film d’animació japonesa Akira (1988) de Katsuhiro Ōtomo (13 i 15 agost); el musical The Rocky Horror Picture Show (1975) de Jim Sharman (16, 17 i 18 agost), i Taxi Driver (1976) de Martin Scorsese (27 i 29 d’agost).

La Filmoteca de València manté la seua oferta cinematogràfica a la ciutat durant el mes d’agost amb la celebració de la Filmoteca d’Estiu i les seues projeccions a l’aire lliure. Els criteris de programació de la Filmoteca d’Estiu són els mateixos que se segueixen la resta de l’any a la sala Berlanga: versió original, qualitat en les projeccions i un preu assequible.

Les projeccions de la Filmoteca d’Estiu se celebren de dilluns a diumenge, excepte els dimecres, que no hi ha sessió. La projecció s’inicia a les 22.30 hores i la taquilla s’obri a les 21.00 hores. El preu de l’entrada general és de 3,50 euros i 25 euros per a l’abonament de deu sessions.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha