Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Oltra: “Vull la dimissió de Camps del Consell Jurídic Consultiu i de la vida pública”

La vicepresidenta del govern valencià, Mònica Oltra, atén els mitjans després del ple del Consell

Miguel Giménez

València —

La vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, ha reiterat que vol la dimissió de l’expresident Francisco Camps “del Consell Jurídic Consultiu i de la vida pública.Ho he dit fins a la sacietat, però no depén de nosaltres”. La també consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives s’ha expressat així en la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser qüestionada sobre la modificació del reglament del Consell Jurídic Consultiu (CJC), una reforma tècnica que pretén “ampliar la seguretat jurídica, no és un anunci de res més”. No obstant això, ha apuntat que ja s’han presentat propostes en les Corts per a una reforma d’aquest organisme amb més profunditat.

Amb aquesta modificació es pretén permetre que l’Administració que du a terme una consulta conega els motius que justifiquen l’emissió de vots discrepants dels membres del ple quan n’hi haja, “que motiven les seues decisions, com passa en justícia”. També preveu la introducció de certs canvis en el procediment del tràmit d’audiència de les persones interessades davant del CJC i la incorporació de la figura del lletrat major per a “garantir la seguretat jurídica en certs expedients administratius gestionats per aquesta institució”.

Bonig “no és creïble”

Oltra també ha valorat la proposta d’acord de govern llançada en les Corts aquest dijous per la líder dels populars valencians, Isabel Bonig, per a formar un govern estable amb el PSPV enfront del “radicalisme” de Compromís i Podem.“El PP no és creïble, tracten d’obstaculitzar acords en el parlament valencià i es queden sols sistemàticament fins i tot en qüestions de sentit comú”, ha lamentat la vicepresidenta valenciana, que ha criticat que el partit “més corrupte” no ha assumit responsabilitats, “va ser una posada d’escena de Bonig per a tapar els titulars de corrupció relacionats amb el seu partit que cada dia esguiten l’actualitat”.

Quant a l’estabilitat de l’executiu valencià, la vicepresidenta ha apuntat: “No estem inquiets”. Així, ha indicat que continuaran treballant, tant a través de la comissió de seguiment del Botànic com en la trobada que celebraran PSPV, Compromís i Podem en el primer quadrimestre de l’any per a afrontar una possible revisió de l’Acord del Botànic, “tot i que encara no hem tancat una data, hem avançat molt”, per la qual cosa creuen convenient actualitzar-lo. “Com ja vam dir quan es va signar, és un pacte obert tant en el què com en el qui”.

La consellera d’Igualtat s’ha referit també que al Consell “és clar que l’interessa i l’afecta el que passa a Madrid”, ja que si hi ha un Govern de canvi “podrem governar molt millor”, perquè “sempre és preferible tenir sintonia política i objectius compartits”.

“Cas Castellano”

Finalment, Oltra ha explicat que el Govern del Botànic no ha obert una investigació pel “cas Castellano” –que aquesta mateixa setmana ha provocat la detenció d’un altre antic alt càrrec de la Generalitat del PP, Pedro Hidalgo, director general d’Interior–, encara que adverteix: “Estarem alerta a les conseqüències administratives que puguen tenir aqueixos tripijocs de contractes per valor de 100 milions d’euros”.

Etiquetas
stats