eldiario.es

9

La majoria de treballadors del centre de menors tancat a Sogorb estaven vinculats al PP

Vuit dels 14 empleats civils del recurs religiós clausurat per la Generalitat a Castelló eren o estaven relacionats amb membres del partit

La vicepresidenta Mónica Oltra va denunciar dutxes fredes, aprovisionament de menjar caducat o que les caputxines terciàries van encobrir possibles abusos a un menor

L'ordre defensa la seua gestió i anuncia denúncies contra la consellera perquè els xiquets tornen i rescabalar el seu honor

El Centro de menores de Castellón denunciará a Oltra por vulnerar su honor

Roda de premsa de les religioses i els treballadors del centre d'acolliment de menors "La Resurrecció" de Sogorb EFE

Més de la meitat -vuit de 14- dels treballadors civils del centre de menors de Sogorb gestionat per una ordre religiosa la direcció de la qual està sent investigada per la Fiscalia estaven relacionats de forma directa o indirecta amb el PP.

'La Resurrecció', recurs pagat per la Generalitat però sota propietat i gestió de la Congregació Terciàries Caputxines, està en el punt de mira. Un informe dels inspectors del govern valencià va denunciar "indicis de maltractaments". El ministeri públic investiga aqueixos fets -"dutxes fredes", assetjament sexual o aprovisionament irregular de menjar caducat en supermercats- després de les denúncies tècniques dels funcionaris i les polítiques de la vicepresidenta del Consell.

Mónica Oltra, consellera d'Inclusió Social, va decidir tancar el centre després de, entre moltes coses, concloure que l'entitat gestionada per les religioses va amagar l'esmentat assetjament a una jove. La congregació, que ha anunciat que denunciarà a la vicepresidenta, ho nega. Hi ha, no obstant açò, informes de la conselleria crítics amb la gestió de personal del centre.

Un de gener de 2017 al que ha tingut accés aquest diari parla de diverses possibles irregularitats. Treballadors -Concepción H. I.- que tenen contractes superiors a la seua categoria laboral reconeguda, la de subaltern. Molts altres dels quals no s'aporta contracte o altres -José Ramón G. M.- que exerceixen funcions per a les quals no tenen la titulació corresponent.

Tampoc, "malgrat haver sigut sol·licitats, no han sigut remesos, a data d'avui, els certificats negatius d'antecedents de delictes de naturalesa sexual de cap" membre del personal del centre, diu l'informe. Açò, malgrat les esmentades denúncies d'abús.

A més, vuit dels 14 treballadors del centre, segons fonts del sector, tenien vinculació directa o indirecta amb el PP, partit que ha governat durant molts anys a Sogorb, Castelló -via la Diputació- i la Comunitat Valenciana. "Sembla haver-hi una relació clara entre la concessió de la gestió i la contractació de personal afí al partit en el poder", assenyalen les mateixes fonts.

Els treballadors en qüestió serien:

Francisco M. Contractat com a treballador social per les Terciàries Caputxines. Expresident de Noves Generacions, les joventuts del PP, i candidat del partit a Sogorb a les eleccions municipals.

Pilar I. Educadora, cunyada de Francisco M.

Francisco Z. Regidor del PP a Sogorb en el mandat 1999-2003.

Josefa R. Militant del PP. Educadora.

David T. Fill de Josefa R. Conserge.

Ana C. Cunyada de Josefa R. i tia de David T.

Concepción H. Cunyada de Josefa R. i tia de David T.

Lourdes H. Germana de Concepción H.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha