eldiario.es

Menú

Cap dels dos candidats té prou vots per a presidir l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

L'elecció s'ajorna a finals de gener, ja que ni l'actual president, Ramon Ferrer, ni el vicepresident Josep Palomero han aconseguit els 11 vots necessaris

- PUBLICIDAD -
Josep Palomero (esquerra) i Ramon Ferrer, amb la secretària de l'AVL, Verònica Cantó.

Josep Palomero (esquerra) i Ramon Ferrer, amb la secretària de l'AVL, Verònica Cantó.

La elecció exigia un mínims d'onze vots i cap dels dos candidats a presidir l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) els ha aconseguit en les votaciones celebrades aquest divendres. L'actual president, Ramon Ferrer ha arribat a la tercera de les votacions realitzades amb 8 vots, mentre que el que ha sigut vicepresident, Josep Palomero, n'aconseguia 9. S'hi ha produït tres vots en blanc.

El reglament de la institució normativa del valencià preveu que es reóbriga el procés en el termini d'un mes. Això fa que l'elecció del president torne a convocar-se per a finals del mes de gener, una vegada repetit el procés de recollida d'avals i presentació de candidatures.

Ferrer, que seguirà com a president en funcions, ha dit que e l resultat demostra que “els candidats som bons”, si bé no influirà en la institució, “perquè les gran obres ja estan fetes”.

Palomero, al seu torn, ha anunciat la seua voluntat de tornar a presentar-se en la pròxima convocatòria, “per a millorar l’organització interna i la projecció exterior dins d’un projecte renovador de l’Acadèmia”.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha