Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El FIB recupera una part de la seua essència amb The Chemical Brothers i The Vaccines

El FIB recupera part de la seua essència amb The Chemical Brothers i The Vaccines.

EFE

Rosabel Tavera Benicàssim (Castelló) —

The Chemical Brothers, The Vaccines i Jamie XX han tornat la nit del divendres al Festival Internacional de Benicàssim una part de la seua essència original en una segona jornada amb un augment notable de públic i un ambient que no es respirava des de fa deu anys.

La nit ha tingut a més la visita del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que ja va confessar en l’última visita que va fer a Castelló la seua afició pel Festival de Benicàssim i va avançar que probablement el tornaria a visitar en aquesta edició.

Sánchez s’ha deixat veure a la zona VIP juntament amb polítics castellonencs, com la diputada Susana Ros.

Però la festa ha estat molt lluny del recer del VIP, i les guitarres i l’electrònica de la vella escola han tornat a portar al festival l’essència que pretenia tornar-li el director actual, Melvinn Benn, que va prometre –quan va agafar les regnes de l’esdeveniment fa tres anys quan fins i tot es va dubtar que se celebrara– que tornaria a fer del FIB un dels millors festivals d’Europa.

Hui els nostàlgics s’han trobat còmodes, tant o més com els milers de joves que han viatjat des d’Europa, principalment des del Regne Unit, fins a Benicàssim per gaudir de quatre dies de música i sol.

Els valencians La Habitación Roja han reconegut ser uns “clàssics” i “incondicionals” del festival just abans d’entonar “Voy a hacerte recordar” en l’escenari principal davant d’un bon grapat d’espanyols entrats en anys.

El FIB, ha dit Jorge Martiaguas –el vocalista de la formació–- “ens ha vist nàixer”, ja que la banda està en actiu tant de temps com se celebra el festival, i amb “Ayer” ha encés el públic i ha culminat el seu concert amb un “Visca la terreta”.

La nit ha tingut moments coratjosos també com abans, amb la sorprenent i agosarada proposta de Kero Kero Bonito, capitanejada per la japonesa Sarah Bonito cantant en llengua nipona –i acompanyada en un moment donat per un flamenc rosa de peluix– i inspirada en la cultura pop, els videojocs i l’electrònica.

La mateixa estranyesa han experimentat un grapat de britànics que s’han colat en l’envelat de Radio 3 Fib Club Razzmatazz quan uns quants centenars d’espanyols han corejat i han ballat la coreografia del “Disfraz de tigre” d’Hidrogenesse.

Un dels punts àlgids de la nit ha arribat quan la silueta del londinenc Jamie Smith, membre de The XX i actuant amb la seua firma en solitari, Jamie XX, ha agafat els plats escortat per una gran bola de discoteca davant d’una massa que l’esperava ansiosa i que ha deixat menut l’escenari Visa.

Una classe magistral en què ha mesclat amb virtuosisme els temes del seu àlbum “In Colour”, una de les millors produccions de l’any 2015.

En l’escenari principal The Vaccines han registrat un ple total amb un directe que semblava fet a mida per al FIB: animat, vibrant i ple d’èxits com “Handsome”, “If you wanna”, “Post Break Up Sex” o “Wetsuit”.

Abrigats per banderes escoceses, kilts i amants del rock sense floritures, Biffy Clyro ha servit de calfament per a la massa de ‘fibers’ que ho han omplit de gom a gom esperant Chemical Brothers.

Arrancant amb “Hey Boy, Hey Girl”, el duo anglés ha provocat l’èxtasi col·lectiu en l’escenari Las Palmas, ple fins a la bandera.

La formació ha repassat la seua inabastable llista d’èxits sense caducitat generacional com “Swoon”, “Go” o “Do it Again”, en una hora i mitja en què no hi ha hagut temps ni per a agafar l’alé.

El dissabte el FIB guarda el seu nom més preat de l’edició del 2016, la superbanda britànica Muse, amb qui espera aconseguir el cim d’assistents i arribar a 40.000.

Sobre este blog

stats