Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal
Sobre este blog

Major Lazer fa saltar 30.000 ‘fibers’ durant la primera nit

Major Lazer ofrece el primer gran concierto del FIB

EFE

La vint-i-dosena edició del Festival Internacional de Benicàssim ha donat la benvinguda amb Major Lazer arengant 30.000 assistents embogits davant de l’insistent ritme frenètic dels nord-americans.

El recinte de festivals ha obert les portes a les 18.45 hores, amb una assistència tímida, com és habitual, veient desfilar milers d’assistents des de les zones d’acampada al poble i viceversa per a preparar-se per a la primera jornada musical.

A mesura que queia la nit, el recinte anava omplint-se i prenent forma amb els 30.000 assistents que l’organització preveia i que arribaran fins a 40.000 en la jornada del dissabte gràcies a l’impuls de Muse.

Un recinte que enguany s’ha reorganitzat i ha ampliat la zona del South Beach arran de l’èxit d’assistència que va registrar l’any passat i que, si bé segueix ple de distraccions a càrrec de les marques patrocinadores, també ha perdut la monstruosa atracció de fira i ha recuperat un petit envelat de la mà de Radio 3 i Razzmatazz Club, amb una programació acurada que promet ser un racó on descobrir noves bandes.

Com era previsible, Major Lazer, creadors del megaèxit global “Lean On”, han estat els més efectius quant a crear festa. Els nord-americans van esdevenir el centre de la festa electrònica de benvinguda després d’haver aconseguit números u arreu del món, haver batut rècords en reproduccions en Youtube i haver-se convertit en una de les bandes més buscades a través de Shazam.

Mentre els temes sonaven, els tres passejaven, ballant i animant el públic i van convertir l’escenari principal en un escandalós i frenètic joc de música, focs artificials, confeti i coreografies.

El prestigiós discjòquei i productor Diplo, Jillionaire i Walshy Fire van saltar a l’escenari principal a la 01.00 vestits de blanc i van mudar-se de roba –fins i tot van lluir la camiseta del Vila-real Club de Futbol–, incloses les infatigables ballarines.

Abans d’ells, el raper de Tottenham Skepta va fer les delícies del públic britànic i els horrors dels ‘fibers’ més puristes que es queixaven d’escoltar sons tan allunyats de les guitarres que tan poc s’han deixat veure en la primera jornada. D’altra banda, l’electrònica Soulwax, la formació del duo belga 2 Many Dj’s, acompanyats de la seua banda, que inclou tres bateries potents, doten de classe el concepte d’electrònica de la nit.

Per als nostàlgics ha quedat en la primera jornada el reducte de l’escenari Radio 3 Fib Club Razzmatazz, pel qual han passat un grapat de bandes espanyoles i els londinencs Teleman, vibrants, enèrgics i originals.

El divendres el cartell ofereix noms tan abellidors com Hinds, La Habitación Roja, Band of Skulls, The Vaccines, Chemical Brothers, Biffy Clyro, Jamie XX o Dorian.

Sobre este blog

Etiquetas
stats