Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar
Sobre este blog

L’Iboga donarà a la Comissió d’Ajuda al Refugiat abonaments solidaris i invitacions al festival

Dubioza Kolektiv

elDiariocv

La quarta edició de l’Iboga Summer Festival, especialitzat en música balkan i en què també tenen cabuda els estils gypsy, swing, ska i mestissatge, col·laborarà amb la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR) perquè persones refugiades puguen assistir a l’esdeveniment en qualitat de convidades.

L’objectiu és conscienciar d’aquesta crisi humanitària; també inclou la donació d’abonaments solidaris valorats en 6.000 euros, la instal·lació de punts d’informació i la celebració de tallers i col·loquis, en què ja han confirmat la participació diversos artistes que actuen en el festival, que se celebrarà del 28 al 30 de juliol a la platja de Tavernes de la Valldigna (València).

Testimonis de la guerra dels Balcans –l’últim drama europeu que va generar un desplaçament massiu de refugiats–, com la banda d’origen bosnià Dubioza Kolektiv, participaran durant les vesprades del divendres 29 i del dissabte 30 de juliol en diversos col·loquis amb refugiats residents a Espanya. Entre ells hi ha també músics com Zahid Muhammad, que va fugir del Pakistan perseguit pels talibans. L’organització ha estés la invitació a tots els artistes del cartell, tant a unir-se al debat com a enregistrar missatges de conscienciació sobre aquesta situació de desemparament que pateixen més de 60 milions de persones i que s’ha agreujat arran de la signatura del tractat UE-Turquia. Ja han mostrat el seu compromís amb la iniciativa bandes com els belgues OPMOC i els valencians La Trocamba Matanusca i X-Fanekaes.

CEAR tindrà un punt d’informació perquè el públic conega la seua tasca mitjançant les històries de persones refugiades o en situació de demanda d’asil, en allò que l’ONG anomena la seua biblioteca humana. N’hi ha que impartiran també tallers de dansa i percussió africana en l’envelat de circ i atendran parades d’artesania per a fomentar l’intercanvi entre cultures. És el cas, per exemple, dels germans Thioune, que van arribar a les illes Canàries des del Senegal i van aconseguir crear una empresa d’animació cultural que és referent en esdeveniments i festivals tant a l’illa com a la Península; o de Berthe Idrissa, que després de viure uns quants anys al centre d’acollida del CEAR a Cullera treballa el cuiro com a artesà. Així mateix, i encara que tot refugiat o demandant d’asil a Espanya podrà assistir a l’Iboga per mediació de l’entitat, CEAR hi facilitarà el trasllat de les persones refugiades des del seu centre d’acollida a Cullera i des de pisos a València.

A més, l’organització ha donat 100 abonaments solidaris per valor de 6.000 €, amb què l’ONG espera demanar fons per a finançar les seues activitats de suport als refugiats, com els centres d’acollida, l’atenció psicosocial, la defensa jurídica, la formació i l’orientació per a l’ocupació, amb què atenen més de 35.000 persones cada any.

Sobre este blog

Etiquetas
stats