Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ciutadans demana canviar la llei per a limitar el pes dels extreballadors de RTVV en À Punt

Emissió del primer programa d'À Punt Ràdio.

Toni Cuquerella

El PSPV i els socis del Botànic (Compromís i Podem) podran donar solució a la lamentació que va pronunciar el síndic socialista, Manolo Mata, en afirmar que “hem tancat la porta a una generació de periodistes” en referència al gran volum de extreballadors de RTVV en les borses provisionals de treball d'À Punt.

Ciutadans els ofereix una esmena a la Llei de Creació del Consell Audiovisual de la Comunitat Valenciana en la qual proposen rebaixar del 20% els mèrits puntuables per haver treballat en l'anterior ens audiovisual -condició imposada en les borses de treball “a causa de les necessitats d'agilitat”- a un màxim d'un 5% en la provisió definitiva de llocs de treball als que s'accedira mitjançant proves de selecció.

En la primera provisió per a À Punt el gran pes que tenia la condició de d'extreballador de RTVV va suposar que únicament un 8% del personal que va accedir a aquestes borses foren noves incorporacions. Així, a més del taxatiu lament de Mata, des de Compromís el seu síndic Fran Ferri va afirmar que personalment ell haguera fet les coses de forma “diferent”; des de Podem César Jiménez va recordar que el procés de creació de l'ens va ser “complicat”, i que malgrat que es pretenia una plantilla que conjugara experiència i joventut, “és evident que de moment no ho estem aconseguint”.

Aquesta desproporció va provocar que la mateixa Unió de Periodistes plantejara un recurs contra la formulació d'aquestes borses, recurs que recentment ha reformulat evitant la petició de la suspensió cautelar donat que ja s'han creat 128 contractes i el col·lectiu periodístic ha preferit evitar perjudicar directament aquestes persones.

Des d'À Punt es va reconèixer aquesta desproporció i es va matisar que quan s'acabe el procés aquests nivells es maquillaran, però solament arribant al 25% de noves incorporacions.

Etiquetas
stats