Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Incompetents i deshonrats

Julià Álvaro

Els països governats per gent incompetent i poc honrada són països paralitzats. Els ciutadans regits per polítics incompetents i poc honrats són ciutadans indefensos. Les institucions controlades per dirigents incompetents i deshonrats no són institucions democràtiques.

Si el Partit Popular valencià fora un partit honrat no aguantaria a nou imputats en el seu grup parlamentari. És més, si el PP fora un partit honrat no haguera confeccionat la seua última llista electoral, la de les autonòmiques de 2011, sobre la base de col·locar en ella a tots els que tenien problemes amb la justícia per donar-los aforament i que pogueren escapar dels jutges que els buscaven.

Si el PP fora un partit honrat no perseguiria als discrepants, ni criminalitzaria als que li porten la contrària ja siga en el món de l'ensenyament, en l’ecologisme o en el Cabanyal . Tampoc usaria l'espantall de l'anticatalanisme com eina electoral al preu de dividir el país, ni teixiria una xàrcia clientelar basada en tot per als nostres i ni aigua a per a l'enemic. Propi de polítics poc honrats és recollir firmes per demanar l'indult per un company pillat robant en exercici d'un càrrec públic o no ser capaços de dir ni pruna quan el lladre resulta ser ni més ni menys que Carlos Fabra.

De polítics deshonrats és culpar els altres del fracàs de Terra Mítica, de l’aeroport de Castelló, de RTVV, de la Ciutat de la Llum, de la Fórmula 1...

Si en el PP foren honrats, acceptarien comissions d'investigació, no mentirien en seu parlamentaria i obligarien a Serafín Castellano que explicara els seus negocis amb Taroncher; a Cotino, amb la seua llarga família, o a Castedo, amb Ortiz.

Un partit honrat mai haguera amagat l'accident del Metro, ni invisibilitzat les seues víctimes i als seus familiars. Un partit honrat haguera arribat al fons de les causes del sinistre i s'hagueren assumit responsabilitats. Un partit honrat mai haguera aprofitat la visita del primer representant de Déu en la terra per atracar les arques públiques.

Si el Partit Popular fora un partit honrat no haguera convertit Canal 9 en una eina de propaganda per enganyar la gent. Si foren honrats no hagueren sigut “amiguitos del alma” de tants i tants delinqüents; cadascú tria les seues amistats i, habitualment, els amics se'ns assemblen. Si foren honrats, hi hauria algú en el partit que demanaria explicacions a Rita Barberá per Noos o per Emarsa i advertirien Camps que està fent el ridícul i posant en ridícul a tot el país.

Si el PP fora un grup honrat no tindria una legió d'alts càrrecs que assalten la tribuna de convidats de les Corts cada vegada que hi ha una sessió conflictiva. Igual que ja haurien aclarit on havien anat els diners del viatge del Papa, els sobrecostos de la Ciutat de les Arts i les Ciències o totes les pèrdues de Terra Mítica.

Si el Partit Popular fora un partit honrat els valencians només tindríem l'immens problema de portar divuit anys governats per incompetents... que, tot siga dit, tampoc és poca cosa. Si el Partit Popular fora honrat, vista la seua gestió, passant a l’oposició seria suficient però, com que no ho són, molts d’ells hauran de passar també per la presó.

Etiquetas
stats