Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Adif es personarà com a perjudicat en el frau per les obres de l’AVE Múrcia-Alacant

Uns quants ciutadans esperen l’arribada de l’AVE

EFE

València —

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) es personarà com a part perjudicada en la causa que instrueix un jutjat de Múrcia pel presumpte frau en l’adjudicació d’obres del tram del tren d’alta velocitat entre aquesta ciutat i l’alacantina de Crevillent, d’uns 17 milions d’euros.

Adif ha comunicat aquesta decisió després de conéixer les actuacions judicials dutes a terme des del novembre passat i el secret de les quals es va alçar fa unes setmanes.

Així, ha assenyalat que es presentarà com a acusació particular després de fer un detingut estudi i concretar els danys i els perjudicis que pot haver patit en l’adjudicació de les obres de reposició de les xarxes hidràuliques que van ser afectades per aquest tram de l’AVE.

Adif ha indicat que actualment no figura com a investigat en les diligències cap membre de la seua plantilla, encara que en les actuacions sí que està imputat José Luis Martínez Pombo, que va ser el seu cap d’Infraestructures per a la zona de Llevant.

Martínez Pombo es va acollir a l’amnistia fiscal del 2012

Precisament, un dels indicis que van apuntar a la presumpta implicació en els fets de Martínez Pombo va ser que aquest es va acollir a l’amnistia fiscal i el 2012 va aflorar dos milions d’euros en metàl·lic.

Quan va declarar com a investigat davant de la Guàrdia Civil i de l’Agència Tributària, va admetre aqueixa regularització, i també que feia viatges freqüents a Suïssa per a portar diners fins que “es va cansar” i va començar a guardar-los en caixes fortes de bancs i al seu domicili.

També hi figuren com investigats els responsables d’unes quantes empreses que van prestar serveis per a la construcció d’aquest tram de l’AVE, un dels quals va reconéixer que un altre imputat li va indicar que havia d’unflar les seues factures.

La causa de la denominada operació Cèsar tracta d’aclarir si es va produir el frau amb la facturació de serveis que no s’havien prestat realment o amb el sobrecost de les faenes cobrades.

Etiquetas
stats