Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Miguel Hernández va proposar quatre conferències del responsable del màster de Cifuentes a les Corts Valencianes

Enrique Álvarez Conde. Foto: Olmo Calvo.

elDiariocv

El catedràtic Enrique Álvarez Conde, director de l'Institut de Dret Públic de la Universidad Rey Juan Carlos i responsable del màster falsificat de l'expresidenta de Madrid Cristina Cifuentes, va pronunciar fins a quatre conferències en sengles cursos parlamentaris finançats per les Corts Valencianes, sempre a proposta de la Universitat Miguel Hernández, d'Elx.

Álvarez Conde, a qui un jutjat de Madrid ha imputat per la falsedat del màster de Cifuentes, també va publicar el 2004, en la seua condició de catedràtic de Dret Constitucional, un article en el número 15 de l'anuari de dret parlamentari que publiquen les Corts Valencianes sota el títol El sistema constitucional espanyol de drets fonamentals.

Així ho explica la resposta que, a través de la Mesa de la Cambra autonòmica, ha remès el lletrat major de les Corts a la diputada de Podemos Fabiola Meco, que havia preguntat per la relació d'Álvarez Conde amb el Parlament valencià.

El lletrat major assenyala que “les Corts no han signat cap conveni o contracte ni han mantingut cap tipus de relació jurídica amb l'Institut de Dret Públic (adscrit a la Universidad Rey Juan Carlos) ni amb l'Instituto de Formación y Estudios Jurídicos SL”. Es refereix a l'ens públic que ha dirigit Álvarez Conde i a una empresa que gestionava paral·lelament.

Les quatre conferències d'Álvarez Conde en cursos de Dret parlamentari organitzats per les Corts Valencianes amb la Universitat Miguel Hernández es van produir al desembre del 2006, gener del 2008, maig del 2010 i març del 2013. Els seus títols: El mecanisme de l'alerta primerenca, Reforma constitucional i reformes estatutàries, La sobirania parlamentària en el segle XXI i Parlament i principi democràtic.

La resposta a la diputada Fabiola Meco puntualitza que “fins avui s'han celebrat 78 cursos de Dret Parlamentari amb les diferents universitats de la Comunitat Valenciana, 12 s'han organitzat amb la Universitat Miguel Hernández”.

La parella d'Álvarez Conde, Rosario Tur, és professora en la Miguel Hernández. De fet, el catedràtic madrileny va participar en el tribunal que va atorgar a Tur la seua càtedra, circumstància que ha portat la Universitat a obrir una investigació per una possible irregularitat. Tur va ser una de les professores del màster que suposadament havia cursat la ja expresidenta de la Comunitat de Madrid.

Etiquetas
stats