eldiario.es

9

Major Lazer fa saltar 30.000 ‘fibers’ durant la primera nit

El trio nord-americà converteix l’escenari en un frenètic joc de música, focs artificials, confeti i coreografies

Major Lazer ofrece el primer gran concierto del FIB

Major Lazer ofrece el primer gran concierto del FIB FIB

La vint-i-dosena edició del Festival Internacional de Benicàssim ha donat la benvinguda amb Major Lazer arengant 30.000 assistents embogits davant de l’insistent ritme frenètic dels nord-americans.

El recinte de festivals ha obert les portes a les 18.45 hores, amb una assistència tímida, com és habitual, veient desfilar milers d’assistents des de les zones d’acampada al poble i viceversa per a preparar-se per a la primera jornada musical.
A mesura que queia la nit, el recinte anava omplint-se i prenent forma amb els 30.000 assistents que l’organització preveia i que arribaran fins a 40.000 en la jornada del dissabte gràcies a l’impuls de Muse.

Un recinte que enguany s’ha reorganitzat i ha ampliat la zona del South Beach arran de l’èxit d’assistència que va registrar l’any passat i que, si bé segueix ple de distraccions a càrrec de les marques patrocinadores, també ha perdut la monstruosa atracció de fira i ha recuperat un petit envelat de la mà de Radio 3 i Razzmatazz Club, amb una programació acurada que promet ser un racó on descobrir noves bandes.
Com era previsible, Major Lazer, creadors del megaèxit global “Lean On”, han estat els més efectius quant a crear festa. Els nord-americans van esdevenir el centre de la festa electrònica de benvinguda després d’haver aconseguit números u arreu del món, haver batut rècords en reproduccions en Youtube i haver-se convertit en una de les bandes més buscades a través de Shazam.

Mentre els temes sonaven, els tres passejaven, ballant i animant el públic i van convertir l’escenari principal en un escandalós i frenètic joc de música, focs artificials, confeti i coreografies.

El prestigiós discjòquei i productor Diplo, Jillionaire i Walshy Fire van saltar a l’escenari principal a la 01.00 vestits de blanc i van mudar-se de roba –fins i tot van lluir la camiseta del Vila-real Club de Futbol–, incloses les infatigables ballarines.
Abans d’ells, el raper de Tottenham Skepta va fer les delícies del públic britànic i els horrors dels ‘fibers’ més puristes que es queixaven d’escoltar sons tan allunyats de les guitarres que tan poc s’han deixat veure en la primera jornada. D’altra banda, l’electrònica Soulwax, la formació del duo belga 2 Many Dj’s, acompanyats de la seua banda, que inclou tres bateries potents, doten de classe el concepte d’electrònica de la nit.

Per als nostàlgics ha quedat en la primera jornada el reducte de l’escenari Radio 3 Fib Club Razzmatazz, pel qual han passat un grapat de bandes espanyoles i els londinencs Teleman, vibrants, enèrgics i originals.

El divendres el cartell ofereix noms tan abellidors com Hinds, La Habitación Roja, Band of Skulls, The Vaccines, Chemical Brothers, Biffy Clyro, Jamie XX o Dorian.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha