Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Oltra assegura que Sánchez podria ser president a la primera “amb una mica d’insomni”

La vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, durant la seua intervenció al Fòrum Europa
València —

La coportaveu de Compromís i vicepresidenta del Govern valencià, Mònica Oltra, ha dit hui dimarts que “amb una mica d’insomni” es podria arribar a l’acord de donar suport a la investidura de Pedro Sánchez en la primera votació, però ha d’haver-hi un canvi i formar-se un govern plural quant al fons i la forma.

Per a Oltra, el “problema” és mirar de construir una “ficció” en un pacte d’investidura PSOE-Ciutadans “que no suma, amb què no n’hi ha prou”. Oltra ha fet aquestes declaracions als periodistes després de presentar la intervenció del conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, en el desdejuni informatiu organitzat per Fòrum Europa-Tribuna Mediterrània.

“No es pot voler dir que es té un pacte d’investidura i després mirar de tenir satèl·lits d’aquest acord”, ha afirmat la coportaveu de Compromís, que ha recordat que hi ha gairebé onze milions de vots que van donar “tres missatges molt clars”.

Aquests missatges, segons Oltra, van ser: “No volem Rajoy ni el PP presidint el Govern, no volem polítiques de retallades i allò que sí que volem és un Govern plural quant al fons i la forma”.

“A això cal donar resposta, i a partir d’ací el nucli que ha de vertebrar aquest nou govern és, efectivament, PSOE, Podem, Compromís i EU-Unitat Popular, i quan això estiga vertebrat i se n’haja dissenyat el què”, s’hauran de buscar “les aliances necessàries” perquè aquesta investidura tire avant, ha afirmat.

Segons Oltra, “ací sí que se suma i sí que ixen els comptes, i és el que volen gairebé onze milions de persones, un govern plural estable”.

Al seu parer, el suport a la investidura de Sánchez “es pot donar en la primera votació”. “Si no es dorm durant aquestes dues nits, es pot arribar a un acord. Això és molt més senzill del que sembla, però ha d’haver-hi un canvi”, ha afegit.

“Si vol eixir a la primera, haurem de tenir una mica d’insomni; si vol eixir a la segona, haurà de ser després de les votacions”, ha insistit Oltra.

Etiquetas
stats