Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Cap dels dos candidats té prou vots per a presidir l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

Josep Palomero (esquerra) i Ramon Ferrer, amb la secretària de l'AVL, Verònica Cantó.

elDiariocv

La elecció exigia un mínims d'onze vots i cap dels dos candidats a presidir l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) els ha aconseguit en les votaciones celebrades aquest divendres. L'actual president, Ramon Ferrer ha arribat a la tercera de les votacions realitzades amb 8 vots, mentre que el que ha sigut vicepresident, Josep Palomero, n'aconseguia 9. S'hi ha produït tres vots en blanc.

El reglament de la institució normativa del valencià preveu que es reóbriga el procés en el termini d'un mes. Això fa que l'elecció del president torne a convocar-se per a finals del mes de gener, una vegada repetit el procés de recollida d'avals i presentació de candidatures.

Ferrer, que seguirà com a president en funcions, ha dit que el resultat demostra que “els candidats som bons”, si bé no influirà en la institució, “perquè les gran obres ja estan fetes”.

Palomero, al seu torn, ha anunciat la seua voluntat de tornar a presentar-se en la pròxima convocatòria, “per a millorar l’organització interna i la projecció exterior dins d’un projecte renovador de l’Acadèmia”.

Etiquetas
stats