Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

L’Iboga espera rebre 30.000 visitants amb un cartell encapçalat per Alpha Blondy

Asistentes a la edición del Iboga en 2015

elDiariocv

La quarta edició de l’Iboga Summer Festival, l’únic festival espanyol especialitzat en música balkan, comença dijous a la platja de Tavernes de la Valldigna amb unes previsions d’assistència de 30.000 persones. L’organització, que repeteix localització a la platja valenciana, espera superar en un 36% els 22.000 “iboguers” que van participar en l’edició anterior.

De dijous a dissabte, el festival reunirà a l’escenari principal 24 artistes i bandes procedents de 15 països i que formen una programació en un 80% internacional, amb un cartell encapçalat per Alpha Blondy. Els grups de swing Tape Five i Tia Bradza, juntament amb Äl Jawala, Koza Mostra, Empatee du Weiss i Blow, es presentaran per primera vegada davant del públic espanyol a Tavernes.

Els assistents començaran a arribar a la zona d’acampada a partir de dimecres al matí i l’envelat de circ començarà a funcionar aquest mateix dia a la vesprada. El dijous 28 de juliol, els italians Empatee du Weiss obriran els concerts de l’escenari principal amb diferents fusions de música ska, punk, balkan i reggae.

Els seguiran els caps de cartell The Slackers i Alpha Blondy & The Solar System. Posteriorment, els iboguers podran gaudir de Dubioza Kolektiv, supervivents de l’escena musical de la seua Bòsnia natal després de la guerra dels Balcans i un dels representants més reivindicatius amb la seua mescla de punk, rock, ska i folk; de la banda madrilenya de ska Spin Te Kú i de les sessions dels DJ Benny Page (el Regne Unit) i Gramophoneizde (Sèrbia), tots dos habituals de les pistes de ball europees i presents en nombrosos recopilatoris.

El divendres 29 el swing serà un dels grans protagonistes amb el debut a Espanya tant de Tape Five (Alemanya), amb la seua posada en escena cabaret, com de la pin-up de veu melòdica Tia Brazda (el Canadà). En la sendera del jazz, però sense abandonar el so electrònic, el trio de saxòfons i bateria Blow (Bèlgica) serà un altre dels debutants del dia. El balkan estarà representat per la formació francoalemanya Äl Jawala, una altra de les presentacions exclusives del festival; els ja incondicionals de l’Iboga, Bohemian Betyars (Hongria), i els valencians X-Fanekaes. Des de Rússia, els tan controvertits com divertits Little Big revolucionaran el final de la nit amb la seua mescla nuclear de gypsy-punk amb una base d’electrònica. I tot això encapçalat per l’actuació del iugoslau Goran Bregovic, màxim exponent internacional de la música balcànica, amb la seua Banda de Bodes i Funerals.

El començament dels concerts del dissabte 30 està reservat al guanyador del concurs de bandes, amb la final que tindrà lloc durant el festival en l’envelat de circ. En el programa d’aquest últim dia, Iboga aposta per la diversitat de gèneres amb la nova cúmbia xilena de Chico Trujillo.

A ells s’uniran, a més de l’ska de Bad Manners, els representants de Grècia en Eurovisió Koza Mostra, i el punk-rock amb reminiscències balkan de Kultur Shock (EUA). Després de ser aclamats en l’edició passada, els belgues Opmoc, amb el seu mestissatge de funk, punk, hip-hop, ska i salsa, tornen en aquesta jornada de tancament juntament amb els gallecs Chotokoeu (Galícia) i la nombrosa formació valenciana La Trocamba Matanusca. Les activitats continuaran a l’envelat de circ fins diumenge a la vesprada.

La programació es completa amb tallers multidisciplinaris i diverses xarrades relacionades amb la sostenibilitat i la consciència social. Precisament en aquest àmbit el festival fa un pas més en aquesta edició, ja que garanteix un subministrament elèctric 100% verd i renovable, iniciativa que se suma a unes altres de dutes a terme en anys anteriors, com la recollida selectiva de fem o l’ús de gots reutilitzables.

L’Iboga col·labora, a més, amb CEAR (Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat) perquè persones refugiades puguen visitar gratuïtament el festival i compartir la seua experiència en el col·loqui “La realitat de les persones refugiades”, que se celebrarà dissabte a les 15 h i a què han estat convidats artistes del cartell que han estat testimonis de conflictes internacionals, com la guerra dels Balcans.

Sobre este blog

Etiquetas
stats