eldiario.es

9

Música per al gran poeta valencià

Carles Dénia estrena 'Cant Espiritual', el seu últim disc basat en l'obra homònima d'Ausiàs March

Carles Dénia estrena el seu últim disc, “Cant espiritual”, basat en l’obra homònima d’Ausiàs March. Una oració que ell no veu com una peça “només religiosa” sinò “filosòfica i humanista” i que ha convertit en 13 cançons que interpreta acompanyat de sis músics. 

Dénia reconeix la dificultat de musicar el ritme i l’estructura marquiana, un decasíl.lab amb cesura en la quarta síl.laba, el que anomena la “martellada rítmica” del poeta medieval, i ho fa entre el jazz, el cant tradicional valencià i el flamenc, “tres gèneres que van en la mateixa direcció”. 

Es confessa sorprés per la “apassionament” de March, un poeta “canviant”, una figura “esquizofrènica” que va d’extrem a extrem, que manté una conversa molt dura amb Déu, però que “difícilment es pot superar”. 

Li agrada definir a March com “un paisà” i pensar que els dos comparteixen “el mateix paisatge”, el de la comarca de la Safor que els uneix amb cinc segles de distància.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha