Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Congrés del Bloc: Un equip, millor que quotes

Fran Ferri

0

El pròxim 21 i 22 de maig celebrarem un Congrés al BLOC. Es tracta d’un Congrés històric. Serà el primer que celebrem de forma assembleària, amb la participació de tota la militància que s’ha volgut inscriure. Més de 2.000 persones debatrem, consensuarem i votarem el futur del BLOC. I, també, serà un Congrés per a reforçar la nostra estructura com a organització en el millor moment del valencianisme polític. No fa tant miràvem amb patiment la barrera del 5%. Hui governem este país i desenes i desenes d’Ajuntaments, som el tercer grup a Les Corts Valencianes, i fem visible a Madrid tots els dies els problemes dels valencians i valencianes.

En este moment celebrem el nostre Congrés per a decidir, entre totes i tots, el nostre posicionament polític, els nostres fonaments ideològics; ens dotarem d’uns estatuts i normes adaptats a esta nova etapa, i evidentment, triarem diversos càrrecs orgànics, entre ells la nova Executiva Nacional.

Personalment, he donat i done suport a la candidatura que encapçala Àgueda Micó i molts altres companys i companyes amb el lema ‘Un País per Construir’. I ho faig per molts motius. Un d’ells és que des del primer moment han sabut –i han volgut- sumar a persones que representen diferents sensibilitats dins del partit. Que han sigut conscients que per a construir eixe país fem falta totes i totes, superant diferents punts de vista que s’hagen pogut tindre en el passat. La suma de diferents sensibilitats en esta candidatura alguns l’han valorat de forma negativa.

 Jo sempre he pensat que era un gran encert. I per això m’agrada que des del primer moment que s’ha conegut la possibilitat de dues candidatures, s’haja tingut la ma oberta per a aconseguir sumar encara més. Per aconseguir fins i tot, una major integració que ens porte al consens que desitgem.

Per això és una bona notícia que també des de la candidatura del company Rafa Carbonell, s’estiga parlant ja en la línia de buscar el diàleg per tancar en els pròxims dies un acord. Però arribats a este punt, he de dir que no compartisc l’enfocament de repartiment de percentatges que s’està fent. No perquè no estiga d’acord amb les proporcions, no crec que siga eixe el debat, sinó perquè no estic d’acord amb eixa metodologia.

El disseny d’una única candidatura no pot ser en base a un repartiment de quotes delimitades amb percentatges. Del que s’ha de parlar és de la conformació d’un veritable equip de treball.

Com a Secretari General del BLOC JOVE he pogut viure en primera persona la importància de conformar equips aconseguint l’encaix entre els perfils de cada persona amb les seues responsabilitats. Perquè eixa és la millor garantia de traure tota la faena endavant.

Si aconseguim parlar d’equip i no de quotes, podrem estar d’enhorabona. Si finalment no és possible, sempre podrem decidir de forma democràtica, com hem fet sempre. I serà la faena i responsabilitat de totes i tots que eixa decisió siga un pas mes en continuar construint un projecte majoritari per al nostre país.

Etiquetas
stats