eldiario.es

9

Popular i simfònic

Pep Gimeno Botifarra i Pau Chafer adapten la cançó tradicional valenciana al format d'orquestra simfònica este cap de setmana en dos concerts al Palau de la Música de València i al Gran Teatre de Xàtiva.

72 músics de l'Orquestra de València i 16 membres de la rondalla, a més d'artistes convidats, participaran en les dos actuacions sota la direcció d'Octavio Más-Arocas.

El resultat de l'experiment musical és una atmosfera que evoca la cançó tradicional però on també hi ha reminiscències de flamenc, jazz, sarsuela o la música de Manuel de Falla, segons el pianista Pau Chafer, autor de la idea i de l'adaptació. “Els sons tradicionals però amb un vestit més luxós”, diu Chafer.

Tot i la seua experiència, Botifarra se sent emocionat pel resultat. “Aborronat fins al tos” quan escolta l'orquestra tocant les melodies populars que sempre ha cantat, però ara en format simfònic.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha