eldiario.es

Menú

La Universitat de València obri el seu nou Museu d'Història Natural i ja preveu ampliacions

En aquesta primera fase hi ha prop d'un milió de peces i l'objectiu és arribar "des de la primera part de la història de la naturalesa fins a l'home"

Entre les mostres més destacades hi ha un voltor de l'Albufera, ja inexistent en el parc natural, i un meteorit de 33 quilos i 4.600 milions d'anys

- PUBLICIDAD -
La colección de zoología del Museo de Historia Natural de la Universitat de València

La col·lecció de zoologia del Museu d'Història Natural de la Universitat de València MIGUEL LORENZO

La Universitat de València torna a tenir Museu d'Història Natural. Dècades després del fatídic incendi en l'edifici històric de la Nau, on se situava des dels seus orígens, la institució ha recuperat amb l'ajuda de la Diputació de València un lloc per a exhibir la seua col·lecció.

L'espai triat és l'antiga cafeteria de la Facultat de Ciències Biològiques, un edifici que ronda els 900 metres d'espai expositiu, segons ha dit el vicerector, Antonio Ariño. En plena campanya electoral, tots els candidats han assistit a la inauguració del museu, dirigit per Anna García Fornés, a la qual han acompanyat membres de la comunitat científica universitària.

Recentment inaugurat, els dirigents ja preveuen una ampliació per a abastar el major nombre de peces possibles. Entre altres espais, es barreja el poliesportiu per a annexionar-ho al museu. A més, des de la Universitat ja es prepara el futur museu arqueològic valencià a l'edifici de la Nau, que comptarà amb un centre d'interpretació.

En 1932 les flames es van portar per davant el museu, encara que part dels fons van poder ser rescatats. Dècades després, la col·lecció ha augmentat notablement, fins a superar el milió de peces, segons ha destacat el vicerector. Entre les més destacades -i les que més han cridat l'atenció- està un voltor de l'Albufera, que ja no vola sobre les seues aigües, caçat en 1865 i un meteorit, de nom 'València', de 4.600 milions d'anys d'edat i 33 quilos.

Inauguración del museo de Historia Natural de la Universitat de València

Inauguració del Museu d'Història Natural de la Universitat de València MIGUEL LORENZO

En el centre també es troben dipositades diverses petjades de tortuga primitiva del Triàsic Superior que un equip de Paleontòlegs de la Universitat de València ha descobert en tres afloraments en la província de València. Es tracta d'una de les mostres més antigues, que es remunta a 227 milions d'anys. L'entrada al centre és gratuïta i s'espera gran afluència de grups d'escolars i universitaris que puguen realitzar activitats en ell.

L'edifici consta de dues plantes al servei dels tres principis bàsics d'un museu: exposició, docència i recerca. En la planta baixa, es presenten les exposicions permanents i especialitzades en tres espais. A més, ha explicat el vicerector, estan treballant en acords amb la Diputació de València per a fer exposicions itinerants pels municipis.

Meteorito 'València',  con un peso de 33 kilogs y 4.600 millones de años

Meteorit 'València', amb un pes de 33 kilos i 4.600 milions d'anys MIGUEL LORENZO

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha