Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

Agents de la Guàrdia Civil entren a l’Ajuntament de Xàtiva pel cas de corrupció que implica Alfonso Rus

Alfonso Rus, el gener, després de ser posat en llibertat pel jutge.

Toni Cuquerella

Agents de la Guàrdia Civil registren des del migdia d’aquest dilluns el despatx de la Secretaria de l’Ajuntament de Xàtiva a la recerca de documents relacionats amb contractes municipals que investiga la Unitat Central Operativa (UCO) en el marc de l’operació Taula, que va portar el passat mes de gener a la detenció i la posterior posada en llibertat amb càrrecs de qui va ser alcalde d’aqueixa ciutat i president del PP provincial i de la Diputació de València, Alfonso Rus.

Entre altres documents, els agents han recollit informació relativa a la reforma de la plaça de Bous, el centre cultural de Xàtiva, la reforma de l’exconvent de Sant Doménec, l’aparcament de la plaça de la Bassa i la contracta de fems.

Entre les empreses involucrades en la investigació hi ha la constructora Llanera, Inditec i Guerola. També s’investiga el camp de futbol Paquito Coloma, que va entrar dins del pla de la Diputació d’instal·lació de gespa artificial, una de les actuacions de Rus que estan en el focus de la investigació judicial.

A mitjan vesprada, els agents encara romanien a les dependències municipals de Xàtiva. Des de les eleccions locals del maig del 2015 l’Ajuntament de la capital de la comarca de la Costera està governat per l’esquerra, amb el socialista Roger Cerdà com a alcalde.

Com a conseqüència de l’operació Taula, el titular del Jutjat d’Instrucció número 18 de València investiga un pretés tripijoc de contractes a canvi de comissions il·legals en diverses administracions públiques de la Comunitat Valenciana governades al seu moment pel PP.

Etiquetas
stats