Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

Antonio Montiel no es presenta a la reelecció com a líder valencià de Podem per afavorir una llista única

Antonio Montiel en les Corts.

Adolf Beltran

No es presentarà a la reelecció. Antonio Montiel, secretari general de Podem al País Valencià, ha optat per no ser candidat per a l'assemblea del pròxim 14 de maig. Dirigent clarament alienat amb Íñigo Errejón en el procés de Vistalegre, que va donar la victòria a Pablo Iglesias, Montiel ha optat per evitar l'enfrontament. “No faré campanya per cap candidatura, només participaré en actes unitaris”, ha dit en una entrevista aquest dimarts en Ràdio València-SER.

“Si és possible una llista unitària, per descomptat li donaré suport”, ha afegit Montiel, la retirada del qual de la carrera es produeix després de l'anunci per part de Sandra Mínguez, diputada autonòmica que havia barallat Pablo Iglesias com a candidata, que descarta optar a la secretaria general, en el que sembla un moviment per a buscar una llista d'integració.

“Hi ha molta intel·ligència col·lectiva”, ha respost Montiel a la pregunta de qui pot ser el candidat d'una llista integradora. I ha afegit: “Hi ha moltes ganes de no repetir els errors de Vistalegre”.

Montiel es mantindrà com a portaveu parlamentari de Podem en les Corts Valencianes mentre la nova direcció no diga el contrari. I ha expressat la seua disposició a seguir en aqueix lloc, però ha endurit el discurs en relació amb el govern de Ximo Puig i Mónica Oltra, al que ha atribuït “cert capficament”.

Com a conseqüència de l'Acord del Botànic, Podem dóna suport parlamentari al govern del PSPV-PSOE i Compromís. Montiel ha advertit sobre aqueix govern: “Serem molt exigents”.

El calendari de la formació morada preveu que l'elecció del nou secretari general es produïsca per votació de tots els inscrits de cara a una assemblea d'àmbit valencià que se celebrarà el pròxim 14 de maig.

Etiquetas
stats