eldiario.es

Menú

Agents de la Guàrdia Civil entren a l’Ajuntament de Xàtiva pel cas de corrupció que implica Alfonso Rus

L’UCO busca al despatx de secretaria municipal documentació sobre adjudicacions i empreses relacionades amb l’operació Taula, que va portar a la detenció de l’exdirigent provincial del PP de València

- PUBLICIDAD -
El juez deja en libertad provisional a Rus y al resto de detenidos por Imelsa

Alfonso Rus, el gener, després de ser posat en llibertat pel jutge. EFE

Agents de la Guàrdia Civil registren des del migdia d’aquest dilluns el despatx de la Secretaria de l’Ajuntament de Xàtiva a la recerca de documents relacionats amb contractes municipals que investiga la Unitat Central Operativa (UCO) en el marc de l’operació Taula, que va portar el passat mes de gener a la detenció i la posterior posada en llibertat amb càrrecs de qui va ser alcalde d’aqueixa ciutat i president del PP provincial i de la Diputació de València, Alfonso Rus.

Entre altres documents, els agents han recollit informació relativa a la reforma de la plaça de Bous, el centre cultural de Xàtiva, la reforma de l’exconvent de Sant Doménec, l’aparcament de la plaça de la Bassa i la contracta de fems.

Entre les empreses involucrades en la investigació hi ha la constructora Llanera, Inditec i Guerola. També s’investiga el camp de futbol Paquito Coloma, que va entrar dins del pla de la Diputació d’instal·lació de gespa artificial, una de les actuacions de Rus que estan en el focus de la investigació judicial.

A mitjan vesprada, els agents encara romanien a les dependències municipals de Xàtiva. Des de les eleccions locals del maig del 2015 l’Ajuntament de la capital de la comarca de la Costera està governat per l’esquerra, amb el socialista Roger Cerdà com a alcalde.

Com a conseqüència de l’operació Taula, el titular del Jutjat d’Instrucció número 18 de València investiga un pretés tripijoc de contractes a canvi de comissions il·legals en diverses administracions públiques de la Comunitat Valenciana governades al seu moment pel PP.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha