Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

El 50% dels pisos oferits per la Sareb al Consell estan ocupats il•legalment

La consellera d'Habitatge, María José Salvador

Carlos Navarro Castelló

València —

“Hem tingut moltíssimes reunions amb Sareb i en aquests moments vull lamentar les condicions draconianes que imposa al Govern valencià per a la firma d’un conveni de cessió d’habitatge”.

Així de contrariada s’ha mostrat la consellera d’Habitatge, María José Salvador (PSPV), després de conéixer l’última proposta feta per la Societat de Gestió d’Actius procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) per a poder disposar d’habitatges d’aquesta entitat, també coneguda com a banc roí, que té una quantitat ingent de pisos procedents de les diferents entitats bancàries que han estat objecte de rescat amb diners públics.

L’objectiu, segons ha comentat Salvador a eldiario.es, és destinar aquests immobles a famílies víctimes de desnonaments mitjançant un lloguer social d’acord amb les seues possibilitats econòmiques.

No obstant això, per a la consellera la proposta de Sareb és totalment inassumible, ja que consisteix en la cessió durant tres anys de 300 habitatges, la mitat dels quals estan ocupats il·legalment.

A més, la Conselleria hauria de fer-se càrrec del 50% del cost de la rehabilitació dels immobles, fet que suposaria al voltant d’1 milió d’euros, ja que estan en males condicions d’habitabilitat. Una inversió de què es beneficiaria la Sareb, ja que al cap de tres anys recuperaria la titularitat dels immobles, ja reformats.

D’aquesta manera, Salvador ha explicat que estarien disposats a acceptar una part menuda dels habitatges ocupats (uns 75 dels 300) i que almenys en la meitat s’oferira l’opció de compra a l’inquilí en passar tres anys.

Lliurament de 100 habitatges públics

D’altra banda, la consellera ha informat que en els primers set mesos de funcionament del nou Consell ja s’han lliurat en règim de lloguer social 100 habitatges del parc públic de la Generalitat que estaven buits i sense ús a causa del mal estat en què estaven, i que han estat objecte de rehabilitació.

D’aquests, 23 han estat per a persones víctimes de desnonaments, 13 per a dones víctimes de violència de gènere i la resta per a famílies en risc d’exclusió social.

A més, Salvador ha assegurat que en el primer semestre d’enguany s’adequaran 250 pisos més de la Generalitat buits i 250 més en el segon semestre, amb un pressupost global de 6,5 milions d’euros.

Etiquetas
stats