Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Montiel (Podem) exigeix un codi ètic “estricte” per a alts càrrecs

El president de la Generalitat, Ximo Puig, junt al síndic de Podem, Antonio Montiel

elDiariocv

València —

Després de la polèmica suscitada pel nomenament d’Alberto Hernández Campa –marit de la consellera de Sanitat, la socialista Carmen Montón– com a nou director gerent d’Egevasa, l’empresa mixta de gestió d’aigües dependent de la Diputació de València, el portaveu de Podem en les Corts, Antonio Montiel, ha reclamat l’existència d’un codi ètic “estricte” pel que fa als nomenaments d’alts càrrecs de l’Administració.

Així, el síndic de la formació que lidera Pablo Iglesias ha insistit en la necessitat d’evitar situacions que recorden èpoques anteriors en què el “clientelisme” o les relacions de parentiu “determinen qui ocupa el càrrec”. Montiel exigeix que hi haja uns criteris “clars i definits” per al nomenament de personal directiu i càrrecs de confiança, no sols en les institucions, sinó també en entitats o empreses que depenguen de l’Administració,

Per a fer-ho, aqueix codi ètic ha de preveure que sempre estiguen sotmeses a “control previ” les propostes de designació d’alts càrrecs que afecten familiars directes de dirigents amb responsabilitat directa en tasques de govern, així com també els que puguen ser “susceptibles de beneficiar-se de promoció personal per les seues relacions i no pel seu currículum professional. L’excel·lència en la gestió està vinculada a l’elecció dels millors professionals”.

Crítica d’Oltra, defensa de Montón

Després de fer-se públic el nomenament dimarts passat, la vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, va criticar la decisió en considerar que no és ètic ni “estètic”, alhora que va assegurar que el nomenament d’Hernández Campa “no hauria d’haver-se produït”. La líder del PP valencià, Isabel Bonig, ha aprofitat la polèmica per a oferir-se per a forçar la destitució del marit de la dirigent socialista valenciana, mentre que València en Comú s’ha desmarcat del nomenament en la Diputació.

Precisament, Montón va defensar la designació assegurant que es tracta de “àmbits competencials distints” –Generalitat i Diputació–, alhora que va atribuir la polèmica al moment postelectoral actual, mentre que el president Ximo Puig va descartar que s’haja produït nepotisme, a més d’insistir en el fet que cap membre del Consell li ha de “demanar permís” per al que hagen de fer les persones del seu entorn.

Etiquetas
stats