Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El jutge de l’operació ‘Aplauso’ imputa l’exalcalde de Gandia, el popular Arturo Torró

L'exalcalde de Gandia, el popular Arturo Torró

Moisés Pérez

València —

El calvari judicial a què s’enfronta l’exalcalde de Gandia, Arturo Torró, no para. Segons fonts del cas, el jutjat número 1 de Gandia ha citat com a imputat –ara investigat, amb el nou argot judicial–l’exdirigent local del PP per l’anomenada operació ‘Aplauso’, una de les maniobres amb més ombres que va executar durant el seu mandat.

La imputació es produeix per un presumpte delicte de prevaricació en la compra que va efectuar a través de l’empresa municipal Iniciatives Públiques de Gandia (IPG) d’un complex d’oci per 6,7 milions d’euros. L’exregidor popular, home fort de Torró i ara assessor del grup municipal, Javier Reig, també ha estat citat pel jutge com a imputat per haver participat en l’adquisició del recinte. Si no hi ha contratemps motivats pel període de vacances en què estem, ambdós declararan aquest dimarts davant del jutge.

La jugada per la qual la justícia ha tornat a citar Torró sempre ha estat sota sospita. Arranca quan Vipei SA no paga un deute amb l’Ajuntament de Gandia per valor d’1,3 milions d’euros corresponent a l’IBI. Per evitar l’impagament, l’exalcalde s’inventa una solució: anuncia la compra de part del complex Gandia Palace –propietat de Vipei SA– per 6,7 milions d’euros.

La maniobra havia de finançar-se llogant a una altra empresa les antigues sales CineBox i altres dependències del recinte adquirit –entre les quals una pista de birles– i restant de la compra la quantitat que Vipei devia a l’Ajuntament. Amb això, el cost final es reduiria a 5,4 milions d’euros i el deute se saldava. Tots guanyaven. El conveni es firma a través d’IPG, la Imelsa de Gandia. Torró, com a president de la mercantil, i Reig, com a vicepresident, són els que firmen l’operació.

Una adquisició que la Fiscalia considera ara que no es va dur a terme d’acord amb la llei i que ha motivat la citació del jutge. De fet, des de la llavors oposició es va qualificar de “tracte de favor a un empresari amic” i de “malbaratament innecessari” la compra. Tant, que l’exregidor socialista Vicent Mascarell va presentar una denúncia que ha originat tot el procediment. I que complica encara més el futur judicial de l’exalcalde popular després de ser citat també com a imputat per les adjudicacions relacionades amb la trama ‘Púnica’.

Etiquetas
stats