eldiario.es

Menú

El sorteig deixa Alemany i Pérez Saldanya fora de l'Acadèmia

Gil Albors i Navarro deixen voluntàriament la institució normativa per a la seua primera renovació sense intervenció política.

- PUBLICIDAD -
Manuel Pérez Saldanya

Manuel Pérez Saldanya

Dos dels acadèmics de perfil més complet i adequat als propòsits de la institució deixaran l’Acadèmia Valenciana de la Llengua per a la primera renovació sense intervenció de les Corts Valencianes, que fins ara elegien els nous integrants. Es tracta dels professors de Filologia Catalana a les universitats de València i Alacant Manuel Pérez Saldanya i Rafael Alemany, respectivament. Així ho ha decidit el sorteig celebrat aquest divendres. Un sorteig pel procediment d’insaculació en el qual només s’han extret dues boles, ja que dos acadèmics més, Juan Alfonso Gil Albors i Miguel Navarro, han presentat la dimissió de les seues places en el ple abans que es duguera a terme el sorteig.

El ple de la institució normativa del valencià, d’acord amb la seua llei de creació, ha de renovar un terç dels 21 integrants en arribar a 15 anys d’haver-se constituït, per començar a elegir els nous acadèmics per votació dels mateixos integrants de l’organisme. La data és el 16 de juny de 2016. Sis mesos abans ha de determinar per sorteig quins són els set acadèmics que deixen els càrrecs. Com que hi havia tres vacants, el sorteig només havia d’afectar quatre acadèmics, que han quedat reduïts a dos en dimitir dos membres més de l’Acadèmia.

Rafael Alemany.

Rafael Alemany.


Fonts de la institució han explicat que Alemany i Pérez Saldanya formaran part de l’Acadèmia fins que siguen elegits els set acadèmics nous. No serà el cas de Gil Albors i Navarro, que han deixat de formar part de la institució en presentar la dimissió. Alemany ha format part de l’Acadèmia des que es va constituir i ha tingut un paper clau en la defensa de la seua autonomia davant les pressions polítiques. Pérez Saldanya s’hi va incorporar posteriorment, però ha estat un dels acadèmics més actius en la redacció dels documents normatius i del diccionari.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha