eldiario.es

9

Ciutadans demana canviar la llei per a limitar el pes dels extreballadors de RTVV en À Punt

Cerca suport del tripartit, que s'haurà de retratar després de dir que “un generació de periodistes” s'ha quedat fora de la televisió pública per una llei injusta

Un momento de la emisión del primer programa de À Punt Ràdio

Emissió del primer programa d'À Punt Ràdio.

El PSPV i els socis del Botànic (Compromís i Podem) podran donar solució a la lamentació que va pronunciar el síndic socialista, Manolo Mata, en afirmar que "hem tancat la porta a una generació de periodistes" en referència al gran volum de extreballadors de RTVV en les borses provisionals de treball d'À Punt.

Ciutadans els ofereix una esmena a la Llei de Creació del Consell Audiovisual de la Comunitat Valenciana en la qual proposen rebaixar del 20% els mèrits puntuables per haver treballat en l'anterior ens audiovisual -condició imposada en les borses de treball "a causa de les necessitats d'agilitat"- a un màxim d'un 5% en la provisió definitiva de llocs de treball als que s'accedira mitjançant proves de selecció.

En la primera provisió per a À Punt el gran pes que tenia la condició de d'extreballador de RTVV va suposar que únicament un 8% del personal que va accedir a aquestes borses foren noves incorporacions. Així, a més del taxatiu lament de Mata, des de Compromís el seu síndic Fran Ferri va afirmar que personalment ell haguera fet les coses de forma "diferent"; des de Podem César Jiménez va recordar que el procés de creació de l'ens va ser "complicat", i que malgrat que es pretenia una plantilla que conjugara experiència i joventut, "és evident que de moment no ho estem aconseguint".

Aquesta desproporció va provocar que la mateixa Unió de Periodistes plantejara un recurs contra la formulació d'aquestes borses, recurs que recentment ha reformulat evitant la petició de la suspensió cautelar donat que ja s'han creat 128 contractes i el col·lectiu periodístic ha preferit evitar perjudicar directament aquestes persones.

Des d'À Punt es va reconèixer aquesta desproporció i es va matisar que quan s'acabe el procés aquests nivells es maquillaran, però solament arribant al 25% de noves incorporacions.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha